şevketi bostan(etli)

gurbet kuşu

Yeni Üye
Üye
şevketi bostan(etli)
etli şevketi bostan
hpim0433-9787.jpg


Malzemeler
yarım kg şevketi bostan
150 gr kuşbaşı et
1 baş soğan
zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
tuz


Yapılışı
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında çeviriyoruz. Eti ekleyip kavuruyoruz. (dana eti kullanıyorsak önce eti biraz pişirip, sonra şevketi bostanı eklemek gerekiyor) Üzerine, yıkanmış ve doğranmış şevketi bostanı ekliyoruz. Biraz karıştırıp suyunu ve tuzunu ekliyoruz. Yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Ben düdüklü tencere kullanıyorum, 20- 25 dakikada pişiyor. 1 su bardağı su düdüklü için, normal tencerede su miktarı artırılmalıdır.
Ben sade sevdiğim için yapmadım ama isteyen piştikten sonra yumurta sarısı ve yoğurtla terbiye yapabilir. (1 yumurta sarısı+2 kaşık yoğurt, çırpılıp üzerine eklenir ve 1 dakika sonra ocak kapatılır.)



 
Geri
Üst