Soya sütü ile erken menopoza elveda !

HemşireniZ

Aktif Üye
Üye
Soya sütü ile erken menopoza elveda !
Günümüzde erken menopoza giren bayanlara sıklıkla rastlamaya başladık.Stres,hormonal problemler,hormonlu besinleri tüketmek,sağlıksız beslenme ,stres erken menopozun nedenleridir. Erken menopoz ilaçlarla yönetilsede üreme üzerinde etkili değilidir. İlaç tedavisi sadece düzenli regl olmanızı sağlar fakat bu süreçte yumurtlamanız gerçekleşmediği için hamile kalmazsınız. Bu yüzden erken menopoz riski olan bayanlara hergün düzenli olarak soya sütü içmelerini tavsiye ediyoruz.Soyada östrojen vardır.Östrojeni taklit eden soya erken menopoza girmenizi engeller.. Ayrıca soya sütü meme kanseri riskinide azaltır. Soya sütünü organik ürün satan marketlerde ,migrosta bulabilirsiniz..

soya sütü.jpg





Soya sütü, soya fasulyesini su ile ıslatarak, öğüterek ve kaynatarak üretilir; çok besleyici bir içecektir. Soya temel yağ asitlerinde, proteinlerde, liflerde, vitaminlerde ve minerallerde doğal olarak yüksektir. Bu besinler enerji sağlar ve vücudunuzun optimum seviyede çalışmasını sağlar.Soya sütünü içmek, kalsiyum ve demirinizi artırmanıza yardımcı olur.Soya fasulyesi aynı zamanda mükemmel bir lif kaynağıdır, bu nedenle soya sütü, genel sindirim fonksiyonlarımıza yardımcı olan, inek sütünüzden daha iyi bir elyaf içeren sağlık faydasına sahiptir.Soya sütü yağ içerir, ancak içerdiği yağlar iyi yağlardır . Soya sütü de laktoz içermez. Soya sütü, laktoz intoleransı olanlara süt için iyi bir alternatif olduğu anlamına gelir.İnek sütüne alerjiniz varsa Soya sütü iyi bir alternatif olabilir.


Soya sütü içindeki demir, kırmızı kan damarlarının düzgün çalışmasına yardımcı olur ve vücudunuzdaki tüm dokuların kendi ihtiyaç duyduğu oksijeni almasını sağlar. Soya sütü ayrıca B-2 vitamini ve B-12 vitamini gibi zengin bir kaynak olarak hizmet eder. Diyetinizde yeterli miktarda B-12 vitamini elde etmek, hücrelerinizin DNA üretmesine yardımcı olur, alyuvar hücrelerinin işlevine yardımcı olur ve sinirlerinizin sağlıklı kalmasını sağlar. Soya sütü de dahil olmak üzere soya ürünleri, yapısal olarak östrojene benzeyen kimyasal maddeler içerdiğinden erken menopozu engeller.


Östrojenin aniden düşmesi, menopoz sonrası kadınlar için bir dizi sağlık sorunu yaratır. Postmenopozal kadınlarda kalp rahatsızlığı, diyabet ve obezite riski daha yüksektir. Ayrıca depresyon, ruh halleri, uykusuzluk ve diğer psikolojik rahatsızlıklara karşı daha savunmasızdırlar. Soya sütü harika bir östrojen replasman yöntemidir. Düzenli olarak soya alımı bu postmenopozal sendromları önlemek ve hafifletmek için mükemmel bir yoldur.Osteoporoz başka bir yaş ve hormona bağlı hastalıktır.Soya sütü tüketerek Osteoporozu engelleyebilirsiniz.
 
Erkeklerde prostat kanserini önlüyor fakat aynı zamanda östrojen hormonunu yükseltiyor. Buda erkekler de gögüs ağrısına,gögüs hassasiyetine , libido kaybına , hormon dengesizliğine, saç dökülmesine yol açmaktadır. Aşırıya kaçmamak kaydıyla tüketilebilir.Bayanların soya sütünü ise düzenli tüketmesi gerekir. Tabi allerjileri yoksa . Bayanlar için büyük bir nimet diyebiliriz. Pek çok bayan soya sütünün erken menopoza iyi geldiğini bilmiyor. Umarım bu makaleyle bir çok kişiye ulaşabiliriz. Kendim de 1 aydır tüketiyorum.Yukarıda fiyat bilgisi vermeyi unutmuşum .Soya sütünün fiyatı 15 TL dir. Süt gibi çok sıvı değil az yoğun kıvamlı tadıda süte benzemiyor ama rahatça içilebilecek bir aromada.
 
Merhaba ,Bana 31 yaşındayken (bekarken )erken menopoz teşhisi kondu internetten araştırdım durdum Soya lesitini ve elevit hap kullandım şükür menopoza girmedim .Şimdi 6 yaşında oğlum var.ümidinizi kaybetmeyin arkadaşlar gerçekten soya ürünleri menopoza iyi geliyor.
 
Benimde erken menopoz riskim var tahlil sonuçarı menopoz sinyalleri verdi. İnternetten bayağı araştırdım soya ürünleri menopoza iyi geliyormuş. Soya sütünün tadını bilmiyorum ama içmek benim için zor olabilir yeni lezzetlere açık biri değilim. Bu yüzden soya içeren takviye ürünler kullanmayı düşünüyorum. Eczenelerde ana maddesi soya olan bir çok takviye ürün mevcut.
 
Geri
Üst