ßeLeN'den tatlı tarifleri.
tatlı tarifleri tatli tarifleri tatlı tarifi ayva tatlısı yunan tatlısı tarifi resimli
Buyrun melişler bir kaç değişik tatlı tarifleri hepsi denenmiştir fakat ben yapmadım iş yerimde ( maçla ilgili ziyafet organizasyondayım her türlü yiyecek ve içecekten sorumluyum) denenmiştir davet mönülerinde olan tatlılardan bazılarıdır .
Resimde kullanılan Ayva Tatlısı olup armut tatlısı tarıfı ile aynıdır .
Ayva yada Armutlar ortadan ikiye ayrılır içi oyulur oyulan kısma elma rendesı ıle oydugumuz yerden cıkan ayva (yada armut) tarcınlanarak ıcıne doldurulur . serbeti ilave edilip (yeterince) fırına atılır şerbet çekinci cıkarılıp resımdeki gibi krema, dondurma yada kaymak ile servis edilir melişler.
Hep derdim muzlumu meğerse ismi mus muş
ÇİKOLATALI MUS
MEYVELİ PRENSES TATLISI
MİSKET TATLISI
PAMUKKALE PASTASI - DENİZLİ
PATATES TURTASI
VANİLYA KREMALI ARMUTLU TART
KAYISILI KITIR
KAVUNLU GRANITA
KARAGÖZ TATLISI
GALAKTOBOUREKO ( yunan usulu)Hamur
ERİKLİ SOĞUK TATLI
Buyrun melişler bir kaç değişik tatlı tarifleri hepsi denenmiştir fakat ben yapmadım iş yerimde ( maçla ilgili ziyafet organizasyondayım her türlü yiyecek ve içecekten sorumluyum) denenmiştir davet mönülerinde olan tatlılardan bazılarıdır .
Resimde kullanılan Ayva Tatlısı olup armut tatlısı tarıfı ile aynıdır .
Ayva yada Armutlar ortadan ikiye ayrılır içi oyulur oyulan kısma elma rendesı ıle oydugumuz yerden cıkan ayva (yada armut) tarcınlanarak ıcıne doldurulur . serbeti ilave edilip (yeterince) fırına atılır şerbet çekinci cıkarılıp resımdeki gibi krema, dondurma yada kaymak ile servis edilir melişler.
Hep derdim muzlumu meğerse ismi mus muş
ÇİKOLATALI MUS
- 250 gr. çikolata
- 50 gr. tereyağı
- 3 yumurta
- 30 gr. şeker
- bir tutam tuz
MEYVELİ PRENSES TATLISI
- 2 şeftali,
- 1 muz
- 15-20 dondurulmuş (ya da) taze vişne
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 10 yemek kaşığı irmik
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
MİSKET TATLISI
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
- 1 ad. yumurta
- 2 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı karbonat
- Alabildiğince un
- Karamel Sos
- Kızartmak için sıvıyağ
PAMUKKALE PASTASI - DENİZLİ
PATATES TURTASI
- 100 g patates unu
- 10 yumurta
- 100 g toz şeker
- 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- kreması için
- 50 g bal
- 250 g haşlanmış patates
- 100 g toz şeker
- 150 g krem şanti
- 3 yaprak jelatin
VANİLYA KREMALI ARMUTLU TART
- 250 gr. süt
- 600 gr. şeker
- 2 adet yumurta
- 30 gr. nişasta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 adet portakal rendesi
- 250 gr. milföy hamuru
- 30 gr. tereyağ
- 4 adet orta boy armut
KAYISILI KITIR
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çimdik tuz
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı yulaf
- 4 çorba kaşığı esmer şeker
- 4 olgun kayısı
KAVUNLU GRANITA
- 1 topatan kavunu
- 2 çorba kaşığı bal
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı su
KARAGÖZ TATLISI
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudraşekeri
- 1 su bardağı ince kıyılmış fındık
- 2 çorba kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 500 gr. tozşeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı vanilya
GALAKTOBOUREKO ( yunan usulu)Hamur
- 8 fincan süt
- 1 fincan şeker
- 1 fincan tereyağı
- 3/4 fincan un
- 12 yumurta
- 2 yemek kaşığı vanilya
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 1/2 kg yufka
- 1/2 kg eritilmiş tereyağı
- 2 fincan su
- 2 fincan şeker
- 1 fincan bal
- 2 tane karanfil
- 1/2 çubuk karanfil
- 1 dilim limon
ERİKLİ SOĞUK TATLI
- 10-15 adet kepekli, tatlı bisküvi
- 75 gram margarin
- 4 adet mürdüm eriği
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 4 çorba kaşığı bal
- 1 adet yaprak jelatin
- Üzerine koymak için taze meyveler