1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Susamlı Fasülye Nasıl Yapılır ?

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Susamlı Fasulye Tarifi Resimli Susamlı Fasulye Tarifi



    Doğrusu bu tarifi ben ilk defa duydum melekler ve sizlerle paylaşmak istedim. Henüz kendim denemedim ancak mutlaka yazın deneyeceğim. İşte susamlı fasülye tarifi..

    < Konu Resmi..>



    Malzemeler
    Taze fasulye
    Sarımsak
    Limon
    Susam
    Sıvıyağ
    Tuz

    Yapılışı

    Taze fasulyeyi ayıklayın ve yıkayın. Fasulyeleri kaynar suya atın. Rengi hafif değişmeye başlayana kadar haşlayın. Haşlanan fasulyeleri ocaktan alıp süzü, soğumaya bırakın. Bir kapta limon, sarımsak, tuz ve sıvıyağdan oluşan salata sosunu hazırlayın. Soğuyan fasulyeleri verev doğrayın. Doğradığınız fasulyeleri salata tabağına alın. Üzerine salata sosunu gezdirin. Küçük bir tavada bir miktar susamı kavurun. Rengi değişip güzelce kavrulan susamları salatanın üzerine serpin ve servis yapın.


     
Susamlı Fasülye Nasıl Yapılır ? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fasülye Piyazı

    Fasülye Piyazı

    Malzemeler 1 kahve kaşığı biber Tuz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 kahve fincanı sirke 250 gr fasülye 1 tane şeker 3-4 tane soğan Bol maydanoz Yapılışı Akşamdan ıslatılmış fasülyeleri süzünüz. Tencereye koyunuz.Üzerine soğanları çentiniz, suyunu koyup iyice pişiriniz.İneceğine yakın tuz koyup bir iki taşım kaynatınız.Pişince indirip süzünüz.Servis tabağına alınız ve şeker, sirke, zeytinyağı...
  2. Fasülye böreği

    Fasülye böreği

    MALZEMELER 1/2 kg taze fasülye 2 adet kuru soğan 5-6 diş sarımsak 6 tane yumurta 1/2 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı Tuz Karabiber İsteğe göre pul biber HAZIRLANIŞI Taze fasülyeler ayıklanıp yıkandıktan sonra kenarlarındaki kılçıkları da temizlenerek uzunlamasına ikiye bölünür. Az suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzgeç içinde soğumaya bırakılır. Büyük bir teflon tavada yaırm ay...
  3. Susamlı pilav...

    Susamlı pilav...

    Malzemeler 3 su bardağı pilavlık pirinç 6 çorba kaşığı susam 3 su bardağı et suyu 3 yemek kaşığı tereyağı 2 adet kesme şeker Tuz Yapılışı Pirinci bir saat kadar sıcak suda bekletin. Sonra yıkayıp suyunu süzüp bir kenara alın. Derince bir tencereye tereyağını koyup eritin. Hemen susamları içine atın ve susamlar kızarana kadar kavurun. Susamlar kızardıktan sonra, et suyunu ilâve edin. Bu...
  4. susamlı atom nasıl yapılır

    susamlı atom nasıl yapılır

    Bir arkadaşımda susamlı atom yedim ve tarifi alamadım.Şimdi o arkadaşım yurtdışında ve tarif aklıma düştü.Varmıdır bilen duyan susamlı atomu :)
  5. Lezzetli Kuru Fasülye Nasıl Pişirilir?

    Lezzetli Kuru Fasülye Nasıl Pişirilir?

    kuru fasülye nasıl pişirilir, lezzetli kuru fasülya pişirmek için, kuru fasülyr yemeği Sevgili melekler, Türk mutfağının vazgeçilmezi, geleneksel yemeklerimizden kuru fasülyeyi pişirmek de maharet ister. İspir fasülyesi, çayeli fasülyesi gibi pek çok çeşiti bulunan kuru fasülyeyi en leziz ve sağlıklı şekilde pişirmek, misafirlerinizden övgü dolu sözler duymak istiyorsanız aşağıdaki...

Sayfayı Paylaş