gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.218
    Beğenilen Mesajlar:
    599
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Sinop Yöresel Yemekleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Sinop, Sinop Yemekleri, Sinop Yöresel Yemekleri, Sinopun meşhur yemekleri, nokul, mısır çorbası, içli tava
    Karadenizin incisi Sinop iline ait yöresel yemekleri ve tariflerini paylaşıyorum melekler...

    [​IMG]

    Yöredeki kültürel çeşitlilik beslenme biçimini de etkilemiştir. Beslenmede tahıl ürünleri ağırlıktadır. Kış sebzelerinin çokluğu da mutfağı zenginleştiren bir etmendir. Kestane, ayva gibi meyvelerden yemeklik olarak da yararlanılır.
    Yörenin yemekleri; nokul (üzümlü cevizli, kıymalı, yoğurtlu), pilaki, mısır pastası, kaşık çıkartması (mamalika), keşkek yemeği, içi etli hamur (kulak hamuru), ıslama, mısır çorbası, mısır tarhanası, sirkeli pırasa, içli tava, katlama, kabak millesi, hamursuz tatlısıdır.

    Mısır Çorbası : Çorbalık mısır ve barbunya akşamdan soğuk suyla ıslatılır. Soğan kavrulur, kemikli et eklenir. Bu kavrulan karışıma ıslatılmış mısır ve barbunya da konur. Üzerini kapatacak kadar soğuk su eklenerek kısık ateşte pişirilir.


    İçli tava : Hamsiler ayıklanır, kılçıkları da çıkarılır. Diğer tarafta soğanlar kavrulur, pirinç eklenir ve pirinç de biraz kavrulur. Tuz, karabiber ve şeker de eklenerek üzerini kapatacak kadar su konularak pişirilir. Pilav suyunu çekince maydanoz, dereotu, nane konularak demlenmeye bırakılır. Sırtları unlanan hamsiler yağlanmış tavaya sırtları gelecek ve tavanın her yerini kapatacak şekilde dizilir. Dinlenmiş pilav bunun üzerine dökülür ve yerleştirilir. Kalan hamsiler pilavı tamamen kapatacak şekilde dizilir. Kısık ateşte çevire çevire pişirilir. Altı piştikten sonra ters yüz yapılarak üst tarafı pişirilir.
    İçi Etli Hamur (Kulak Hamuru) : Yumurta, tuz ve suyla sert bir hamur yoğurulur ve pazılara ayrılır. Oklavayla yeterince incelikte açılır ve orta büyüklükte karelere bölünür. Karelerin içine kıyma, soğan, tuz ve karabiberden oluşan karışımdan konur. Üçgen şeklinde katlanarak uzun uçları biraraya getirilir. Katlanan mantılar kaynayan tuzlu suya atılır. Bir iki taşım kaynadıktan sonra pişip pişmediği kontrol edilerek tencerenin altı kapatılır ve yapışmaması için üzerine soğuk su dökülür. İki ayrı tabağa alınan mantılardan birinin üzerine sarımsaklı yoğurt, diğerine de ceviz serpilir. Üzerlerine kızdırılmış tereyağ dökülür.


    [​IMG]

    Nokul : Un, su, tuz karışımıyla kulak memesi yumuşaklığında mayalı bir hamur yoğurulur. Orta büyüklükte pazılara bölünür, oklavayla açılır. Diğer tarafta ince doğranmış soğanlar yağla sararıncaya kadar kavrulur. Kıyma, karabiber ve tuzla içi hazırlanır. Açılan yufka yağlanır, üzerine hazırlanan içten bir miktar konup dağıtılır ve yufka içle birlikte rulo şeklinde yuvarlanır. Kızdırılmış ve yağlanmış tepsiye nokullar döşenir ve pişirilir. İç malzemesi olarak üzüm ceviz karışımı ya da süzme yoğurt da konulabilir.




     
Sinop Yöresel Yemekleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Nevşehir Yöresel Yemekleri

    Nevşehir Yöresel Yemekleri

    nevşehir yöresel yemekleri nevşehirin yöresel yemekleri nevşehir nevsehir yöresine ait yemekler Nevşehir Yemekleri,nevşehirin yemek kültürü,nevşehir yöresel yemekleri,nevşehir yöresine ait yemekler,nevşehirin meşhur yemekleri,nevşehir Nevşehir ilinde yapılan yöresel yemekler ve tariflerini paylaşıyorum kızlar... Nevşehir ve yöresi yemeklerinin malzemeleri pek fazla olmamakla birlikte...
  2. Elazığ Yöresel Yemekleri

    Elazığ Yöresel Yemekleri

    en güzel yemek tarifleri elazığ yöresel yemekleri elazığ yemekleri elazig resimli Elazığ Yöresel yemekleri, Elazığ Geleneksel Lezzetleri,Elazığ Yöresel Yemek Tarifleri, elazığın meşhur yemekleri, elazığ yemek kültürü, Elazığ ilinde yapılan yöresel yemekle ve tariflerini paylaşıyorum melekler... Elazığ İli Yöresel Yemekleri HARPUT EKMEK TATLISI ( TAŞ EKMEĞİ): MALZEMELER: 6 adet...
  3. Bilecik Yöresel Yemekleri

    Bilecik Yöresel Yemekleri

    Bilecik'in Yöresel Yemekleri, Bileciğin Yöresel Yemek tarifleri, Bileciğin Yemekleri, Bileciğin Geleneksel Yemekleri, bilecik yemek tarifleri hakkında detaylı bilgiler Bilecik iline ait yöresel yemek tariflerini bu yazımızda bulabilirsiniz melekler Bilecik ili geleneksel beslenme yöntemleri etkinliğini sürdürmektedir. Beslenmede, tahıl türleri ilk sırayı alır. İl’e özgü yemeklerin...
  4. Çanakkale Yöresel Yemekleri

    Çanakkale Yöresel Yemekleri

    çanakkale yemekleri, çanakkale yöresel yemekleri, çanakkale'nin yemekleri, çanakkale yemek kültürü, çanakkale ilinin yemekleri, çanakkale meşhur yemekleri hakkında detaylı bilgiler Çanakkale iline ait yöresel yemekleri bu yazımızda bulabilirsiniz melekler... ÇANAKKALE YÖRESEL YEMEKLERİ ÇORBALAR Tarhana Çorbası,Yoğurt Çorbası,Sütlü Çorba YEMEKLER Kuru Bamya,Kuzu Kapama,Oğlak...
  5. Kastamonu Yöresel Yemekleri

    Kastamonu Yöresel Yemekleri

    kastamonu yemekleri Kastamonu Yöresel Yemekleri Merhaba Sevgili Melek'ler, sizler için ve Kastamon'ya gidipte yöresel yemeklerden yemek isteyen tüm arkadaşalrımız için bu sayfamızda Kastamonu yöçresel yemeklerinden bahsedeceğiz ve size Kastamonu yöresel mutfaklarına sahip olan restoranlar hakkında da bilgiler aktaracağız. kastamonu yemekleri bakırköy Kastamonu Mutfağı İstanbulda...

Sayfayı Paylaş