Soğuk süt içmek zararlı mı arkadaşlar

  • Konbuyu başlatan sevilayun
  • Başlangıç tarihi
S

sevilayun

Forum Okuru
Soğuk süt içmek zararlı mı arkadaşlar

Soğuk süt içmek zararlı mı melek kadınlar kulubü soğuk süt içmek ishal yapar mı forum'da.​

Kızlar gece gözümü açtım çok susamıştım dolapta soğuk süt vardı dayanamadım içtim uyku arası ama şimdide biraz karnım ağrıyor sütten oldu diye düşünüyorum. Soğuk süt içmek zararlı mı? Artık gerçi içmiş oldum ama çok aklımda kaldı daha kötü olur mu midem acaba? Yazları özellikle serin süt içmek çok güzel geliyor ama direkt buzdolabından çıkmış sütü içmek de mideye zarar verir mi zararı var mı merak ettim.
 
Merhaba
Sütün herkes için faydalı olduğu bilinir. Kalsiyum açısından zengin içeriğe sahip olan süt kemiklerimiz için çok faydalıdır. Çocukların kemiklerini geliştirirken daha ileri yaşlarda insanlar için de kemik erimesi olmaması için fayda sağlar süt. Ama içilen zaman ve sıcaklığı önem arz eder. Her şeyin soğuğu da çok sıcağı da bence zararlıdır. Gerçi siz bir seferlik olaydan bahsediyorsunuz o da zaten karın ağrısı yapmış sizde. Bence yemeklerde de aynı durum geçerli ne çok sıcak ne de çok soğuk içmemek yememek gerekir. Süt sıcak ve soğuk içilebilir denir ama midesi hassas olanlar için ılık içmelerinde fayda vardır. Sütü çok soğuk içmek yerine oda ısısında tüketebilirsiniz. Zaten besin değerinin kaybolmaması için çok kaynatmamak en iyisidir. Süt besin değeri açısından içine bal katılarak içilebilir ama katkılı ürünler katılmaması tavsiye edilir ( nesquik gibi).

Hamilelikte de süt tüketmenin önemi büyüktür. Peki hamileyken neden süt tüketmeli anne adayları? ''Hamilelikte neden süt tüketilmeli'' hemen yazımıza aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 
Geri
Üst