Sıcaklar Kalp Krizini Tetikleyebilir

GREY

Daimi Üye
Üye
Sıcaklar Kalp Krizini Tetikleyebilir
Sıcak havalar, kalp krizi riski, hastalık nedenleri hakkında detaylı bilgi alalım arkadaşlar.










Sıcak havalarr özellikle yetişkinler için tehlike arz ediyor melekler. Mecbr kalınmadıkça sıcak havalarda sışarı çıkılmamasını doktorlar her fırsatta dile getiriyor.





Yazın en sık rastlanan hastalıklarından biri de kalp rahatsızlıkları. Özellikle, sıcak yerlerde yaşayan ve sıcak ortamlarda çalışan insanlar kalp krizi riskini daha çok taşırken, Tekden Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Gül, bu kişilerin mümkün olduğunca tansiyon ilaçlarının dozajını azaltması gerektiğini bildirdi.

Yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte, var olan kalp damar ve hipertansiyon gibi hastalıkların normal seyrinden dışarı çıkabildiğini ifade eden Dr. Gül, "Hastalıklarda aşırı, sıcağa bağlı olarak tansiyon düşmeleri olabilir, kalp krizi tetiklenebilir. Aşırı sıcaklarda vücut terlemeyle sıvı ve tuz kaybettiği için var olan tansiyon ilaçlarının tansiyon düşürücü etkileri normalden daha fazla ortaya çıkabilir. Yazın özellikle sıcak yerlerde yaşayan insanlarda veya sıcak altında çalışan kişilerde tansiyon ilaçlarının dozajını biraz azaltmak gerekiyor" dedi.

Olası hastalıklara karşı alınacak önlemlerden de bahseden Gül, özellikle ailesinde ya da kendinde kalp-damar rahatsızlığı olan kişilerin yaz aylarında muayeneden geçmesi gerektiğini belirterek, "Yaz aylarının kalp üzerinde yaptığı bu olumsuz etkileri azaltmak için belli başlı tedbirler almakta fayda var. Risk altındaki kişilerin sıcağın en hararetli olduğu dönemlerde, güneşin dik olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları lazım. Serin yerde kalmalarına fayda var. İlaçlarını muntazam olarak almaları lazım. Çok yorucu, ağır işlerden, kızartma türü ağır yiyeceklerden ve fazla kırmızı etten uzak durmalarında fayda var.

Daha çok sebze meyve ve hafif yiyeceklerin tercih edilmesi gerekir. Su kaybını da yerine koymak lazım, günlük en az 2-2,5 litre su alınmasında fayda var. Tabii bu yalnızca su değil, tuzsuz olmak kaydıyla ayran da meyve suyu da olabilir. Bunlar aynı zamanda terlemeyle oluşan elektrolit kaybını da dengeleyecektir. Yaz aylarında tatil yapmak için denize gitmek isteyen insanlar olabilir. Bu kişilerin denize gitmeden önce kalp kontrolünden geçmelerinde fayda var. Özellikle ailesinde kalp-damar rahatsızlığı olan insanlardan başlarsak, koruyucu tedbir olarak muayene olmalarında fayda var. Kalp-damar rahatsızlığı olanların da tatile gitmeden önce bir check-up'tan geçmesi iyi olur" şeklinde konuştu.
 
Geri
Üst