sezeryanın avantajları dezavantajları

:osqe:

Yeni Üye
Üye
sezeryanın avantajları dezavantajları
sezeryanın dezavantajları sezeryan avantajları sezeryan doğumun dezavantajları sezeryanın avantajları yerinin iltihaplanması
Sezaryenle doğum avantajları, sezaryenle doğumun dezavantajları nelerdir?

Sezaryen bir karın ameliyatıdır. Batın boşluğuna girilip rahim açılarak bebeğin doğurtturulduğu bir yöntemdir. Bu yöntemi seçmeden önce bilinmesi gereken batın ameliyatının ve narkozun içerdiği tüm risklerle karşılaşılabilir.

Sezaryenin en büyük avantajı ise bebek açısından karşılaşılabilecek riskleri en aza indirmesidir. Sezaryende normal doğumda anlatılan risklerin neredeyse tamamıyla karşılaşılmamaktadır. Bebeğini en az riskle doğurmak isteyen anne-babaların bu yöntemi tercih etmesinde en büyük etkenlerden biridir.


Sezaryen yöntemi ile dünyaya gelen bebeklerde ilk günlerde solunum sorunları görülebilir. Bu sorunlar normal doğumda da olabilir, geçicidir.

Sezaryen, normal doğuma göre anneye daha çok problemlidir. Ameliyat sonrası annenin kendine gelmesi 1-2 saat sürmekle beraber annenin 2 gün hastanede yatması gerekmektedir. Annenin normal yaşamına dönmesi ise 3 ile 7 gün arasında değişmektedir bu süreçte annenin tek başına yapabileceği şeyler çok kısıtlıdır.

Normal doğumda olduğu gibi dikiş yerlerinin iltihaplanması, kan birikmesi ve dikişlerin açılma ihtimali nadirde olsa vardır.

Ayrıca Sezaryen mi normal doğum mu? ve Normal doğumun avantajları ve dezavantajları başlıklı yazılarımız da sizlere yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst