sonbahar -kış ayakkabı trendleri

M

Misafir

Forum Okuru
sonbahar -kış ayakkabı trendleri
sonbahar kış ayakkabıları
Sıcak bir Ağustos sabahı kadınların tutkunu olduğu ayakkabılar ve trendleri hakkında ki son cizgileri, stilleri konuşmak üzere Turkiye’de ayakkabı duayeni olan dostum ve büyüğüm Mustafa Çetin’ in ofisindeyiz.

Ö.ÖZKAN Şu yaz ayları ve önümüzde ki sezonda ayakkabılarda bir feminenlik fakat ağırbaşlı bir tarz goruyorum . Bu anlamda 2007-08 ayakkabıda nasıl bir stil sunuyor ?

M.ÇETİN Öncellikle BURCATO( Italyanca terim ) dediğimiz renkler , yani siyah – gümüş veya siyah – nikel tonları bu ağırbaşlı uyumu ortaya koyuyor . Bu tonlar 2008 yazında da kendini gosterecek . Renk tabanda yapılan tonlarla yumuşuyor . Mesela kırmızı rengi siyah ayakkabı tabanında kullanıyoruzÖ.ÖZKAN Moda tasarımcısı olarak kadınları herzaman dişi vamp fakat bunu akıllı hilelerle tarzına yansıtan ikonlar olarak sevmişimdir . Bu anlamda güzel kadınları güzel bir sezonda göreceğiz . Bu noktadan baktığımızda trendlerde esin kaynağının kökleri nereye dayanıyor ?
M.ÇETİN Ayak yerde bizi taşıyan yegane organımız . Bir bakıma sürünen bir varlık olan ayağımız, doğada ki diger sürüngenler gibi ama bizi yürütüyor...


Ö.ÖZKAN Kadinlar da artik erkekler kadar uzadi.Tabi platform sayesinde...

M.ÇETİN Platform öncesi ( PANTOM ) yükselmeye devam ederken rahat giyim stili ortaya çıktı. Bu günümüzde en önemli unsurlardan biri aslında.Yani bayanlar hem yukarda hem stil sahibi hem rahat . Bununla beraber eskinin kut burunları ve keskin kesimleri yerini yuvarlak , kavisli soft kesimlere bırakıyor. POLYODUM dediğimiz yuvarlak burunları ön ek platform ile yükseltiyoruz.Bu hem feminenlik hem yükseklik sağlıyor.
Ö.ÖZKAN Bunu değerli modaseverler için biraz daha açarmısınız ?

M.ÇETİN Safari ve Afrika .. Dünyada doğal yaşam, doğal malzeme, doğasına zarar vermeden kullanma gibi bir eğilim var. Bu moda sektöründe hep kullanıldı. Ama değiştirerek yapısı ile oynayarak. Çıkış noktası doğal doku ve formlar olan Lacoste , iguana , pitonlar , anakondalar... Bunlardan aldığımız tum bu doğallığı orjinalinin aynısı olacak şekilde endustride üretiyoruz. Imitasyonunu yapıyoruz. Doğal olana zarar vermeden ama doğal olani yansıtıyoruz. Bunlar kadınların ayağına taşınıyor. Orada stilleşiyor.

Ö.ÖZKAN Bu sizinde çıkış noktanız diyebilirmiyiz ?

M.ÇETİN Elbette..İşin Londra’sı Paris’i yok bence. Hersey doğanın sunduğu harikalardan cıkıyor. Mevsimin renkleri, doğanın dokusu ürünlere kesinllikle yansıyor. Bügün Londra’da herhalde bir krokodil bulamayız. Ben rastlamadim. Ama kadınlar Krokodil çantalar, ayakkabılar için çıldırıyor. Yani dört duvar arasında moda ve stil ortaya çikmiyor.

Konsept içerisinde önumüzdeki sezon için Rugan,Krokodil ve Leopar olmak üzere üç grup hazirlaniyor.

Sıcak yaz gününde en sıcak trendleri sizlere aktarmaya çalıştık. Hem modayi takip eden kitleler ve ayakkabı sektörü için iyi bir referans olduğu umuduyla güzel bir yaz geçirmenizi dilerim.
Ö.ÖZKAN Büyük metropol caddelerinde insanların pek çoğunun sade yada konservatif giyindigini fakat bol aksesuarla tarzlarını ortaya çıkardıklarını görüyorum. Aksesuar kullanımı ayakkabıya yansıyormu?

M.ÇETİN Tabiki ... Toka , kanca , zincir gibi belki simdi klasik gelen bu aksesuarları siyah-nikel , mat sarı veya parlak neon tonları ile ortaya cıkarıyoruz . Bu hem ayakkabıyı o plana çıkarıyor hemde kadınlar için ayakta da aksesuar kullanımını gündeme getiriyor.

Ö.ÖZKAN Aksesuar kullanımının ayaga kadar inmesi yeni bir şey.... Renklere geri dönmek istiyorum. Yukarda saydığımız ağırbaşlı renklerin yanında daha vamp yada feminen olan ton ve dokuları sıralarsak neler eklyebiliriz ?

M.ÇETİN Safarik Afrika tonları ... Bu moda dünyasının hiç bir zaman vazgeçmeyeceği bir ilham dunyası... Kroko , leopar , iguana , lacoste ( kertenkele ) gibi doğal doku ve renklerin üzerine kırmızı , mavi , antik bronz , antik gold ( altin ) işlendi. Bu renk oyunları vamp görünümü ortaya çıkarıyor. Bu görünüm 2008 yaza da damgasını vurucak.
 
Ce: sonbahar -kış ayakkabı trendleri

emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler canım
 
Geri
Üst