Şıpıdıkla Her Telden Sohbet Fun Club

Baldem msn açılıyor bu niye böyle anlamırum anlamıyorum
artı aynıyım ben kilo felan veremmişim bu hafta 🙂)))

ya birde hatalandım daha çok yedimde yedim biraz kendimi toparlıyayım şu pc mikrobu yapılsın tam gaz devam

bende sahil sormadı dicektim
bendede domates soslu makarna,köfte ve ayran var..

ikimizde köfte yapıcakmısız

sahil acaba explorerdan mı kaynaklanıyor? bide sadece bu sitede mi oluyor sorun yoksa genelde mi problemli internetin?

annem kuru fasulye vermişti onu ısıtırım yanına birde ne zamandır bulgur pilavı yemiyorduk onu yaparım tamamdır

aslında güzel bir düğün çorbası hasta hasta iyi giderdi

bi forumda okudum çok hoşuma gitti kızlar bu yazı sigarayla alakalı

Ne garip iştir yahu. Sigaraya hiç başlamadım. Şimdi yazılanları görünce ne iyi etmişim diyorum. Vaziyete bak koca koca adamlar 🙂 ufacık sigarayla sınav veriyor resmen 🙂

Bu sigara işi çok garip iş. Zararlı olduğu her kurumca tasdik edilen ama hiç bir ülkenin satışını yasaklayamadığı küresel illet. İçinde en ufak zararlı madde olan bir peyniri satabilir misiniz? Hemen toplatırlar piyasadan değil mi? Ama milyon tane zehir olan sigara satılmaya devam eder. Akıllı devletler bu zararı görüp illetten kurtulma yolları arıyorlar mamafi bu illet o kadar büyük bir gücün elinde ki değil hğkğmetler, koca dünya yasaklayamıyor. Her aldığınız sigaranın %60-70 i devlet kasasına giriyor, 500 lira ile çalışan temizlik işçisi evine hiç et almıyor ama hergün sigarasını alıyor, düşünsenize en fakir adamdan bile günlük alınan bir vergi. Kulağa ne hoş geliyor değil mi? Ama dediğim gibi büyük devletler gördü zararı, vergiden kazandıkları 100 milyar doları, 200-300 milyar olarak kanser ile mücadeleye devlet sigorta fonlarına ödüyorlar. Yani artık geri ödeme dönemi başladı. 20 senedir sigara içen gençler artık orta yaşlı, hastanelerin müdavimleri, kanser ilaçları el yakıyor. DEvlet bunları sigortadan karşılamak zorunda. Bütün topluma sigara pompaladılar şimdi de kanser biçiyorlar.

Merak etmeyin temiz hava sağlıklı yaşam isteğinden değil hükümetlerin yasakları desteklemesi. Cebe giren para çıkandan az olmaya başlayınca işler terse döndü..

Lütfen bu oyunda piyon olmayalım.

(içmeyen birinden ufak bir hatırlatma daha; arkadaş kültablası gibi kokuyorsunuz !!! )

Geri