1. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.072
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa

    Sosu Yeşil hamsiler

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında laetitia tarafından paylaşıldı.

    hamsi sosu hamsi sosları Bu tarif ilgimi çekti ilk kez duydum sizlerle paylaşayım denemek isteyen melişlerin bilgisi olsun istedim kızlar.

    < Konu Resmi..>

    • 1kg hamsi
    • 1demet maydanoz
    • 3-4 diş sarımsak
    • 2 limon
    • tuz,karabiber
    • zeytinyağı
    • sirke

    hamsiler ayıklanır, kılçıkları çıkarılır ve çok iyi yıkandıktan sonra derin bir kaba alınarak üzerini geçecek kadar sirke eklenerek 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
    diğer tarafta maydanoz ve sarımsak rondoda çekilir tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı ilave edilip karıştırılarak yeşil sos hazırlanır. sirkede beklerken beyazlayan hamsiler tekrar yıkanıp iyice süzülür...

    derin bir kaba 1kat hamsi dizip üzerine yeşil sostan gezdirilir. tekrar hamsi, tekrar sos şeklinde kat kat dizerek hamsiler bitene kadar bu işlemi tekrarlanır. en son balıkların üzerini yeşil sosla kapatarak bitirilir. 1 gece ya da en azından 6 saat buzdolabında bekledikten sonra servise hazır.




     
Sosu Yeşil hamsiler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. hamsi

    hamsi

    Bolluk, bereket, zenginliktir.
  2. Zeytinyağlı Soslar

    Zeytinyağlı Soslar

    balık sosu nasıl yapılır zeytinyağlı balık sosu zeytinyağlı soslar sosları ızgara nasıl yapılır Zeytinyağı ile sarımsak Akdeniz mutfağının ayrılmaz bir parçası ve simgesidir. Hatta Akdeniz mutfağı bunlarla bütünleşmiş denebilir. Zeytinyağı balık yemeklerinde, özellikle fırın ve ızgaralarda sos olarak kullanılmaktadır. Bu kullanımda sarımsak da çoğu zaman zeytinyağına eşlik etmiştir. Bunlardan...
  3. İçli Hamsi

    İçli Hamsi

    Malzemeler 1 Kg hamsi 4 Adet orta boy soğan 1 Demet maydanoz Yarım limon suyu Tuz, karabiber 1 Su bardağı un 1 Su bardağı sıvıyağ 3 Adet yumurta Hazırlanışı * Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın. * Sularını süzerek bekletin. * Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın. * Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. * Hamsilerden ikisini...
  4. Hamsi Mücver

    Hamsi Mücver

    Malzemeler: 250 gr. hamsi 2 adet iri patates 2 adet yumurta 1 tutam dereotu 1 su bardağı un Sıvı yağ (Zeytinyağı olabilir) Tuz , Karabiber HAZIRLANIŞI : Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın. İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın ve her filetoyu tekrar ikiye bölün. Patatesleri soyup ince rendeleyin, sıkıp suyunu çıkarın. Rendelenmiş...
  5. Hamsi Dolması

    Hamsi Dolması

    MALZEMELER 1 kg hamsi 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet soğan Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı sıcak su Tuz, karabiber Yarım çorba kaşığı kuşüzümü 1 çay kaşığı şeker Yarım demet maydanoz Yarım su bardağı un 2 adet yumurta Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyelim. Bol suyla...

Sayfayı Paylaş