Suda doğumun avantajları nelerdir?

HemşireniZ

Aktif Üye
Üye
Suda doğumun avantajları nelerdir?
Doğum normal bir fizyolojik süreçtir. Sadece suda doğum yapmak için tasarlanmamamıza rağmen, birçok kadın bir suyun doğuşunun doğal doğum içgüdüsünü daha iyi takip etmelerini sağladığını hissediyor.

Suda olmak, doğum yapan kadınlara gizlilik ve özerklik kazandırırken, kasılmalarla baş etmelerine yardımcı olur. Rahatsızlık veya acıyı hissettiğimiz bir zaman düşünürsek, gerçekten yorulduğumuzda ya da fiziksel olarak yorgun düştüğümüzde sıcak bir banyo veya duş bizi rahatlatmaya ve rahatsızlıklarımızı hafifletmeye yardımcı olur. Su sadece kendimizi daha iyi hissettiriyor. Sanki su bizim stres ve ağrımızdan kurtulmuş gibi, bize enerjilenmiş hissettiriyor. Doğduğunuz için suyun içinde olmasının benzer faydalar ... ve daha pek çok şey olması mantıklıdır.

suda doğum.jpg




Su Doğurmanın Faydaları Nelerdir?

Araştırma bu alandaki gelişimini sürdürürken, mevcut araştırmalar ve bildirilen deneyimler su doğumunun bize birçok yararı olduğunu belirtiyor: Ağrı kesici Gevşeme Yüzdürme, kadınların hafif hissetmelerine yardımcı olur Konum değişikliklerini kolaylaştırır Ağrıyı arttıran stres hormonlarını azaltmaya yardımcı olur Suya daldırma, anksiyete ile ilgili hipertansiyonun azalmasına yardımcı olabilir Epizyotomi ve yırtılma riski azalır Buna müdahale etmek yerine fetal ejeksiyon refleksini kolaylaştırabilir. Pelvik tabanın rahatlamasını cesaretlendirir Bir annenin doğal doğum içgüdülerini daha iyi dinleyip bedeniyle çalışmasına izin veren bir gizlilik hissi yaratarak inhibisyonu ve endişeyi azaltır. Bebeğe daha yumuşak bir varış ve geçişi cesaretlendirir Hareket, mahremiyet ve duygusal ve fiziksel rahatlamayı kolaylaştırarak emzirme hormonlarının serbest bırakılmasını teşvik ederek emeğin süresini azaltabilir

Sudan doğum gördüğümüzde bebeğin hızla soluduğunu ve ağladığını fark ederiz. Bununla birlikte, sadece rahimden çıkmak solunumu tetiklemez. Bebeğin sıcaklıktaki değişikliği hissettikçe nefes alması tetiklenir. Bir doğum havuzu güvenli bir sıcaklıkta tutulduğunda bebek göbek bağı yoluyla oksijen almaya devam eder. Hızlı bir şekilde küvete getirildiğinde, sıcaklık değişimi bebeğin ilk nefesini almasına neden olacaktır.

Su doğumuyla daha fazla bir enfeksiyon riski olduğuna dair istatistiksel bir kanıt bulunmamaktadır. Her su doğumundan sonra havuzları temizlerken hastaneler titizlikle davranır ve havuz kullanımdan sonra hijyenik kalmasını sağlamak için düzenli kontroller yapar.
 
suda yapılan doğumla ilgili çok video izledim. anneler ne güzel kendi kendine doğuruyor . demekki doğum esnasında ağrı olmuyor .nedense bizim ülkemizde pek tercih edilmiyor. bizde çoğunluk sezeryanı tercih ediyor .ben hamile kalırsam kesinlikle suda doğumu tercih edicem .
 
ikinci bebeğimi suda doğumla dünyaya getirmeyi düşünüyorum. suda doğum yapanalrdan gayet olumlu yorumlar alıyorum. normal doğum gibi acı çekme olmuyormuş. Suda doğum yapmak daha rahat ve konforluymuş
 
Geri
Üst