Şevval orucunu tutan 1 yıl oruç tutmuş gibi sevap kazanıyormuş !

Sevimli cadı

Daimi Üye
Üye
Şevval orucunu tutan 1 yıl oruç tutmuş gibi sevap kazanıyormuş !
Şevaal orucunun fazileti sevabı nedir ? Merhaba arkadaşlar. Ne mutlu Ramazan ayında Allahın izni ile oruçlarımızı tutmaya çalışıyoruz. Kimi sağlık probleminden yada şartlardan dolayı Ramazan orucunu tutamıyor. Bugün öğrendim ki her kimki ramazan bayramının birinci günü dışın da 6 gün oruç tutarsa 1 yıl oruç tutmuş gibi sayılıyor ve büyük sevap kazanıyormuş. Geçmişte bir çok sağlık problemim oldu ve orucumu eda edemedim. Tutamadığım oruçları kazada yapamadım. Allah izin verirse şevval orucunu tutacağım ve tüm din kardeşlerime de şevval orucunu tutmalarını öneriyorum. Bu arada islami yazar hocamıza sormak istiyorum. Bu orucu 6 gün üst üstemi tutmalı yoksa aralıklımı ? Birde kaza orucum olduğu için şevval orucuna nasıl niyet getirmeliyim ?

Şevval orucu ile ilgili üç hadisi şerifide paylaşmak istiyorum.


Ramazandan sonra Şevval ayında da 6 gün oruç tutan, anasından doğduğu günkü gibi günahsız olur.) [Taberanî]

(Ramazan orucuyla Şevvalde de 6 gün oruç tutan, bir yıl oruç tutmuş sayılır.) [İbni Mace]

(Ramazan ayı orucu on aya, ramazandan sonra tutulan 6 gün oruç da iki aya mukabil olur ki, böylece bir yıl oruç tutma sevabına kavuşulur.) [İbni Huzeyme]
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Nasip olursa bende tutacağım zaten full tutuyorum. Umarım ömrümüz vefa eder ve Rabbim'in bu ay hörmetine dağıttığı sevaplardan yararlanırız :) Herkese iyi Ramazanlar Dilerim az kaldı zaten.
 
Geri
Üst