Siyah noktalardan kurtulmanın yolları.

Uzman SühaN

Administrator
Siyah noktalardan kurtulmanın yolları.
Siyah noktalar cilt problemlerin den biri. Hekesin ortak sorunu olan siyah noktalar genelde burun ve çevresin de görülür.Siyah noktalarla ilgili eminim ki onlarca yazı okudunuz ve uyguladınız.Ama siyah noktalar dan bir türlü kurtulamadınız.Siyah noktalar dan kurtulmak istiyorsanız öncelikle cilt hijyenine dikkat etmeniz gerekiyor.Sonrası uygulayacağınız bir kaç yöntemle syah noktalara elveda diyebilirsiniz. Siyah nokataları temizlemek için öncelikle cildinizi buhar yardımıyla nemlendirin .Ilık duşla bun sağlayabilirsiniz.Yumuşayan ciltten siyah nokataları sıkarak kolayca çıkarabilirsiniz.Ardından gözeneklerin geniş kalmaması için buz kompleksi uygulayın.Bunun yanısıra sakızla siyah nokatalardan kurtulabilirsiniz.Çiğnediğiniz sakızı siyah nokta olan bölüme yapıştırıp çekin .Siyah noktaların nasıl çıktığını görüceksiniz.Tabi sakızı çiğnemeden önce dişleri güzelce fırçalayıp ağız hijyenini sağlayın.Benden siyah noktalar için öneriler bu kadar .Gelelim uzamanlarından siyah nokta ile ilgili tavsiyeler.Konumuza geçmeden önce ; Evde Siyah Nokta Bandı Yapımı adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.


siyah noktalar.jpg






Siyah noktalar en sık burun üzerinde ve burun çevresinde oluşur. Bu noktaların oluşma nedeni ciltte bakteri ve kir birikimidir. Siyah noktalar için kozmetik çözümlerin yanı sıra burun üzerindeki siyah noktalar için doğal yöntemler de kullanılabilir.

Burundaki siyah noktalardan kurtulmak: Burundaki siyah noktalar için bitkisel çözüm

1. Burundaki siyah noktalar nasıl gider: Yüz temizliği:

Burun üzerindeki siyah noktaların oluşumunu önlemek için yüz temizliğine dikkat edilmelidir. Günde 2 ya da 3 kez yüz bitkisel bir sabun ile temizlenebilir. Ardından cilde bir nemlendirici uygulanır. Özellikle yatmadan önce cilt derinlemesine temizlenmelidir.

2. Burun siyah nokta maskesi:

Siyah noktaların giderilmesi için cilt maskeleri de uygulanabilir. Özellikle kil maskesi gözeneklerin tıkanmasını engellerken kir ve yağı arındırır. İki yemek kaşığı kil, su ve limon suyu ile karıştırılır. Tüm malzeme iyice karıştırıldıktan sonra cilde uygulanır. Yaklaşık 15 dakika kadar ciltte bekletilir. Ardından soğuk su ile yıkanır. Yumuşak bir havlu ile cilt kurulanır.

3. Burundaki siyah noktalar nasıl giderilir: Yastık kılıfı değiştirin:

Yastık kılıfları sık sık değiştirilmelidir. Her hafta değiştirilmelidir. Cilt üzerindeki yağlar ve kir yastık kılıfına geçer. Uzun süre aynı yastık kılıfı kullanıldığında kir cilde yapışır ve gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir. Bu da siyah nokta oluşma riskini artırır.

4. Siyah noktalar için diş macunu:

Burun üzerindeki siyah noktalara uygulanan bir diğer çözüm de diş macunudur. Ancak beyaz diş macunu kullanılmalıdır. Mavi, yeşil ya da beyazlatıcı diş macunları kullanılmamalıdır. Yaklaşık 10 dakika kadar ciltte bekletilebilir.

5. Burundaki siyah noktalar için buhar uygulaması:

Buhar uygulaması için siyah nokta tedavisinde kullanılan en etkili çözümler arasındadır. Bir tencerede su kaynatılır. Başın üzerine bir havlu konarak tencereden çıkan buharın cilde gelmesi sağlanır. Buhar uygulamasından sonra cilt yumuşak bir havlu ile kurulanabilir.

6. Burundaki siyah noktalar için öneriler Uyumadan önce makyaj çıkarılmalıdır:

Makyaj cildin kapanmasına neden olurken gözeneklerin yapışmasına neden olabilir. Bu da siyah nokta oluşma riskini artırır. Makyaj ürünleri çok sık kullanılmamalıdır. Aynı zamanda mutlaka gece yatmadan önce çıkarılması gerekir. Makyaj temizleme ürünlerinin yanı sıra gül suyu da kullanılabilir.

7. Siyah nokta için bal maskesi:

Bal da siyah nokta tedavisinde kullanılabilir. Burun üzerindeki siyah noktaların üzerine doğrudan biraz saf bal uygulanabilir. Bal cildin temizlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda anti septik özelliklere sahiptir. Yaklaşık 5 dakika kadar ciltte bekletilerek kuruması beklenir. Ardından ılık su ile yıkanır. İşlem günde 2 kez tekrar edilebilir.

8. Siyah nokta yumurta maskesi:

Yumurta akı cilt bakımı ve cilt sağlığı için sık kullanılan bir yöntemdir. Siyah noktaların azalmasına yardımcı olur ve cildi temizler. Bir adet yumurtanın beyazı iyice çırpılır. Köpük haline geldikten sonra cilde uygulanır ve cilt yumuşak bir fırça ile fırçalanır. Ardından soğuk su ile yıkanır. 10 dakika kadar ciltte bekletildikten sonra ıslak bir bez yardımı ile cilt temizlenebilir. Bu işlem cildin temizlenmesini sağlarken aynı zamanda cilde yumuşak bir görünüm verir.

9. Siyah noktalar için yeşil çay:

Yeşil çay genellikle siyah nokta tedavisi için kullanılan yaygın yöntemlerden biridir. Yeşil çay yapraklı hamur haline getirilerek cilde uygulanabilir. Bunun için yapraklar ezilerek su ile karıştırılır ve hamur haline getirilir. Hamur cilde uygulandıktan sonra cilt birkaç dakika kadar fırçalanır. Ancak çok sert hareketler yapılmamalıdır. Bu uygulama cildin tazelenmesine yardımcı olurken aynı zamanda canlanmasını sağlar. Hamuru ciltten arındırmak için ılık su kullanılabilir. Ciltteki yağ ve kir kolayca arındırılır.

Burun üzerindeki siyah noktalar estetik bir sorun olarak kabul edilir. Bu sorunun giderilmesi için bitkisel ve doğal çözümler denenebilir. Bu çözümler kısa sürede cildin temizlenmesine ve canlanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda cildi besler ve cilt yapısını güçlendirir. Özellikle yeşil çay ve yumurta askı maskelerinin mutlaka uygulanması önerilir. Eğer siyah noktalar bu yöntemler ile geçmiyorsa bir doktora gidilebilir.
 
Benim burnumun üstünde siyah nokatalar vardı .İki yöntemle o siyah nokataları çıkarıyorm.Birincisi sir ağda ile ikincisi sakızla.Sakızı iyice çğneyip çürütün.Burnunuza yapıştırın ve hızlı çekin.Siyah noktaların çıktığını görüceksiniz. Ama sir ağda sakızdan daha güzel siyah noktaları çıkarıyor tavsiye ederim ;)
 
kesinlikle sir ağda siyah noktaları çıkarıyor .Siyah nokta bantları maskeleri hiç işe yaramıyor boşuna para vermeyin. Sir ağdayla hem yüzünüzdeki istenmeyen tüylerden hemde siyah noktalardan kesinlikle kurtulursunuz.
 
siyah maske de siyah noktaları çok güzel alıyo gerçekten ama bantla maskeyle falan çok çabuk yeni çıkıyo. bende siyah nokta gibi beyaz noktada (yağ butonu gibi) çok var. ben siyah nokta için özel üretilmiş ağda kullanıyorum remove markanın gerçekten 2 ay siyah noktam çıkmıyor diyebilirim :)) hem tüyle gidiyo hem siyah noktalar. ay bide siyah nokta çıkarmak için metal çubuklar var korkunç bi şey hem acıtıyo hemde faydasız sakın almayınnn
 
siyah maske de siyah noktaları çok güzel alıyo gerçekten ama bantla maskeyle falan çok çabuk yeni çıkıyo. bende siyah nokta gibi beyaz noktada (yağ butonu gibi) çok var. ben siyah nokta için özel üretilmiş ağda kullanıyorum remove markanın gerçekten 2 ay siyah noktam çıkmıyor diyebilirim :)) hem tüyle gidiyo hem siyah noktalar. ay bide siyah nokta çıkarmak için metal çubuklar var korkunç bi şey hem acıtıyo hemde faydasız sakın almayınnn

Hayatımda böyle şeylere asla para vermem kendi yöntemlerimle cilt bakımımı sağlıyorum. Siyah noktaları etkin bir şekilde çıkarmak için sir ağda kullanıyorum. Siyah nokta problemi olanlar sir ağdayla hem siyah noktalardan hemde tüylerden aynı anda kurtulmanız mümkün
 
Geri
Üst