Şubat Ayı Astroanalizi Balık Burcu

fırtına

Yeni Üye
Üye
Şubat Ayı Astroanalizi Balık Burcu
Balık Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Aşk hayatınızla ilgili konularda etkili olacak enerjilerinizle Şubat aylık yorumunuza başlıyorum. Öncelikle bahsetmek istediğim enerjiniz belki hoşunuza gitmeyecek biliyorum ama 5 Şubat tarihinde meydana geleceği için ve özellikle ilişkinizi ilgilendiren konularda etkili olacağı için söz etmek durumundayım. Şuna baştan belirteyim ki, ben kolaydan ziyade zorlu enerjilerin insanı diriltici ve geliştirici olduğunu düşünen danışmanlardanım. Hakikaten insanın kendi değerinin farkına varması, yeter diyerek yenilik anlamında kararlar alması, yaşadığı herşeyin gerçek niteliğini ve niceliğini anlaması hep zorlu transit etkileri altında gerçekleşmiş veya tetiklenmiştir. Birde bu yanıyla bu enerjileri anlamaya çalışırsak faydalı olabilir diyerek, enerji hakkında sizi bilgilendirmeye çalışayım.
Sözünü etmeye çalıştığım enerjiye pek yabancı sayılmazsınız. Çünkü geçen yıl Kasım ayında da oluşmuş ve yine ilişkiler konusunda epeyce sarsıcı deneyimlere neden olmuştu. Satürn ve Uranüs gezegenlerinin gökyüzünde yaptıkları karşıtlıktan söz ediyorum. Karşıtlık enerjisi astrolojik anlamıyla kutuplaşmak demektir. Yapılması gereken, bu etkilerin size ne söylemeye çalıştığını tam olarak anlamaktır. 2007 yılından bu yana Satürn Başak burcunda ciddi ilişkiler, evlilik konusunda neredeyse kıskaç altındasınız. Yani yaşadığınız beraberlik veya karşınıza çıkan insanlar yoluyla ciddiyet ve sorumluluklar altında kalırken, burcunuzda ilerleyen Uranüs nedeniyle yeniliklerde bulunmak adına isyanlardasınız. Bir yandan doğru düzgün ilişki yaşamak, mutlu olmak isterken Satürn gezegeninin ağırlaştırıcı etkisi altında kayıplara uğramakta, ayrılıklar yaşamakta, beklenmedik sürpriz gelişmeler yüzünden bu son olsun diyerek yeni ilişkiler kurmakta veya ilişkinizi düzenlemekte zorluklar çekmektesiniz. Kimileriniz partnerinizin sağlık sorunu yüzünden yaşamınız çarpıcı bir biçimde değişirken bazılarınız boşanmakta zorlandığı için, yeni bir hayat kuramamakta.
Sizin yaşadıklarınız belki de bunlardan çok daha farklı da olabilir. Hatta örnekleri yazmaya kalksam sanırım sayfalar dolar, ki bu durum sizi sıkmaktan başka bir işe yaramaz. Burada önemli olan yaşadığınızın içeriğinden ziyade, ne yapmaya çalışmanız gerektiğinde yatıyor. Yani çıkış yolu varsa, kişi karanlıktan pek ürkmez veya süresini bilirse dayanmaya çalışır. Bu enerji biraz önce sözünü ettiğim gibi Kasım 2008 de ilk kez yaşandı, 5 Şubat tarihinde ikinci kez yaşanacak ve Eylül 2009 da ise sonuncusu. Bu durum gösteriyor ki, ilişki anlamında önümüzde zorlu aylar var. Tabi ki bu durum her gün ızdırap çekmemiz anlamına gelmiyor.
Yapmamız gereken bu enerjiyi nasıl ve ne şekilde olumlu kullanabiliriz. Benim her zaman üzerinde durduğum nokta bu olmuştur. Astrolojiye bakış açım, enerjilerin yaratacağı olumlu olumsuz durumları sizinle paylaşmak ama nasıl kullanacağınızı da size bildirmektir. Uygularsınız veya uygulamazsınız. Özgür iradenize bir danışman olarak karışma yetkim yok. Ayrıca doğum haritalarınızı bilmediğim için size olabilecek yansımasında bilme imkanım yok. Fakat şu var ki, bu enerjinin istisnalar kaideyi bozmaz bakış açısıyla sizin burcunuza olan yansımasını söylemek de benim görevim.
Gelelim neler yapabileceğimize. Öncelikle 5 Şubat tarihinde oluşacak bu enerji, özgürlüğün sınırlanması, fiziksel gerilim ve ilişkilerde anlaşmazlık şeklinde belireceğinden size düşen, eğer sorunlu bir ilişkiniz varsa ve artık sürmesi mümkün değilse bu çatışmalara bir şekilde son vermek ve yeni bir hayat kurabilmek için cesur olmak. Kararsız kalmak veya belki düzelir diyerek hala sürdürmeye çalışmak, kendinize yapacağınız en büyük zulüm olur. Eğer siz bunu yapmak niyetinde değilseniz o zaman yaşayacağınız olaylara kızmaya kader demeye hakkınız olabilir mi? tabi ki hayır. Kangren halini almış bir ilişkinin kime faydası olur ki, ya kesip atılır veya aynı acıyla yaşanmaya çalışılır. Bir gün gelir artık dayanmaz imkansız olur. O zaman ne yapmalısınız. Kendinize bir yol çizmelisiniz. Biliyorum bazı öyle durumlar var ki, ne ayrılmak mümkün ne de bir destek görmek. Fakat insan gerçekten kararlı olabilirse, yenemeyeceği zorluk yoktur diye düşünüyorum. Kendi mucizeleri yaratan o kadar çok insan var ki. Onlar da başta zorlanmışlardır muhakkak ama şimdi yeni bir yaşamın kucağındalar.
İlişkisi olmayanlar için bu enerjinin anlamı ise doğal olarak belli bir ürkeklik ve güvensizlik sonucu beraberlik yaşamak istememe veya daha en başında ayrılık çanlarının sesini duyuyor gibi olmanızdır. Oysaki bana göre, her ilişki kendi tarihi yazar. O zaman ilişkiyi ayrılık kelimesiyle baştan yaftalamak yerine gerçekçi düşünmek ve hareket etmek, beraberliğin ilk safhalarda kendinizi ve ne istediğinizi, nasıl bir ilişkinin sizi mutlu edebileceğini partnerinizle açık açık konuşmak olmalıdır. Bir başka önerim ise, ilişkiyi en başında aşırı idealize edenlere. Bu yönde düşünen sevgili Balıkların da, gerçekçi düşünmeleri, partnerlerini görmek istedikleri gibi değil mantıklı ve gayet net bir şekilde analiz etmeleridir. Bu daha sonra yaşanabilecek hayal kırıklıklarının da önüne geçebilir.

İş ve Kariyer
Şu ana kadar Satürn ve Uranüs gezegenlerinin zorlu ve geniş bir alana yayılan etkisinden söz ettik. Şimdi sıra geldi olumlu enerjinize. Tabi ki her zaman söylerim. Yaşamın bizzat kendisi mucizedir diye. Her doğan gün de onun bir işareti değil midir? Güneş gezegeninin 18 Şubat tarihinde burcunuzda ilerlemeye başlaması sizler için yeni bir yaş, yenilik ve heveslilik anlamında bir enerji olarak içinize su serpecek ve bu hoş enerji ay ortalarından itibaren kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Her yıl Güneş aynı pozisyonuna geldiğinde insan garip bir hüzün yaşasa da, o yılın güzel geçeceğini dair bir umut taşır. Her ne kadar bu yıl tüm burçlar için düzenleme, hazırlanma ve eskilerin yerine yeni bir şeyler inşa etmek için verilen mücadeleyi işaret ediyor olsa da, kimi aylarda moralimizi güçlendirecek güzel şeyler de yaşayacak ve gülümseyebileceğiz. İşte Güneşin burcunuzdaki seyri de bir anlamıyla bunu işaret etmekte.
Bu etki altında, hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilecek gücü içinizde hissetmeniz mümkün olduğu gibi, neler planlıyorsunuz veya neler için harekete geçmelisiniz bunun tespitini yapabilir, yaratıcılık gücünüzü açığa çıkararak yeni çıkış noktaları keşfedebilirsiniz. İster ilişkinizle alakalı konularda olsun isterse genel anlamada farketmez, aksayan noktaları ve üst paragraflarda ele aldığım zorlu enerjinin yarattığı durumlar çerçevesinde düzenlemeler yapabilirsiniz. Burada önemli olan eskiye bir sünger çekmek, yeniliklere açık olmak, yapmayı düşündüğünüz herşeyi belli bir çerçeve içine alarak, bunları hayata geçirmek için ilk adımı atmak. Ben sezgilerinizin gücü, empati özelliğiniz, hayatı farklı açılardan görebilme kuvvetinizle ve kimsenin pek bilmediği ama Balıklara has olan aşkın gücünüzle bunları halledebileceğinizi hissediyorum. Hani derim ya hep, karanlık sulardan yüzeye çıkabilmek için bir Balık kadar iyi yüzmek lazım diye. O zaman gelin kendi karanlıklarınızı geride bırakmak için derin bir nefes alın ve hayata katılın. Size ihtiyacı olan o kadar çok insan var ki.
İleriye yönelik hedefler evinizde seyrini sürdüren ve ters hareketi nedeniyle 21 Ocak tarihinden bu yana Oğlak burcunda ilerlemesini sürdüren Merkür gezegeni, geri hareketin bitiminden bu yana düz seyrini sürdürmekte. Bu durum Aralık ve Ocak aylarında meydana iletişimle alakalı, yanlış anlamaların, tersliklerin ve gecikmelerin sona ermesi bakımında gayet iyi. 14 Şubata kadar devam edecek bu etki altında işinizle alakalı konularda ve otoritelerle olan ilişkinizde, plan ve projelerinizi hayata geçirmeniz daha mümkün gözüküyor. Ayrıca gruplarla olan temasınızı yeniden organize edebilir, yetkili kişilere derdinizi anlatabilir, aynı amacı taşıdığınız kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Son izah ettiğim gerek Güneş ve gerekse Merkür gezegenlerinin size inandıklarınızı gerçekleştirmeniz adına ışık olmasını diliyorum.
Parasal Durumunuz
Parasal kazanımlar evinizde, 3 Şubat tarihinde etkisi hissedilmeye başlayacak Venüs gezegeninin Koç burcu seyri, dinamik bir enerji olup, sahip olma arzunuzu güçlendiricidir. Bu gücün arkasında yatan en önemli gerçek ise hayata meydan okumaktır. Hani insan belli bir süre sabreder, sabreder, fakat sonunda öyle bir noktaya gelir ki, ne olursa olsun der ve bir şekilde olaylara müdahalede bulunmaya çalışır. Nedir bu müdahale derseniz, girişimci davranır, ekmeğini taştan çıkarmaya çalışır veya çıkarmalıdır. Krizler insanın büyümesi ve gelişmesi adına, kimi zaman oldukça etkili ve gerekli sıkıntı zamanlarıdır. Kişi kendindeki gücün açığa çıktığını düşünür. İşte Venüs Koç burcu enerjisi altında ben merkezci düşünme haliniz oldukça işinize yarayabilir. Venüs para evinde son derece güçlü bir enerji olduğu için, sizin açınızdan etkili bir enerjidir. Değişik insanlarla bağlantı kurmanızı, bizzat yeteneklerinizi ortaya koyarak para kazanmanızı, evlilik veya ilişki yoluyla destek arayışınızı, eşiniz veya sevdiklerinizle olan sıkı bağlantınız sonucu elde edebilecek gelirin simgesi olabilir. Ayrıca böyle bir etki altında popülerliğinizi bizzat para kazanmak adına kullanmanız ve güç elde etmeniz anlamına gelebilir.
Venüs bu burçta 6 Mart tarihindeki geri harekete kadar düz seyirle, sonrasında ileri geri yörüngesel hareketiyle Haziran ayına kadar bu alanda seyir halinde olacağı için görüyoruz ki, girişimcilik gücü bu dönemde para kazanmanızda son derece önemli. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmanın en önemli sırrı, yapınıza hiç uymayacak ama gerekiyor, bencil olmaktır. Evet yanlış duymadınız. Çıkarlarınızı kollamanız, aktif ve enerjik olmanızdır. Yalnız bir noktada uyarayım. Bu enerji altında paranızı harcama konusunda da dikkat etmeniz lazım. Baskın olmanız tabi ki girişimde bulunarak kendinizi tanıtmanızı ve sonrasında yarar elde etmenizi sağlar. Lakin gelen tutulmadığı ve umarsızca harcandığı takdirde bunun anlamı yoktur. Bir dikkat edilecek nokta ise, bu dönemde paranın gizli ve perde arkası işlerden kazanabileceğidir. Yani faaliyetleriniz pek göz önünde değildir ama organizedir. Gruplarla temas edilir, planlar yapılır fakat bunlar şu an için gizli kalması gerekir. Sanki bir şeylerin kazanca dönüşmesi için belli bir süre geçmesi, durumların olgunlaşması gerekmektedir. Geri hareket olacağını da düşünürsek demek oluyor ki maddi konularda çıkarlarımızın farkında olarak akıllı olacağız. Şubat ayında adım attığımız konuların üzerinde Mart ayında durup tekrar gözden geçirmeler yapacağımız için, bu ay ne kadar faaliyette bulunursak o kadar iyidir.

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-6-7-24-25-26

Zayıf Enerjili Günler : 4-5-10-11-17-18
Aşkta En Şanslı Günler :6-7
Yeniay :24-25-26
(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :10-11
(Ay gezegeninin Başak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz)

kaynak:devtürkler
 
Geri
Üst