Spora yazılacağım aç karnına mı gitmeliyim sizce tok karnına mı gitmeliyim?

  • Konbuyu başlatan Sensizlik ölüm
  • Başlangıç tarihi
S

Sensizlik ölüm

Forum Okuru
Spora yazılacağım aç karnına mı gitmeliyim sizce tok karnına mı gitmeliyim?

Spora aç karnına mı gidilir melek kadınlar kulübü sıfıra aç mı tok mu gidilmeli forum'da.​

Kızlar biliyorsunuz gibi pandemi dönemi özellikle 1 yıldır aşırı derecede kilo aldım yani yemeği de az yesem ekmeği de az ye sen maalesef bünye meselesi sanıyorum kilo veremiyorum bu kiloları vermek için spora yazılmaya karar verdim sizce spora aç karnına mı gidilmeli yani tok girilir mi yoksa aç karnına mı gitmeliyim spora?
 
Merhabalar
Fit olmak için yediklerimize dikkat etmek gerekir ve spora da önem vermeliyiz yarım yarım değil düzenli olarak yaptığımız yürüyüşler egzersizler bizim hem fit hem sağlıklı kalmanıza yardımcı olur. Bana kalırsa karnınız açken spor yapmayın aç karnına spor yapmak kan şekerinin düşmesine sebep olabilir onun için spordan en az 40 dakika önce hafif bir şeyler yemenizi öneririm.İsterseniz bir kase yoğurt isterseniz 1 adet muz ya da elma ile hafif bir beslenme yapabilirsiniz hafif yiyecekleri yiyerek hem kan şekerinizin düşmesine engellersiniz hem de enerji düşüklüğünün de önüne geçmiş olursunuz. Yine spordan sonra duşumuzu alarak ağır yemekler yemekten de kaçınmalısınız daha çok sağlıklı ve hafif yiyecekler tercih etmelisiniz ağır yemekler yemek yağ yakımını engellemiş olur aç karnına Spor yapmak da kas kayıplarına sebep olur ve enerji düşüklüğüne neden olmaktadır Bu sebeple yemek yeme ihtiyacımız daha da artmaktadır.

Biliyorsunuz ki yakında Ramazan ayı var bu mübarek aylarda spor yapmayı düşünenlere "oruç tutanlar nasıl spor yapabilir" konusunu aşağıdaki linkten sunmak istiyorum belki ilginizi çeker ve incelemek istersiniz.

 
Ne çok aç ne cok tok olmalısınız. Ben genelde spordan bir saat önce bir kase yoğurt içine ceviz atar yerim . Hem toklu hem enerji verir. Ayrıca spordan 20 dakka once sade bir nescafe yada filtre kahve içersen çok daha enerjil olursun . Bol terlemeler....
 
Nescafe de iyi gelir diye düşünüyorum. Bu kimyasal ama daha iyi ayıltıyor insanı ben de mi öyle anlamadım. Sade kahve gibisi yok ta çok fazla uyandırma gücü yok diye düşünüyorum :)
 
Nescafe de iyi gelir diye düşünüyorum. Bu kimyasal ama daha iyi ayıltıyor insanı ben de mi öyle anlamadım. Sade kahve gibisi yok ta çok fazla uyandırma gücü yok diye düşünüyorum :)
evet evet nescafe expresso ordaki ana madde yani enerji veren madde kafein zaten. Hatta açken sade kahve için açlık duygunuzu kahve bastırır:)
 
Geri
Üst