Sigara, bebekler için açık havada da zararlı!

GREY

Daimi Üye
Üye
Sigara, bebekler için açık havada da zararlı!
Sigara, bebek sağlığı ve sigara, sigaranın zararları, bebek sağlığına etkisi hakkında detaylı bilgi alalım arkadaşlar.



403314de288cc5f135.jpg



Sigara hem kullanan kişiler için kendilerine hemde bebek ve çocuklarına zararlıdır hanımlar. Sigara kullananlar dışarıda içip geleyim birşey olmaz demeyin nerde içerseniz için bebeğinize çok zararlı.



Almanya’da yapılan bir araştırma, anne ve babaların balkonda ya da açık havada içtiği sigaranın bile yanlarında bulunan bebeklere zarar verdiğini gösterdi.


Sigara, bebekler için açık havada da zararlı!

Ludwigsburg kenti yakınlarındaki Bönningheim kasabasında bulunan Hohenstein Enstitüsündeki bilim adamları tarafından yapılan araştırmaya göre, balkonda ya da açık havada sigara içen anne ve babalar daha sonra kucaklarına aldıkları bebeklerine daha fazla zarar veriyor, çünkü sigara dumanındaki zararlı maddeler elbise üzerinde havada olduğundan daha fazla yoğunlaşıyor.

Bunun da bebeklerde deri ve sinir hücrelerine zarar verdiğini belirten araştırmacılardan Timo Hammer, "Söz konusu zararlı maddeler deri hücrelerinin ölmesine yol açıyor ve sinir hücrelerinin birbirleriyle bağlanmasını önlüyor. Bundan dolayı sinir sisteminin gelişimi zarar görebilir" dedi.

Bilim adamlarının, sigara dumanından çıkan zararlı maddeleri zararsız hale getirebilecek bir tekstil maddesi üzerinde çalıştığı da bildirildi.
 
Geri
Üst