Soğan sarımsak kokusu nasıl geçer ?

Uzman SühaN

Administrator
Soğan sarımsak kokusu nasıl geçer ?
Sarımsak ve soğan neredeyse tüm yemeklerimizin ana bileşeni. Her ikisinin tadı kesindir.Sarımsak ve soğan öğünlere lezzet kattığı gibi bir çok sağlık yararına sahiptir. Ne yazık ki, her ikisi de, özellikle çiğ yenildiğinde ağız kokusuna neden olabilir. Bu kokuya sarımsak ve soğandaki kükürt içeren kimyasallar neden olur . Böyle bir durumdan nasıl kurtuldunuz? Sarımsak / soğandan kaçınmak bir seçenek olmakla birlikte, bu sebzelerin sağlığa faydaları göz önüne alındığında oldukça akıllıca bir hareket değildir. Neyse ki, birçok ev ilaçları ağız kokusunu önleyebilir veya ortadan kaldırabilir . Makelemizin devamında midedeki soğan kokusu nasıl geçer , soğan sarımsak kokusunu gidermenin yolları tüm detayları ile alınacaktır. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..





ağızdaki sarımsak kokusu nasıl geçer.jpg






Soğan ve sarımsak tüketimi daha önce belirttiğimiz gibi mutfaklarda yaygındır. Soğan ve sarımsağı çoğu insan faydalarından dolayı çiğ olarak tüketmeyi tercih ediyor. Her iikiside sağlık açısından bir çok fayda sunuyor. Bağışıklığı güçlendirmek soğuk algınlığı ve grip septomlarını yönetmede, öksürük tedavisinde yaygın olarak kullanılıyorlar.İltihabi bir durumu antibiyotik almak yerine soğan ve sarımsak tüketmeyi tercih edenlerde var. Evet her ikiside çok besleyici olamalarının yanında sağlık faydaları sunsada kokuları iticidir. Soğan ve sarımsak tükettikten sonra bir yere gidecekseniz , keskin kokuyu gidermelisiniz. Peki sarımsak kokusu ağızdan kaç saaatte geçer ? İşte detaylar..




eldeki soğan kokusu nasıl geçer.jpg





Sarımsağın kokusu 24 saat geçse kokusunu gün boyu nefesinizde hissedebilirsiniz. Ağızdaki sarımsak kokusu nasıl geçer ? Elma, limonu kabuğuyla tüketme , bir kaç tutam taze nane , maydanoz çiğnemek, karanfil çiğnemek , havuç yemek ağızdaki sarımsak kokusunu giderebilir. Kahve sarımsak kokusunu giderir mi ? Evet , ancak kahve çekirdeği çiğnemeniz gerekiyor , kahve içmekte etkili olabilir. Midedeki soğan ve sarımsak kokusu içinde önerdiklerimizi tüketmeniz gerekiyor. Soğan kokusu ne zaman geçer ? Soğan kokusuda sarımsak gibi uzun bir etkiye sahiptir. Kokunun çabucak geçmesini istiyorsanız dişlerinizi fırçalayın ve ağzınızı sütle çalkalayın. Ayrıca süt içmenizde kokuyu giderecektir.



kahve sarımsak kokusunu giderirmi.jpg





Eldeki soğan kokusu nasıl geçer ? Ellerinizi yıkadıktan sonra limonla ovalayın kokunun kısa sürede ortadan kaldıracaktır. Salatada soğan kokusu nasıl giderilir ? Doğradığınız soğanları tuzla ovup yıkayın daha sonra sıkın ve salatanıza ilave edin. Bu yöntem kokuyu tamamen ortadan kaldırmasada keskin kokuyu azaltır. Soğan kokusu almak sizi rahatsız ediyorsa salatınızda soğan kullanmayın.. Soğan ve sarımsak kokusu çok keskindir hem sizi hemde çevrenizdekileri rahatsız edebilir. Bilindik ev çareleri dışında soğan ve sarımsak kokusunu gidermenin başka yöntemleride vardır. Şimdi bu diğer yöntemlere değinelim..






soğan kokusu nasıl geçer.jpg




Hem soğan hem de sarımsak çok çeşitli sağlık ve tıbbi faydalara sahip olsa da ağzınızda kötü kokuya neden olabilir.Fırçalama ve diş ipi kullanımı iyi bir ağız bakımı rejiminin önemli adımlarıdır. Yemekten sonra ağzınızda bırakılabilecek kalıntıları fırçayla alarak soğan / sarımsak kokusundan bir nebzede olsa kurtulabilirsiniz.Dil temizliği, ağzınızdaki uçucu kükürt bileşiklerinin azaltılmasında yardımcı olur. Bir diş fırçalama rutininin ardından, ağzınızı gargara ile durulamak, nefesini tazelemek için kesin bir yoldur. Birlikte, bu uygulamaların ağız kokusuna veya ağız kokusuna karşı en iyi sonuçları verecektir. Kabartma tozunun antibakteriyel etkisi, tetiklemekten sorumlu olan oral bakterilerle savaşarak ağız kokusunun azalmasına yardımcı olabilir .



Kabartama tozu


1-2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ılık su
Bir bardak ılık suya bir ila iki çay kaşığı kabartma tozu ekleyin.
İyice karıştırın ve solüsyonu ağzınızı çalkalamak için kullanın.


Limon suyu


Limon suyu ağız kokusunu giderebilir.

1 yemek kaşığı limon
1 su bardağı ılık su

Bir bardak suya bir çorba kaşığı limon suyu ekleyin.
İyice karıştırın ve solüsyonu kullanarak birkaç saniye ağzınızı çalkalayın.



Süt İçmek


Süt tüketimi sarımsak kokusunu maskeleyebilir. Sütün içindeki yüksek su ve yağ içeriği sarımsak kokusunu giderir.


Sakız çiğneyin


Nane aromalı sakız çiğneme genellikle soğan sarımsak kokusunu maskelemek için hızlı bir çözümdür.



Yeşil Çay


Yeşil çay, sarımsak veya soğan kokusundan kurtulmaya yardımcı olabilecek dezenfektan özellikler sergiler.


Elma

Yemekten sonra bir elma yemek hem midenizi sakinleştirir hemde soğan ve sarımsak kokusunu giderir.



Yemeklerden sonra su içmek sarımsak veya soğan artıklarını dilden veya dişlerin arasından temizleyebilir.Ayrıca, koku üreten bakterilerin bir kısmını ağızdan çıkarmaya yardımcı olan tükürük üretimini uyarır. Ağız kokusuna katkıda bulunan bakteriler genellikle dişlerdeki plakta ve diş eti çizgisinin altında bulunur. Dişlerden sonra diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak ağızdaki bakteri sayısını önemli ölçüde azaltabilir ve plak ve yiyecek parçacıkları dahil diğer kötü nefes nedenlerini ortadan kaldırabilir. Ağız kokusunu nötralize etmek için yaygın olarak kullanılan diğer şeyler arasında nane, kakule, karanfil, rezene ve anason tohumu bulunur.




Sarımsak kokusunun, yedikten sonra 24-48 saat (1-2 gün) ciğerlerinizde kalabileceğini vurgulayalım . Sarımsak kokusundan kurtulmanın çözümü ağzınızı yıkamak veya dişlerinizi fırçalamak kadar basit değildir, çünkü sarımsak kokusu sadece ağzınızda değildir. Bu nedenle taze maydanoz veya nane yaprağı çiğneyin. Ağzınızda kürdan çiğneyip sonra tükürmek kokuyu giderebilir. Aynı zamanda ağzınızda metal kaşık gezdirin. Nane içeren bir gargara ağzınızdaki soğan ve sarımsak kokusunu giderebilir. Ancak öncelikle sırasıyla yapmanız gerekenler vardır. Dişlerinizi öncelikle fırçalayın , diş ipi kullanın , dilinizi temizleyin . Daha sonra gargara ile ağzınızı çalkalayın.


Yemekelrden sonra meyve tüketmek soğan ve sarımsak kokusunu maskeleyebilir. Elma , marul, maydanoz, taze nane , portakal hoş olmayan kokuları maskeleyebilir. Yemeklerden sonra elma sirkesi çmek ve ağızı durulamakta kokuyu giderebilir. Ayrıca yemekten sonra bir bardak yeşil çay tüketimi ağzınızdaki kötü kokuyu giderebilir. Sarımsak ve soğan neden kötü kokuyor ? Soğan, sarımsak veya her ikisindeki bazı bileşikler, kötü nefes ve hatta vücut kokusundan sorumlu olabilir . Bunlar şunları içerir: Allisin , Alil metil sülfit , Sistein sülfoksit . Sarımsak ve soğandaki bu sülfürik bileşik, sebzelerin yenilmesinden hemen sonra nefeste hoş olmayan bir kokuya neden olur.


Sarımsak veya soğanın neden olduğu ağız kokusu çoğu zaman uzun sürmezken, ondan kurtulmanın birkaç yolu vardır. Doğru ağız hijyeni uygulamak, yeşil çay veya süt içmek, taze ürünler yemek ve kokuyu maskelemeye yardımcı olabilir. Soğan ve sarımsağın kokusu kötü olsada onları tüketmek size bir çok fayda sağlayacaktır. Ayrıca soğan ve sarımsak kokusu böcekleri sivrisinekleri evinizden uzaklaştırır. Tek yapmanız gereken soğan ve sarımsağı parçalayıp evin bir kaç alanına yerleştirmek. Ele bulaşan kötü nefesle sonuçlanan sarımsak ve soğan kokusunu gideren uygulamaları sizlerle paylaştık. Sizler soğan ve sarımsak kokusunu nasıl gideriyorsunuz ? Yorum bölümünden bizlerle paylaşırmısınız ?
 
Geri
Üst