Sultan Reşat Pilavı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Sultan Reşat Pilavı
sultan reşat paşa pilavı sultan reşat pilavı paşa reşit reşit
Kullanılacak Malzemeler
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı galete unu (bayat ekmek)
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 bardak pirinç
  • 2 adet domates
  • Sıvıyağ
  • 3 bardak et suyu
Hazırlanma Şekli

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Patlıcanları alacalı soyun küp küp doğrayın. Sıvıyağ da tavada kızartın.(Kurumuş patlıcanda kullanabilirsiniz.)Yağını süzdürün. Kabukları çıkartılmış iki domates kuşbaşı doğranır.vBir kaşık tereyağ da domatesler 2-3 dakika pişirilir. Galeta unu (bayat ekmek), 250 gr kıyma, yumurta, tuz ve karabiber ilave edilerek yoğurup ufak yuvarlak köfteler yapılarak una bulayın ve kızartın. Yağını süzdürün.Domateslerin içine, köfteyi, patlıcanları atın. 1-2 dakika kaynatın. Daha sonra pilavın içine dökün.
Ayıklanıp yıkanan pirinçi kaynar tuzlu suda 10 dakika bekletin. Yıkayın. Süzgeçten geçirin. İki kaşık tereyağı eritin. Pirinç ekliyerek 10-15 dakika kısık ateşte kavurun. Kaynar et suyunu ekleyin. Yirmi dakika pilav suyunu çekene kadar ilk 8 dakika kaynatın sonra kısık ateşe alın. Pişirin. Suyunu çekmiş köfte patlıcan karışımı domatesleri ilave edin. Karıştırın. 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. Pilavı demlendirmeye alın.

NOT: Bu tarif o zaman yapılan pilava göre yazılmıştır. Domates karışımı servis tabağında pilavın ortasında açılan boşluğa da koyabilirsiniz.

Başarılı Pilavın Sırrı
Osmanlı döneminde ingiliz elçisi samimi olduğu bir paşanın konağında yemeğe gider. Elçi sofraya getirilen pilavı beğenir yapan ahçıdan tarifi kendi ahçısına vermesini ister. Saray ahçısı İngiliz ahçıya tarif eder. Fakat çeşitli denemelere rağmen ingiliz ahçı bu pilavı pişiremez. Elçiye saray ahçısı tarifi bana vermek istemiyor der. Elçi çok kızar. Paşaya söyler. Paşa İngiliz ahçısını alarak mutfağa gider. Saray ahçısına derhal pilavı tarif etmasini söyler. İngiliz ahçı ölçeklerle tarif bekler.
-Söyle bakalım ne kadar pirinç?
-El karar
-Ne kadar su?
-Göz kararı
-Ne kadar yağ?
-El kararı
-Ne kadar tuz?
-Göz kararı
İşte başarılı pilavın tarifi
[/FONT]
 
Geri
Üst