SPERM DEGERLERİMİZ NORMAL GEBELİK İÇİN UYGUNMUDUR.

  • Konbuyu başlatan lale lale lale
  • Başlangıç tarihi

dogal yolla gebe kalabilirmiyim

  • doktorumuzdan

    Kullanılan: 0 0,0%
  • bilgi istiyorum

    Kullanılan: 0 0,0%

  • Kullanılan toplam oy
    0
  • Anket kapatılmış .
L

lale lale lale

Forum Okuru
SPERM DEGERLERİMİZ NORMAL GEBELİK İÇİN UYGUNMUDUR.
SEMEN ANALİZİ
MİKTAR 2.4
VİSKOSİTE :NORMAL
GÖRÜNÜM:GRİ-OPAK
SAATTE TOPLAM HAREKETLİ SPERM YÜZDESİ:%60
SAATTE İLERİ HAREKETLİ SPERM YÜZDESİ: %55
TOPLAM SPERM SAYISI :151.2
SPERM YOGUNLUGU:63.0
YUVARLAK HÜCRE:27.0
LOKOSİT :20.0
NORMAL MORFOLOJİ SPERM YÜZDESİ :%4
BAŞ ANOMALİSİ:%95
AKROZOMAL DEFEKTLER :%4
STRUKTUEL DEFEKTLER(amorf,megalo,kucuk,uzun,birden fazla ve vakuolar basli):%91
BOYUN VE ARAPARCA(MIDPIECE)ANOMALİSİ:%3
KUYRUK ANOMALİSİ(kuyruksuz,kuyruk aci,birden fazla kuyruk anomalisi):%13
STOPİLAZMİK ÇIKINTI:%10
NORMAL BASI OLUP BOYUN,ARAPARCA VE KUYRUK ANOMALİSİ:%1
NOt:lokosit degerimiz yüksek doktorumuz antibiyotik uyguluyor.zaten bu degerler antibiyotik tedavisinden sonra yükseldi normalde daha düşüktü.doktorumuz degerlerin daha da iyi olacagını ve normal yolla gebe kalabilecegimizi söyledi.mümkünse ben sizinde fikrinizi almak istiyorum.bende eşimde 38 yaşındayız bende yumurtlama ve benzeri testlerin hepsi çok iyi çıktı.yumurtlamamın 30 yaşındaki kalitede oldugu söylendi.sle(bağ dokusu hastasıyım bu yaşa kadar ramatoloji uzmanım çocuk yapmayın dedi diye düşünmedik.ancak şimdi doktorum izin verdi.bu sperm sonuçları ile gebe kalabilirmiyim.cevabınız için şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba,

Spermiyogram analizi bir çok parametrenin incelenmesi sonrası değerlendirilmelidir. Kullanılan ilaç sperm testini etkileyebilir. Antibiyotik kullanımı sonrası bu testin tekrarlanması gerekmektedir. Tek sperm analizi üzerinde durmayın. Yumurta rezerrvi ileri yaşta kalitesini düşürebiliyor.İleri kritik yaştasınız . Bu yüzden mümkün mertebe yardımcı üreme tekniklerinden faydalanın. (Tüp bebek aşılama gibi)
 
Sperm analizi, bir erkeğin sperminin sağlığını ve yaşayabilirliğini analiz eder. Semen, erkeğin boşalması sırasında salınan spermi (artı diğer şeker ve protein maddeleri) içeren sıvıdır. Bir sperma analizi, sperm sağlığının üç ana faktörünü ölçer.Sperm sayısı ,Sperm şekli,Sperm hareketliliği.Doktorlar sıklıkla spermlerin sağlığı hakkında iyi fikir sahibi olmak için iki veya üç ayrı sperm analizi yapacaklardır.

Bir insanın doğurganlığının değerlendirilmesinde, semen analizinin her bir yanı sıra bulguların bir bütün olarak ele alınır. Sperm analizinin her bir kısmı, erkek doğurganlığın teyit edilmesine katkıda bulunur veya anormallik varsa azaltır. Anormal sonuçlar döllenme şansını düşürürken, zayıf sonuç alan bazı çiftler yardım almalı ya da yardımsız olarak hala gebe kalabilir .Alkol, tütün, kafein, birçok reçeteli ilaçlar ve bazı faktörler sperm kalitesini sayısını düşürebilir.Semen test sonucunu etkileyebilir .
 
Geri
Üst