Söz ile ilgili detaylar

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Söz ile ilgili detaylar
SÖZ YERİ
Genel olarak kız isteme merasimi kızın evinde yapılır. Ailenin erkek tarafından büyüğü veya ailenin değer verdiği kişi, kızı ailesinden "Allah'ın emri, Peygamberin kavliyle ister." Hemen ardından söz kahveleri ikram edilir. Genç çifte yüzükler takılırken, geleneksel bir konuşma yapılıp kurdele kesilir. Hatta bekar ve evde kalmışlara (!) kurdeleden birer parça kesilerek verilir. Kurdele ne kadar kısa ise evlenme o kadar yakın zamanda gerçekleşir diye de bir rivayet vardır.
Bu tip merasimlerde her iki tarafında ilk mürvetlerinin olmasından dolayı, bir takım tecrübesizliklerden kaynaklanan, yanlış anlamalar ve alınganlıklar olabilir. İşte bu noktada size çok iş düşüyor. Mümkün mertebe olayları alttan alarak, sakince çözümlenmesini sağlamalısınız. Unutmayın ki düşüncesizce yapılan davranışlar ömür boyu süren kırgınlıklar ve küskünlükler yaratır.
Söz gecenizde kıyafetinizde aşırıya kaçmamanızı öneriyoruz. Gelin adayları sade bir etek-gömlek veya elbise, sade makyajla tamamlanmış bir saç modeli; damat adayları ise şık bir takım elbise, uyumlu bir kravat seçmeli, saç ve sakal tıraşını yaptırmış olmalılar. Unutmayın hiç bir anne-baba böyle bir gecede moda dergisinden fırlamış gibi görünen bir gelin ve damat adayı ile karşılaşmak istemezler.
Kızlar, 1 hafta öncesinden köpüklü kahve provasına başlamanızı öneriyoruz. Nasıl mı?
Cezveye kişi sayısı kadar kahve fincanı su koyun . İçine yaptığınız kişi adedinden 1-2 çay kaşığı fazladan kahve koyun. Eğer az şekerli isteniyorsa kişi başına çeyrek çay kaşığı, orta şekerli isteniyorsa kişi başına yarım çay kaşığı, şekerli isteniyorsa kişi başına bir çay kaşığı şeker koyun. Cezveyi normal ateşe koyarak köpürene kadar aralıklarla karıştırın. Kaynama sırasında asla karıştırmayın. Köpürdükten sonra fincanlara yarısını koyun ve kısık ateşte tekrar köpürtün. Bu arada o gece için taze kahve almayı unutmayın. İşte misler gibi kokan, bol köpüklü kahvenin sırları. Unutmayın ilk puan her zaman kahveden gelir!!!
Bu arada, damadın heyecanından faydalanarak, ona hayatı boyunca unutamayacağı tatlı bir oyun oynayabilirsiniz. Bizden duymuş olmayın ama kahvesine şeker yerine tuz koyarak yüzündeki değişen ifadeyi keyifle izleyebilirsiniz.

SÖZ YÜZÜĞÜ

Bu sözünüzü simgeleyen yüzüklerinizi nişanlanıncaya kadar taşıyacaksınız.
Alyanslarınızı nişan töreninizde takacağınız için söz yüzükleriniz manevi bir anlam taşır ve genelde ince altın bir yüzük seçilir. Nede olsa bu yüzükler birbirinize verdiğiniz ilk sözün sembolü...

SÖZ ÇİÇEĞİ

Kız evine giderken erkek tarafının kesinlikle unutmaması gerekenlerden birisi de söz çiçeğidir. Çiçeksiz kız almanız imkansızdır. Ona göre…
Genel olarak kırmızı gül buketi yaptırılır.(Gül adedinin tek sayı olmasına dikkat ediniz.) Ama tabii ki müstakbel eşinizin hoşuna giden başka bir çiçeği de tercih edebilirsiniz. Size bir ipucu; bayanlar genelde orkide, zambak ve liliuma bayılırlar. Ama hayır benim söz çiçeğim yıllarca dayansın, kalıcı olsun istiyorum derseniz o zaman kuru çiçekleri tercih edebilirsiniz. Hazırlatmış olduğunuz şık buketi eve girerken müstakbel eşinize verebilirsiniz.
Peki ya çiçeklerin dili olduğunu biliyor muydunuz? Evet, her bir çiçek sevgilinize bambaşka duygular ifade ediyor... Siz siz olun yanlışlıkla Açalya alayım demeyin!!! Neden mi?
Açalya ; "Gerçek şu ki her şey bitti!..Seni artık sevemiyorum."
Çan çiçeği ; "Aşkımıza sadakatle bağlıyım!"
Çingülü ; "Zarif ve çok güzelsin!"
Fulya ; "Sevgilim, geri dön!"
Gardenya ; "Beni unutma; gerçek aşkımsın!"
Gelin el çiçeği; "Seninle çok mutlu olacağız."
Gül ; Sevgiyi ifade eder.
Gül (Pembe) ; "Arkadaşımsın."
Gül (Kırmızı ve beyaz) ; Birliktelik isteği.
Gül goncası( Kırmızı) ; "Genç ve güzelsin."
Hanımeli; "Sana olan bağlılığım sonsuza dek sürecek."
Karanfil; Kişinin kendisine olan öz saygısını ve güzelliği ifade eder.
Karanfil ( Koyu kırmızı) ; "Kalbimi kırdın."
Karanfil (Pembe) ; "Seni unutmayacağım."
Lale; Aşkı ifade eder.
Lale (Kırmızı) ; "Aşkımı itiraf etmek istiyorum."
Lale ( Alacalı) ; "Gözlerin çok güzel."
Lale ( Sarı) ; Umutsuz aşkı ifade eder.
Leylak ( Mor) ; "Sana ilk görüşte aşık oldum."
Leylak ( Beyaz); "Hoş ve namuslu birisin."
Menekşe ; Alçak gönüllülüğü ifade eder.
Menekşe ( Mavi) ; "Sana sadık kalacağım"
Menekşe ( Mor) ; "Düşüncelerimi zaptettin."
Mimoza ;" Fazla alıngansın."
Orkide; "Aşkım,sen çok güzelsin."
Papatya ; Temiz bir kalbin simgesi.

SÖZ ÇİKOLATASI

Söz çikolatası genel olarak şık bir gümüş tepsi, gondol, kristal veya porselen derin bir tabağa yerleştirilir. Çikolatanızın taze olmasına ve şık bir şekilde paketlenmesine özen göstermelisiniz. Unutmayın kız tarafının gözüne girmeniz için ilk fırsatınız bu... Çikolatayı eve girerken gelinin annesine, çiçeği ise müstakbel eşinize verebilirsiniz.
Eee ne demişler: "Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım…"
 
Geri
Üst