Smile, ’çift kartlı cep’e girdi

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Smile, ’çift kartlı cep’e girdi
Smile Holding bünyesindeki Smile Dağıtım, Çin’de ürettirip Türkiye pazarına sunduğu çift sim kartlı cep telefonu Twinsim’i 800 mağazasında satışa sundu.

Smile Holding Genel Koordinatörü Emre Alkin, Smile Holding’in bu yıl 400 milyon dolarlık ciro hedeflediğini belirterek, çift sim kartlı cep telefonunun satışları eskisinden daha da hızlı artırabileceğini söyledi.

SMILE Dağıtım, Çin’de ürettirip Türkiye pazarına sunduğu iki cep telefonu hattının aynı anda kullanılmasını sağlayan çift sim kartlı Twinsim markalı cep telefonuyla, bu sektörden yüzde 30’luk pay almayı hedefliyor. Smile, ocak ayında piyasaya sürdüğü Twinsim’de kısa sürede yüzde 10’luk pazar payına ulaştı. Smile’ın 800 mağazasında satışa sunulan Twinsim 424 YTL’ye satılyor. Dokunmatik ekran ve Bluetooth özelliğine sahip.

HEDEF 400 MİLYON YTL: Smile Holding Genel Koordinatörü Emre Alkin, Smile Holding’in geçen yılki cirosunun 100 milyon YTL olduğunu belirterek, bu yıl için 400 milyon dolarlık ciro, 1200 mağaza hedefi koyduklarını söyledi. Çift sim kartlı cep telefonunun satışları eskisinden daha da hızlı artırabileceğini aktaran Alkin, üç sim kartlı telefonların da piyasaya sürülebileceğini kaydetti. Alkin, Türkiye genelinde 1927 caddede olmayı hedeflediklerini, bu alanda 10-50 bin arasında kişi yaşadığını aktararak, alışveriş merkezlerinde de birer birer yer almaya başladıklarını vurguladı.

YÜZDE 30 PAZAR PAYI: Smile Dağıtım Kategori Direktörü Koray Özcan, Türkiye’de GSM abonelerinin yaklaşık yüzde 40’ının çift hatta sahip olduğunu ve çift sim kart pazarının öneminin gittikçe arttığını belirterek, "Geçen yıl Türkiye’de 12 milyon cep telefonu satıldı. Bu yıl 13.5 milyon cihaz satışı bekleniyor. Türkiye’de ayda ortalama 50 bin adet çift sim kartlı cep telefonu satılıyor. Twinsim, şu an çift sim kartlı cihaz pazarının yüzde 10’una sahip. Hedef pazarın yüzde 30’u" diye konuştu.

İLK PARTİ 20 BİN ADET: Özcan, ilk partide 20 bin adet olarak getirilen Twinsim’in 10 bin adetlik satış rakamına ulaştığını, ikinci parti olarak 20 bin adetin geleceğini aktardı. Telefonun 424 YTL fiyatla pazara sunulduğunu anlatan Özcan, Twinsim konseptine uygun, teknik özellikleri geliştirilmiş modellerle seriyi devam ettirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Paranın musluğu daralır ama tüketimi etkilemez

SMILE Holding Genel Koordinatörü Emre Alkin, Irak’ın kuzeyinde sürdürülen harekatın ve dış piyasalardaki finansal dalgalanmaların teknoloji pazarını nasıl etkileyeceğine yönelik soruyu da şöyle yanıtladı: "Gelişmekte olan ülkeye giden paranın musluğu daralır. Bizde de olacak. Bundan kaçış yok. 2001 krizinden sonra ne kadar ertelenmiş talep varsa tüketici bunu tatmin edecek. Her ne kadar Kuzey Irak operasyonu iş dünyasını endişelendirse de, 7 yıldır Euro cinsinden borçlanıp, YTL cinsinden parayı mevduat veya faizde değerlendirerek onun arbitrajından yararlanıyordu. Çok ciddi bir türbülans olmadığı sürece, bu döngü böyle devam edecek. Perakende de bu böyle sürecek diye düşünüyorum."

Hürriyet
 
Geri
Üst