Sivilce İçin Maske Tarifleri

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Sivilce İçin Maske Tarifleri
sivilceler nasıl yokolur,sivilceler nasıl geçer,sivilce için evde maske nasıl yapılır,sivilceler için maske tarifleri,sivilce maskesi,sivilceleri yok eden maskeler,sivilce geçiren maske tarifi,sivilceler nasıl geçer,sivilce geçiren maskeler




sivilce-maskeleri-15.jpg




Evde Sivilceler için Maske Tarifleri
Soğanın en büyük özelliği antibiyotik davranarak iltihapların kurumasını sağlamaktır. Bu özelliğinin yanında soğan, sivilce oluşumunda önemli rol oynayan kolajen üretimini kısıtlar. Yulaf ise cildin derinliklerine işleyerek gözeneklerin açık kalmasını sağlar.
Yulaf ezmesiyle soğan maskesini hazırlamak için; yarım bardak sade, şekerlendirilmemiş yulaf ezmesini pişirin. Bir yerde soğumaya bırakın, orta boy bir soğanı soyun ve mutfak robotunda yumuşak bir kıvama gelinceye kadar rendeleyin. Bu soğanları, hâlâ sıcakken pişmiş yulaf ezmesine karıştırın.
Şayet hazırlamış olduğunuz maske cıvık olursa üzerine Yeşil kil ve bal ekerek kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz.

Ballı Muzlu Yüz Maskesi

Bu maske sayesinde cansız duran cildiniz parlayacak ve canlanacaktır.
Bir kapta yarım muzu ezin. Üzerine bir yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı krema (yağlı veya yağsız sütten yapılma) ekleyin. Topaklanma kalmayıncaya kadar blenderdan geçirin. Yüzünüze 10 dakika boyunca uygulayın. Sonrasında ılık suyla nazikçe yıkayın.

Çilekli Kremalı Maske

Gergin kuru ciltlerin nefes almasında harika sonuçlar göstermiştir ve geleneksel bir Avrupa reçetesidir. Çilekler C vitamini yönünden zengindir ve kremalarda bulunan laktik asitle proteinler akne sonrası renk kaybını beyazlatmaya yardımcı olurlar.
Bir kap içerisinde 5-6 çileği ve 2 yemek kaşığı kremayı ya da yağsız krem peyniri beraber ezin. Topaklar kalmayıncaya kadar blenderdan geçirin. Yüzünüze 10 dakika boyunca uygulayın ve ılık suyla yıkayarak çıkarın.

Salatalık ve Aloe ile Beyazlaştırıcı Maske

Soyulmuş yarım salatalığı blenderda veya mutfak robotunda püre hâline getirin, üzerine 2 yemek kaşığı sade aloe vera suyu, 1 yemek kaşığı süt tozu, 1 çay kaşığı bal ekleyin. Eğer çok sıvı olduysa yüzünüze uygun kıvama gelinceye kadar biraz kaolin (beyaz kil) ekleyin. Yüzünüze temizlenmiş ve kuru hâldeyken uygulayın ve 15 dakika ya da kuruyuncaya kadar bekleyin. Bitiminde ılık suyla nazikçe yıkayın.

Beyazlatıcı Maske

Bu maskede balın antibakteriyel özellikleri, limonun mantar önleyici içerikleriyle zenginleştirilmiştir. Limon ve yoğurt harika doğal peelingler olarak akne sonrası izlerin kapanmasında yardımcıdırlar. Yumurtanın akı, içeriğindeki proteinler sayesinde cildin kendi savunmasını güçlendirmesine yardım etmektedir. Bu maskeyi buzdolabında saklayarak her gün uygulayabilirsiniz.
2 çay kaşığı balı ve 4 çay kaşığı limon suyunu (taze sıkılmış veya şişelenmiş) blenderdan geçirin. Uç yemek kaşığı sade yoğurdu üzerine ekleyin. Bir yumurta akıyla bu karışımı ezin ve bütün içerikler iyice karışıncaya kadar blenderdan geçirin. Eğer çok sıvı olduysa yumuşak kremsi dokusuna kavuşuncaya kadar yarım yemek kaşığı kaolin (beyaz kil) ekleyin. Yüzünüz temizlenmiş ve kuru hâldeyken 15 dakika uygulayın. Sonrasında sıcak suyla nazikçe yıkayın.

Yulaf Ezmesiyle Elma Suyu Maskesi

Bu yapması kolay ve masrafsız maske bir scrub gibi derin temizleyici olarak çalışır. Elma suyu, tanenler ve meyve asitleri yönünden zengindir, akne sonrası oluşan kahverengi izleri gidermede ve iltihaplı sivilceleri yumuşatmada yardımcıdır. İki-üç çay kaşığı çiğ sade yulaf ezmesini öğütün. Üzerine 1 yemek kaşığı bal ve lA çay kaşığı elma suyu (organik olmasını tercih edin) ekleyin ve yumuşayıncaya kadar blenderdan geçirin. Bir damla da çay ağacı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Scrub şeklinde uygulayabileceğiniz gibi maske olarak da temizlenmiş ve kuru hâldeyken yüzünüze sürüp kurumasını bekleyebilirsiniz. Göz çevresine uygulamayın. Maskeyi 15 dakika sonra bol ılık suyla çıkarın.
 
Geri
Üst