Siğarayı bırakımıyormusun ? Oku bak iradesizim deme

Uzman SühaN

Administrator
Siğarayı bırakımıyormusun ? Oku bak iradesizim deme
siğarayı bırakma yöntemleri,siğara nasıl bırakılır,siğarayı bırakmanın yolları,siğarayı bırakma hakkında bilgiler

Sigara kimilerine göre günümüzde daha çok içiliyor kimilerine göre daha az içiliyor. Bunu istatistikler olmadan belirleyememekle birlikte sigara içimi ister çoğalsın ister azalsın gerçek şu ki artık sigara içenler toplum tarafından dışlanıyor.

Sigara içtiğiniz de eğer eşiniz, çocuğunuz, sevgiliniz, anneniz, arkadaşlarınız sizden rahatsız oluyor.

İçtiğiniz bu zararlı maddenin dumanını, kokusunu duymak istememeleri bir yana o maddeyi ağzınızda, parmaklarınızın arasında görmek bile istemiyorlar.

Peki durum böyleyken neden hala sigara içmekte direniyorsunuz?

Bu yazımda sizlere sigara içmenin sebep olduğu hastalıklardan, kanserden falan bahsetmeyeceğim. Çünkü sigaranın ne tür hastalıklara sebep olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Ben neden hala sigara içtiğinizi sorgulamak istiyorum. Daha doğrusu bu sorgulamayı bana değil kendinize yapmış olacaksınız Eğer oturup ben neden sigara içiyorum diye düşünmediyseniz lütfen bir kaç dakikanızı ayırıp hemen şuan düşünün.

s.jpg







-Sigara içiyorum çünkü onu seviyorum!

Sigara içmenin sevilecek ne tür bir yanı var ki. Onu içtiğimde eşim beni öperken iğreniyor, çocuklarım yanıma gelirken burunlarını tutuyor, annem elimde sigarayı gördüğünde üzülerek bakıyor. Peki ben sigaranın nesini seviyorum?

-Sigara içiyorum çünkü kendimi büyümüş hissediyorum!

Sigara içtiğinizde yaşıtlarınızın gözlerine bir kez daha bakın. Onları sizi büyümüş olarak görmüyorlar aksine yanlarına yakışmadığınızı, sigaralı bir arkadaş profiline sahip olmanızın onları rahatsız ettiğini düşünüyorlar.

-Sigara içiyorum çünkü bağımlıyım!

Bağımlılık sizin tercihiniz. Hiç kimse ve hiç bir şey siz istemediğiniz sürece sizi zorla bağlayamaz. Siz iplerinizi sigaraya verdiğiniz gibi onları geri almayı bilmedikten sonra “bağımlı” yaşamaya mahkumsunuz. Bağımlıyım kelimesinin arkasına asla saklanmayın.

-Sigara içiyorum çünkü sıkıntılarım var!

Sigara hiç bir derdinize çare olmaz, hiç bir düşünceniz sigara ile dumana karışıp gitmez, hiç bir çıkmaza sigara yol gösteremez, hiç bir soruna çözüm üretemez…. Parmaklarınızın arasına alıp ciğerlerinize çektiğiniz o kağıt parçası size sadece zarar verir, sağlık elden gider.. Sigara hiç bir derdinize merhem olmaz!

Bu tür nedenlerin arkasına kendinizi hapsetmek yerine, “sigara içiyorum çünkü” demek yerine “neden sigara içiyorum” diye sorgulayın kendinizi.

Sigarayı bırakmak isteyin!

Eğer gerçekten sigarayı bırakmak isterseniz bırakabileceğinize inanın. Unutun sigara bırakmayanları bıraktıktan sonra sıkıntı çekenleri ilaçların doktorların faydasız olduğunu. Bunlar sigara bırakamayanların kendilerine sigara arkadaşı edinmek için uydurdukları saçmalıklar. İsteyen herkesin sigarayı bırakabileceğini ve bunu sizin de başarabileceğinize inanın.

Sigara içmek her ne kadar halka arasında yerleşmiş gibi görünse de aslında etrafınızdaki çoğu kişi siz sigara içtiğinizde bundan rahatsızlık duyuyor. Kimisi dile getiriyor bu rahatsızlığını ama kimisi sizi kırmamak adına ses çıkaramayıp o dumanı sizinle birlikte solumak zorunda kalıyor. Peki bunu yapmaya hakkınız var mı? Siz sigara içiyorsunuz diye hiç sigara içmeyen insanların ciğerlerini kirletmek vicdanınızı nasıl etkiliyor?

Sigara bırakmak için öncelikle kendinizle savaş vereceksiniz. Dünyada insan oğlunun başına her şey geliyor. Ölümler, ayrılıklar, evlat acıları, hasretlikler ve daha neler neler. Hangimiz acımızla bir ömür yaşıyoruz bir noktada hepimiz normal hayatımıza dönüyoruz. Bu durum böyleyse eğer “bağımlısı oldum” dediğiniz sigara gibi bir maddeyi parmaklarınızın arasından atmanız da zor olmasa gerek.

Hemen bugün karar verip sigaraya onu bırakacağınızı söyleyin. Tıpkı unutmak zorunda olduğunuz ayrılmak zorunda kaldığınız bir aşkınızla vedalaşır gibi ona artık onunla olamayacağınızı söyleyin.

Öncelikle sigarayı bırakabileceğinize kendiniz inanın. Bunu kendinize söyleyin ve kabul ettirin. Kimse sizin sigarayı bırakmaya çalıştığınızı bilmesin. Bunu sizin bilmeniz, istemeniz ve bırakabileceğinize inanmanız yeterli.

Kararlılığınıza destek bulmak için en yakın sigara bıraktırma merkezine gidip yardım alabilirsiniz. Ama şuna da şahit olmuş biri olarak söylememde fayda var gerçekten iradeli olan kişiler sigarayı hiç bir yardım almadan bıraktılar.

Bu yüzden sigarayı bırakmak için kararlı ve inançlı olun. Yarın dumansız bir sabaha uyanmanız dileğiyle…
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst