Soğuk algınlığı için şifalı bitkiler

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Soğuk algınlığı için şifalı bitkiler
soğuk algınlığı için, şifalı bitkiler, bitkiler, bitki çayı, çay, en iyi ilaç


Soğuk algınlığına iyi gelecek şifalı bitkilere yer verdik bu yazımızda. Evet Melek'ler soğuk algınlığına en iyi gelen bitkisel ilaçlar nelermiş, buyrun örenelim.

84d9f5a2a9cbf2.jpg


Grip gibi, genelde tüm soğuk algınlığı hastalıkları virüs enfeksiyonlarıdır. Soğuk algınlığı hastalığı oluşana kadar pek çok etkenin bir araya gelmesi gerekiyor. Soğuk algınlığından söz edildiğinde, genelde bir grip enfeksiyonu veya nezle dile getirilmek istenir. Halbuki hastalık belirtileri oldukça değişiktir. Hafif ateş, baş ağrısı ve kırgınlık görülebilir. Bedenin üşümemesi sağlandığında, soğuk algınlığı belirtileri genelde kısa bir sürede yok olurlar. Bedeni sıcak tutabilmek için ise sıcak ayak banyoları yapılabilir veya yatakta dinlenilebilir. Ama yine de dikkatli olmak gerekir, çünkü soğuk algınlığı belirtilerinin ardında, örneğin bir akciğer iltihabı gizlenmiş olabilir. Bedenin savunma sistemlerinin güçlendirilmesiyle, soğuk algınlığına karşı etkili bir tedavi uygulanabilir. Bir çocuğun ateşi yükseldiğinde veya boğazı ağrıdığında, aşağıdaki öneriler en iyi biçimde yardımcı olacaktır:

Soğuk baldır sargıları: Baldır sargısı, ayak bileğinden diz altına kadarki bölgeyi kapsar. Islak tabaka ve orta tabaka olarak kaba bir keten bezi ve üst tabaka olarak bir yünlü kumaş kullanılır. Islak iç tabaka 80x100cm boyutunda olmalıdır. Kesinlikle uyulması gereken özellik,dış tabakanın orta tabakaya, orta tabakanın iç tabakaya göre daha geniş olmasıdır, ki sargı baldırı iyice kavrayabilsin. Büyük keten bezinden iç tabaka soğuk suya batırılır ve sıkılır. Sonra baldıra sarılır ve düzgünleştirilir. Onun üstüne aynı biçimde ama kuru bir keten bezi ve en üste de yünlü bez sarılır. Sargı çok sıkı olmamalı ama baldırı kavramalıdır. Soğuk baldır sargısı yapılırken, omuzlar ve kollar yorganla örtülür. Soğuk sargıdan beklenen tepki (bir saat kadar sonra terleme) oluşmazsa, bir sıcak termofor uygulanabilir.

Bitki çayı: Soğuk baldır sargısının yanı sıra çocuğa terletici bir bitki çayı(örneğin ıhlamur) veya bronşit çayı içirilir. Eğer öksürüyorsa rezene çayı içirilir.

Bitki katkılı banyolar: Kekik veya lavanta banyoları solunum yolları için çok iyidir. Çocuklar için banyo suyu 35 dereceyi aşmamalı ve banyo süresi 5 dakikayı geçmemelidir. Banyodan sonra çocuk yatakta dinlenmelidir.

Boğaz kompresi: Boğaz ağrısına ve şişen lenf bezlerine karşı bir boğaz kompresi uygulanabilir. Islak bir bez boğaza yatırılır ve üstüne sıcak bir kuru havlu örtülür. Küçük hasta bu arada 1-2 saat yatakta dinlenir.

Isırganotu: Çok yönlü ısırganotu bedenin savunma sistemlerini güçlendirir ve soğuk algınlığının bulaşmasına karşı önlem olarak kendini yeterince kanıtlamıştır.

Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış ısırganotu yaprağı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde iki litreye yakın miktarda ısırganotu çayı rahatlıkla içilebilir. Bu amaçla demlenen çay bir termosta sıcak durumda muhafaza edilebilir.

Civanperçemi: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış civanperçemi, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca 3-4 bardak taze demlenmiş civanperçemi çayı soğutulmadan yudumlanır.

Ihlamur: Yarım tatlık kaşığı ince kıyılmış ıhlamur, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3-4 bardak taze demlenmiş ıhlamur çayı, balla tatlandırılarak elden geldiğince sıcak içilir.

Ev reçetesi: 10-15 dakikalık sıcak ayak banyoları yapılır. Su dayanılabilecek kadar sıcak olmalı ve sürekli sıcak su eklenerek soğuması önlenmelidir.

İsveç Şurubu: Soğuk algınlığında, bir kaşığa İsveç Şurubu damlatılır ve açık ağızla şurubun kokusu içe çekilir.

Civanperçemi çayına eklenerek günde 3 çay kaşığı şurup alınır. Öğünlerden yarım saat önce yarısı ve yarım saat sonra öteki yarısı içilen yarım bardak bitki çayına bir çay kaşığı şurup eklenir. Böylece, üç öğünde toplam 3 çay kaşığı İsveç Şurubu içilmiş olur.
 
Geri
Üst