Simit Kanser Riski Taşıyor

Simit Kanser Riski Taşıyor

Hep merak etmişimdir zaten nasıl yapılıyor bu simitler die.O lezzeti o kıvamı nasıl tutturuyorlar die düşünüyordum.Ama bu yazıyı okuduktan sonra merakım gitti ve sağlık açısından da bilgim arttı.Buyrun meleklerim okuyunuz.

Lezzetiyle ünlenen Ankara simidinin yapımında pekmez yerine kullanılan yanık şekerin kanser riskini arttırdığı iddia edildi.
Simit kanser mi yapıyor?




Diğer simitlerden daha lezzetli olduğu için sevilen Ankara simidi için ortaya çıkan iddia simit severleri üzecek türden.Antalya Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Mükremin Asil simit üretiminde bazı işletmelerin maliyeti düşürmek için insanların sağlığını hiçe saydığını öne sürdü.
Simitlerde kızarmış rengin pekmez kullanılarak sağlandığını söyleyen Asil "Ancak yaptığımız araştırmalarda maliyeti düşürmek için pekmez yerine daha ucuz bir yöntem olan yanık şeker kullanıldığını belirledik. Yakılan şekerin ise kanserojen etkisi bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıkarıldı" şeklinde konuştu.

 
Üst