1. _BaLıM_

    _BaLıM_ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    2.830
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0

    Somon Buğulama

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında _BaLıM_ tarafından paylaşıldı.

    Melişlerim omega 3 yağları açısından zengin olan somon buğulama tarifini mutlaka deneyin.:) < Konu Resmi..>


    Malzemeler

    500 gr somon fileto
    3 adet domates
    4 adet sivribiber
    5 dal maydonoz

    2 yemek kaşığı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz

    Hazırlanışı

    Domateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın.
    Biberleri halka şeklinde doğrayın.
    Maydonozu incecik kıyın.
    Orta büyüklükte bir tavanın tabanını tamamen kaplayacak şekilde domates dilimlerini yerleştirin.
    Temizlenmiş somon filetoları domateslerin üzerine dizin.
    Balıkların üzerini domates biber dilimleri ve maydonozla kaplayın
    Zeytinyağını üzerinde gezdirin.
    Damak tadınıza göre tuzunu serpin.
    Kısık ateşte 15 dk suyunu çekene kadar pişirin.
    Izgara sebzelere servis yapabilirsiniz.


     
Somon Buğulama konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Levrek veya Kefal buğulama

    Levrek veya Kefal buğulama

    kefal buğulama nasıl yapılır kefal buğulama nasıl pişirilir deniz levreği pişirilir balığı Öncelikler tarifimizde kullanıcağımız malzemeleri sıralıyım Yağtığım tarif iki kişiliktir 1 adet deniz levreği daha ekonomik bir balık isterseniz 2 adet topan kefal baya irilerinden olsun ama.Benim önerim deniz levreğidir 1 kg boyutlarında olması balığın yağlanması itibarı ilelezzetine lezzet katar. 3...
  2. Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1.5 adet limonun suyu 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde...
  3. Levrek Buğulama

    Levrek Buğulama

    MALZEMELER 1 adet soğan 1 adet büyük boy patates 2 orta boy havuç 2 adet büyük domates 2 adet büyük levrek 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yoğurt tane karabiber defne yaprağı sarımsak su 1 adet limon suyu tereyağı kaşar rendesi HAZIRLANIŞI Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan...
  4. Limonlu Uskumru Buğulama

    Limonlu Uskumru Buğulama

    uskumru buğulama uskumru bugulama Malzemeler 1 kg. uskumru 1/3 bardak zeytinyağı 1 adet limon Yarım demet maydanoz 1 baş soğan 1 defne yaprağı Yeteri kadar tuz Yemeğin Yapılışı Tepsiye alıminyum folyoyu yayın. Soğanları halka halka kesip yerleştirin. Balıkları temizleyip tepsiye yerleştirin. Yemekten 30-40 dakika önce üzerine kıyılmış maydanoz ve tuzu serpin. Zeytinyağı, 1 çay bardağı su,...
  5. Somon Fileto

    Somon Fileto

    Sizde benim gibi balık sevenlerden misiniz? cevabınız evetse, size harika bir balık tarifim var... Malzemeler: * 100 gr ceviz * 1 soğan * 3-4 çorba kaşığı sirke * 1 çorba kaşığı hardal * Tuz * Karabiber * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 demet roka * 4 somon fileto * 2 çorba kaşığı limon suyu * 2-3 çorba kaşığı un Hazırlanması: * Cevizlerin fazlalıklarını ayıklayın. Tavada yağ...

Sayfayı Paylaş