Şeytanı Sevindirmeli miyiz?

İ

İslami Yazar

Forum Okuru
Şeytanı Sevindirmeli miyiz?
Şeytan ve yardımcılarının amacı insanları doğru yoldan uzaklaştırıp Allah'ın razı olmadığı işler gördürmek. Şeytan insanın yaradılışını hazmetmemesi nedeni ile İlahi rahmetten mahrum olmuştur. İşte bu yüzden, onun insanla düşmanlığı kıyamete kadar devam edecektir.



IMG_0936.JPG



Yüce Allah'ın secde emrine karşı çıkan, melekler arasındaki konumunu kaybederek tek kalan şeytan, intikam duygusuyla Allah'tan kıyamete kadar süre istemiştir. Ve ona ertelenmiştir. O ise, hatasını itiraf etmek ve tevbe edip suçunu affettirmek yerine daha da azgınlaşmıştır. Kıyamete kadar O'nun yolundan uzaklaştırmayı kendine meslek seçmiş, bunu esas amaç haline getirmiştir. Çünkü o, insan yüzünden ilahi rahmetten mahrum olmuştur.

İnsana karşı intikam duygusu güçlü olan şeytan her gün yardımcılarını başına toplayarak insanları yoldan çıkarmak için planlar kurar. Onlara insanları Hak'tan uzaklaştırmak için çeşitli yöntemler öğretir. Mümin şeytanın şerrinden Yüce Allah'a sığınmalı ve bunun için hep dua etmelidir. Çünkü şeytanın tuzaklarının haddi hesabı yoktur. Allah'ın yardımı olmadan hiç kimse onun üstesinden gelemez. Şeytan ancak Allah'ın yardımı ile etkisiz hale gelir. Onun işi insanların kalplerine vesvese tohumları atmak ve şer işler görmeye neden olmaktır. Bu şer ameli yaratan şeytan değil. Hayrı ve şerri de, ışığı da, karanlığı da yaratan Allah'tır. O yüzden şeytanın hilelerinden Allah'a sığınmalı ve daima uyanık olmaya çalışmalıyız.

Bir gün şeytan yardımcılarına yapması gerekenleri söyler ve onları yollar . Vakit tamam olunca şeytanın yardımcıları yanına toplandılar. Herkes ne yaptığını anlatmaya başlar. Hiç biri şeytanı sevindirmemiştir. Taki son yardımcısı izahat verene kadar . Efendim! Ailede bir kişi ile eşinin arasına fitne saldım. Aralarında sevgi bağlarını kopardım. Çok sevecen idiler. Sayemde şimdi küsler ve boşanmak istiyorlar. Nihayet şeytanın yüzü güldü. Çünkü bu haber şeytanın çok hoşuna gitmişti. Yüzü güldü ve şöyle dedi:İşte beklediğim haber buydu. Görevi en güzel şekilde yerine getirmişsin seni tebrik ediyorum. Sonra şeytan onu çağırıp yanına oturttu. Böylece yardımcılarına ders vermek için ; , benim en çok sevdiğim işlerden biri evli çifti ayırmak ve aralarında fitne düşürmektir. Bunu başaranlar benim yanımda otura bilirler dedi..

Şeytanı en çok sevindiren şeylerden biri aileye nifak tohumları ekmeye, eşlerin arasını açmaktır. Müslüman aileler aslında hayatın tüm durumlarında birlikte olmaya söz verir. Üstelik ebedi hayatın varlığına yani ahirete inanır. Bu dünyada yaptıklarının hesabını vereceğini bilir. Bu düşünce ile aile kuranlar herhangi sorunla karşı karşıya kaldığında nefislerine hakim olmayı bilmelidir. Hislerine kapılıp ne dediklerini unutmamalıdır. Şeytan böyle olayları fırsat bilir ve aileyi yok etmek için elinden geleni yapar. Eşler arasındaki bağların kopması birbirine hakaret etmekle başlar.

Atalarımızın dediği gibi her gün bakacağın yüze utanacağın sözler söyleme. Dünyada ve ahirette birbirini en çok görecek kişi Eşlerdir. Eşler birbirine kırıcı sözler söylememelidir. Şeytan müslüman ailelerle uğraşmayı ,yuva bozmayı dinden çıkarmayı sever.Şeytanın hilesine kanmayın. İnsan her durumda aklı ile hareket edip, ağzından çıkan her sözün sorumluluğunu idrak etmeye çalışmalıdır. Unutmamalıyız ki, düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmektir. Ne acıdır ki, etrafımızda düşünmeden konuşmasının cezasını boşanarak çeken insanlar çoktur. Allahın selameti üzerinize olsun. Selam ve dua ile..
 
Bu zamanda Allahtan çok şeytanı sevindiriyoruz. Sanıyoruzki müslümanız namaz kılıyoruz oruç tutuyoruz hacca gidiyoruz iş bitti . Sarfedilen kötü kelimeler, kalp kırmalar, müslümanlığa ters giyim kuşam, kul hakkı yeme, zinalar , dedikodu yapma,israf yapma, fakiri görmezden gelme,düşene tekme vurma vs vs liste uzayıp gider. Emin olun ki şeytan çok mutlu ve her an seviniyor . Allah cümlemizi affetsin ve doğru yoldan ayırmasın
 
Uzun zamandır türlü sıkıntılar yaşıyorum. Özellikle bu son bir ay içinde tüm sorunlar üst üste geldi. Bunaldım. En son geçen gece sinirlerimi alt üst edicek bir olay yaşadım ve isyan noktasına geldim. Haşa Allah affetsin isyan ettim. Bu durumda eminimki şeytan çok sevinmiştir. Zira şeytanın en çok mutluluk duyduğu şey ayaradana karşı asi olmaktır. Bu olaydan hemen sonra neyseki kendimi toparladım. Abdest aldım. Kelimei şehadet getirdim. Ardından 100 istiğfar 100 salavat çektim.Sonra secdeye kapandım Rabbimin beni affetmesi için. Normalde böyle bir insan değilim. Her şeye gögüs geren sabır gösteren biriyim . Sanırım Olumsuzlukların üst üste olması bana bu hatayı yaptırdı. Allah afetsin. Benim sorum olucak hocam. Şimdi Allaha isyan eden biri nasıl bir yol izlemeli ? Benim tövbem kabul olmuşmudur ?
 
Merhaba. Bazen yaşadığımız sıkıntılar Ve bunların devamlılığı sabrımızı taşırıp bizi isyan noktasına getirebiliyor. Bulunduğumuz bu hali ise şeytan kendine bir fırsat diyerek üzerimize gelip bizi İsyana sevk etmeye çalışıyor. Biz de yaratılışımızdan gelen acizlik ile kendimizi bu isyan sınırına çabuk gelebiliyoruz. Yapmamız gereken şey ise, bu hale sürükleyen sebepleri iyi tartmak lazım. Şunu unutmamak gerekir ki, Yaratan yarattığını gücü yetmeyen hiçbir şeyle imtihan etmez. İmtihan olunduğumuz bütün olumsuzluklar aslında bizim üstesinden gelebileceğimiz olaylardır. Kişi az bir teslimiyet ile Rabbine olan isyanından çabuçak kurtulup tevbe istiğfar ederek af dilemesi lazımdır. Kişi yaradanına sığındığında görecektir ki çok daha mutlu olacaktır. Siz en güzel şekilde hatanızın farkına varıp isyandan dönerek tevbe istiğfar etmiş ve kalpten Allah'a sığınıp af dilemişsiniz. Hz Allah tevbe edenlerin tevbesini bir daha yapmaması şartıyla kabul edeceğini beyan buyuruyor. Ümit edilir ki sizin tevbeniz de makbul tevbeler arasında olacaktır. İsyandan dönen kişinin yapması gereken şeyler normal bir müminin yapması gereken şeylerle beraber Hz. Allah'tan kendisine yüklenen imtihanların ağır değilde hafif olmasını temenni etmesi, ve gelecek musibetlere Sabrı cemiller (güzel sabırlar) ihsan etmesini niyaz etmelidir. Ve peygamberimizin tavsiyesi olan günlük istiğfar Ve salavatları okumaya devam etmektir.
 
Geri
Üst