Silikon ve Estetik Günah mı?

ilkimsu

Yeni Üye
Üye
Silikon ve Estetik Günah mı?
silikon taktırmak günahmı silikon taktırmak caizmi estetik yaptırmak günahmıdır sizce melekler?
Evet bu soruların bir cevabı var.Ben sizler için ve bilgi edinmek için özellikle araştırdım.İnternette okuduğum yorumlara pek inanmadan birebir sormak istedim.Yapılan estetiklerin dinen zararı nedir? Kötü yapılmış estetikler bizi pişman edebilir.Bu yüzden eğer çok gerekmiyorsa Allah'ın bize emanet ettiği bu vücudu sağlıklı bir şekilde koruyalım.Sizlerinde merak edeceğini düşündüğüm için tanıdığım bir din kültürü öğretmenine sordum.Silikonun dinen zararları nelerdir? silikon yaptırmak günahmıdır bunları beraber öğreniyoruz.

Şimdi gelelim konumuza.Biz bayan olarak güzelliğimize güzellik katmak için; giyimimize,makyajımıza,saçlarımıza yani kısacası görünüşümüze çok dikkat ederiz.Bazı bayanlar kusurlarını makyajla kapatmayı becerebilirken,bazıları buna kökten çözüm ister.Yanii estetik yaptırarak.Biliyorsunuz ki yaşlanmaya başlayan vücut kırışır,göz çevresinde ellerde ve vücudun pek çok belirli bölgelerinde kırışma başlar.E buna kozmetik alanında yani makyaj yöntemiyle çareler bulunmuştur.Kremler kullanarak yüzü gergin hale getirip bakım yapılabilir.Ama sürekli krem almaktan sıkılan bir bayan buna kökten çözüm estetik yaptırır ve kendini genç hisseder.

Kimisi burnunun yandan görünümünü,önden görüntüsünü,büyüklüğünü,sivriliğini dert eder ameliyat olmak için kendini hazırlar parasını cebine koyar ve doktorun kapısını çalar.Hiç bir doktor sizi geri çevirmez,çünkü bunun maddi açıdan geliri fazladır.Siz ameliyatınızı olursunuz,sargılarınız bir kaç güne çıkar,yüzünüzde ki şişlikler gider.Burnunuz eskisinden daha güzel olur.Ya da bir hata yaptınız yüzünüze hiç yakışmadı! Pişmanda olsanız paranızı kaybettiniz ve maalesef Allah'ın size emanet ettiği burnunuzu değiştirdiniz.O demedi ki size burnunu düzelt.

Estetik kaza geçirmiş,yüzünün görünümü insana benzemiyorsa,yani trafik kazası,yanma olayları gibi durumlarda estetik günah olmaz.Oysa yaşlandığını hissetmemek için,keyfine yapılan estetik günah sayılır.

Silikona gelince,göğüsleriniz tüm görevlerini yerine getiriyorsa,görünümü erkeği andırmıyor ve dolgunsa yaptırmanız gerekmez.Ama keyfinize dahada büyük olsun vücut oranım eşit olsun 90-60-90 olayım diyorsanız bu maalesef dinen iyi değil.
Erkek gibi göğüs kısmınız dümdüzse silikon yaptırabilirsiniz.Doktorunuz erkek yada bayan fark etmez.Ama keyfi yapılan durumlarda fark eder.

Evet Melekler böyle bir derdi olan,estetik yada silikon yaptırmak isteyenler bu yazıyı dikkate alsınlar.Şayet bu dünya için yeterince istediklerimizi elde ettik.Öteki dünyayı düşünerek hareket etmeye devam edelim.Her şey herkesin kalbine göre olsun.
 
Geri
Üst