Sinüzit ve Reflü hastaliklari

ahueda

Aktif Üye
Üye
Sinüzit ve Reflü hastaliklari
uludag üniversitesi tip fakültesi kardes iki hastalik sinüzit ve reflü kardes iki hastalik sinüzit ve reflü. Sinüzit ve Reflü ikisi kardes hastalikmis sevgili arkadaslar...Hisar Intercontinental Hospital Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Seyhan Alkan, sinüzit ile reflünün kardeş iki hastalık olduğunu söyledi.

kardes-iki-hastalik-sinuzit-ve-reflu-5064-62.jpg


Alkan, reflüsü olanların sinüzit, sinüziti olanların ise reflüsünün artabileceğini ve en önemlisi bunların temelinde yanlış beslenmenin yattığını belirtti.

Doç. Dr. Seyhan Alkan, son yıllarda yapılan çalışmalarda insan vücudunun organ sistemleri arasındaki ilişkilerinin çok daha net bir şekilde görüldüğünü, bununla birlikte düzenli ve dengeli beslenmenin sinüsler açısından çok önemli olduğunu altını çizdi. Alkan, "Öğününde yemek yemeyen, fastfood gıdalarla beslenen, akşam yemeklerini ağır yağlı gıdalardan oluşturan, yoğun alkol tüketimi yapan, geceleri yatmadan önce atıştırmalık kuruyemiş, meyve, yoğun çay kahve, süt mamulleri ve tatlılar tüketen insanlarda mide içeriğinin ve asit yapıdan oluşan mide sıvılarının üst solunum yollarına kaçması sonucunda burun ve sinüsler olumsuz etkilenir. Asidin tahriş edici etkisi ile burun etleri ve sinüs kanalları şişer, sinüsler ürettikleri doğal sıvıları boşaltamaz. Bu zincirleme sonrasında sinüzit gelişimi kaçınılmaz olur. Bu durum tekrarladığında hastalık kronikleşir." açıklamasında bulundu.

Seyhan Alkan, sinüzit ve reflüden korunma yöntemlerini ise şöyle sıraladı; "Öğününde, düzenli ve dengeli beslenin. Akşam yemeklerinde hazmı zor olan hayvansal gıdalar ve fastfood yiyeceklerden uzak durun. Gün içerisinde en az 10 bardak su (2 litre) tüketin. Aşırı çay ve kahve tüketiminden kaçının. Yemek öğünlerinde tıka basa yemeyin. Doymaya yakın gıda alımını kesin. Uykudan 2 saat önce yemek yemeyin."
 
Geri
Üst