Etiketler:
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Serinleten lezzetli şerbetler ve tarifleri

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    şerbet, kültürü, tarihi, tarifleri ve dahası burada arkadaşlar
    [​IMG]


    Biz Türk'ler için şerbetin yeri bir farklıdır. Geçmişten bu güne serinlemek için içtiğimiz şerbet içeceğinin tarihçesini ve tariflerini, sizler için bu makalemizde topladık Melek'lerim:A

    İçin için serinleyin:A

    Şerbet kültürü: Şekerin bal, gül, çeşitli baharat ve meyvelerle kaynatılıp su ile sulandırılmış şekline şerbet denir. Şerbet kelimesi Arapçada içmek anlamına gelen ‘şeriba’ kelimesinden gelir. Doğu ülkelerinde yüzlerce yıldır içilen şerbet modern içeceklerin keşfiyle unutula gelmiştir. Ancak doğal beslenmeye dönüşle birlikte tekrar hatırlanan şerbetler, doğum kutlamaları, söz, nişan davetleri, sünnet gibi zamanlarda da ikram edilir.

    Şerbet kültürü çok geniş bir coğrafyada devam ettiği için yüzlerce çeşidi vardır. Şerbet yapımında bal, gül yaprakları, meyveler, baharatlar, kuruyemişler ve bunların karışımları yaygın olarak kullanılmaktadır. En çok bilinen şerbetlerden bazıları şunlardır: sünnet şerbeti, mevlit şerbeti, düğün ve loğusa şerbeti, böğürtlen, çilek, kızılcık, kayısı, ağaç çileği, portakal, mandalina, şeftali, turunç, gül, amber, fulya çiçeği, menekşe, yasemin çiçeği, demirhindi, keçiboynuzu ve Antep fıstığı şerbeti…

    Limon Şerbeti (8 kişilik)
    Gerekli malzeme: 4 limon suyu, 200 gr toz şeker, 2 litre su, 1 yemek kaşığı bal, 3 tane karanfil

    Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap içerisinde 8 saat bekletin. Sonra suyu ekleyip tencerede kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.

    Vişne Şerbeti (8 kişilik)
    Gerekli malzeme: 500 gr vişne, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 2 çubuk tarçın, 4-5 tane karanfil

    Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap içinde 8 saat kadar bekletin. Daha sonra bir tencereye alın ve suyu da ekleyip kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.

    Üzüm Şerbeti (8 kişilik)
    Gerekli malzeme: 500 gr üzüm suyu, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı bal, 1 defneyaprağı, 2 cl mavi renklendirici (isteğe bağlı)

    Üzümleri toz şekerle birlikte ezin. Su hariç kalan malzemeyi geniş bir kaba üzümlerle birlikte aktarın. 8 saat kadar bekletin. Suyu ekleyin ve kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.

    Portakal Şerbeti (8 kişilik)
    Gerekli malzeme: 7 portakal, 1 litre taze portakal suyu, 300 gr toz şeker, 2 litre su

    Portakalları ufak dilimler halinde kesin. Üzerine toz şekeri döküp iyice ezin. Daha sonra portakala suyunu ve suyu ilave edip bire kapta 8 saat kadar bekletin. Bir tencereye alıp, kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra süzüp servis yapın.

    Kavun Şerbeti (8 kişilik)
    Gerekli malzeme: 125 gr bal, 300 gr kavun, 1 çay bardağı şeker şurubu, 1 limonun suyu, 1 çay kaşığı zencefil, 2 litre su, 2 dal defneyaprağı

    Kavunu dilimleyin. Bal ve suyu mikserde iyice ezilinceye kadar çırpın. Defneyaprağı, zencefil, şeker şurubu ve limon suyunu ilave edip kaynatın. Soğutup, süzün ve servis yapın.

    Nane Şerbeti (8 kişilik)
    Gerekli malzeme: 2 limon, yarım demet taze nane, 1 su bardağı toz şeker, 2 litre su

    Limonların suyunu sıkın. Taze nane yapraklarını iyice ezin ve limon suyuyla karıştırın. Toz şeker ve suyu ilave edip iyice karıştırın. Kapalı bir kapta 8 saat bekletin. Şerbeti kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.
     
Serinleten lezzetli şerbetler ve tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Enfes Limonlu Nane Şerbeti Tarifi

    Enfes Limonlu Nane Şerbeti Tarifi

    ramazan şerbeti tarifi limonlu nane şerbeti, tarifi, malzemeleri, reçetesi, nasıl yapılır, ile ilgili bilgiler burada melekler Mübarek Ramazan-ı Şerif'in 2.gününü de bitirdik melekler :) Eee,sayılı gün çabuk geçer derler,doğru derler :) Sıcak günlerde oruç tutmak bir hayli zor,özellikle çalışanlar için.Ancak ufak tefek alacağımız önlemlerle bu sıkıntının üstesinden de gelebiliriz. İşte...
  2. Loğusa Şerbeti Tarifi

    Loğusa Şerbeti Tarifi

    loğusa şerbeti, nasıl yaplır, tarifi, loğusa şerbeti malzemeleri hakkında bilgiler malumunuz sitemizde hamiş meleğimiz çok fazla tabi doğum yapan meleklerimizde var doğum yapan meleklerimiz için loğusa şerbet tarifini paylaşıyoruz Loğusa şerbeti Malzemeler: Yarım kilo lohusa şekeri 5 su bardağı toz şeker 20 su bardağı su 2 adet çubuk tarçın 7-8 adet kuru karanfil Yapılışı: Lohusa...
  3. Meyankökü Şerbeti Tarifi

    Meyankökü Şerbeti Tarifi

    meyankökü şerbeti, nedir, tarifi, yapılışı, malzemeleri, ile ilgili bilgiler burada melekler Malzemeler: Meyan Kökü Limon Nane Hazırlanışı: Bir tatlı kaşığı kadar kıyılmış meyan kökünün üzerine bir bardak soğuk su koyun, bir saat bekletin. Sonra tülbendin içine koyup suyu süzün. İyice sıkın. Elde edilen suyun içine 5-10 damla limon ve üzerine de 1-2 tane taze nane yaprağı, 3-4 parça...
  4. Lezzetli ve resimli donut tarifi

    Lezzetli ve resimli donut tarifi

    donut tarifi resimli donut yapımı Evet melek'ler, yeni bir lezzet keşfetmek isteyen ve yeni tatlar öğrenmek isteyenler için, bu sayfamızda harika donut tarifini sunuyoruz arkadaşlarım:) Buyrun sizde yeni bir lezzet keşfedin :) Malzemeler 2 yumurta Yarım paket yaş maya Yarım su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık su 4 su bardağı un...
  5. İftarlık Ramazan Şerbeti Tarifi

    İftarlık Ramazan Şerbeti Tarifi

    ramazan şerbeti nasıl yapılır ramazan şerbeti malzemeleri ramazan şerbeti yapılışı Ramazan ayını yaşadığımız şu günler de malum sıcak havaların da etkisi ile oruç biraz daha zorlaşıyor. Yaz günlerinin uzun ve sıcak geçmesi ile birlikte iyice susuz kalan vücudunuzu vitamin deposu olan ve ayrıca iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti Ramazan şerbetini hem misafirleriniz hem de aileniz için...

Sayfayı Paylaş