Spat çiçeği bakımı nasıl yapılır bilgi verebilir misiniz?

  • Konbuyu başlatan Aykizzz
  • Başlangıç tarihi
A

Aykizzz

Forum Okuru
Spat çiçeği bakımı nasıl yapılır bilgi verebilir misiniz?

Spat çiçeği bakımı melek kadınlar kulübü spark barış çiçeği bakımı forum'da.​

Kızlar bir arkadaşım doğum günü hediyesi olarak spat çiçeği almış bunun bakımı ile alakalı bilgisi olan var mı nasıl bir bakıma sahip nasıl bakmam gerekiyor acaba? Çok güzel bir ev bitkisi çok beğendim ama bakımı ile alakalı hiçbir şey bilmiyorum çiçeği soldurmak da istemiyorum bakımı ile alakalı bilgisi olan varsa yoruma yazabilir mi? Güneşi mi sever çok suyu mu sever ya da az suyumu sever bunlar hakkında bilgi istiyorum.
 
Merhabalar
Spat çiçeği bakımından biraz bahsedelim dilerseniz barış çiçeği olarak da geçen spat çiçeği toprağın kuru kalmasını önleme niz gerekiyor yani toprağı herdem nemli kalmalı ara ara sulamak gerekir susuz bırakmamaya özen göstermelisiniz bu çiçeği ama sadece yapraklı değil çiçek gelmesini de istiyorsanız bitkinizi yılda 2 defa hem güneşsiz hem de susuz bırakıyorsunuz bu sayede çiçeklenmesi sağlanıyor.niçin yaprakları da çok güzel bir görüntüye sahip ama çiçekleri açtığında bu çiçeğe daha da bayılacağını düşünüyorum beyaz güzel çiçeklere sahip bir bitki. Çok zarif beyaz çiçeklere sahip bu bitki ihtişamıyla iç mekanda kendini gösterir.

Evde bitki bakmayı çiçek bakmayı seviyorsanız mutlaka aşağıdaki linke göz atmayı unutmayın.evde çiçek bakımı nasıl olur "evde çiçek bakmanın püf noktaları" konulu yazımızı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

 
Geri
Üst