1. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.041
    Beğenilen Mesajlar:
    118
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan

    Siyah Mantar Sosu

    Konu, 'Soslar' kısmında ilkimsu tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 çorba kaşığı yağ
    1 adet küçük soğan,piyaz kesilmiş
    yarım su bardağı beyaz şarap
    1 kg dana salçası
    25 gr. ince kıyılmış mantar
    2 kahve fincanı mader şarabı
    50 gr. tereyağı


    Yapılışı Küçük bir tencerede yağı kızdırıp soğanı ilave ediniz.
    Bir kere karıştırıp beyaz şarabı ilave ediniz.
    Sonra; dana salçasını ilave ederek,karıştırarak kaynatıp süzdürünüz.
    Mantarı mader şarabı ile bir kere kaynatıp sosun içine ilave ediniz.
    Tereyağını da çiğ olarak ilave edip iyice karıştırınız.
    Ağzını kapatıp sıcak benmaride muhafaza ederek istediğiniz zaman kullanınız.



     
Siyah Mantar Sosu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kızartma sosu

    kızartma sosu

    kızartma sosu kızartma sosları tavuk sosu tavuk sosları kızartmak için sos Malzemeler Galeta unu , un , 1 yumurta Kızartılacak yiyeceği una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayın
  2. İstakoz Sosu

    İstakoz Sosu

    istakoz sosu ıstakoz sosu ıstakoz sosları pembe sos istakoz sosları 3 Adet Yumurta 1 Tatli Kaşiği Hardal ½ Kahve Fincani Zeytiyaği Sizma 1/3 Kahve Fincani Limon Suyu 1 Diş çok Dövülmüş Sarimsak 1 Tatli Kaşiği Sirke çok Az Kirmizi Pul Biber Tuz , Karabiber Yumurtalar kati haşlanir.Soğuduktan sonra içinden sarilari alinir ve çatalla güzelce ezilir.Hardal ilavesinden sonra azar azar sızma...
  3. İspanyol sosu...

    İspanyol sosu...

    Malzemeler 125 gr (1/2 Su Bardağından Biraz Fazla) Rafine Yağ 1 Orta Boy Soğan (Dilimlenmiş) 60 gr Yağsız Dana Eti (İnce Doğranmış) 60 gr Yağsız Jambon (İnce Doğranmış) 4 Sap Maydanoz (Doğranmış) 90 gr (3/4 Su Bardağı) Un 2500 gr (15 Su Bardağı) Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Mantar (Doğranmış) 2 Karanfil 2 Defne Yaprağı 2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber Yemeğin Tarifi...
  4. Zeytinyağlı Soslar

    Zeytinyağlı Soslar

    balık sosu nasıl yapılır zeytinyağlı balık sosu zeytinyağlı soslar sosları ızgara nasıl yapılır Zeytinyağı ile sarımsak Akdeniz mutfağının ayrılmaz bir parçası ve simgesidir. Hatta Akdeniz mutfağı bunlarla bütünleşmiş denebilir. Zeytinyağı balık yemeklerinde, özellikle fırın ve ızgaralarda sos olarak kullanılmaktadır. Bu kullanımda sarımsak da çoğu zaman zeytinyağına eşlik etmiştir. Bunlardan...
  5. siyah mantarın faydası var mı

    siyah mantarın faydası var mı

    Siyah mantar diye bir mantar varmış ve sağlığa çok faydalıymış. Doğru mudur ve faydası nedir ? Teşekkür ederim..

Sayfayı Paylaş