1. *BEYZA*

    *BEYZA* Administrator Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    16.258
    Beğenilen Mesajlar:
    2.402
    Ödül Puanları:
    113

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında *BEYZA* tarafından paylaşıldı.

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti sizlerde çok beğeniceksiniz.

    Süt reçeli lezzetli olmasının yanında ayrıca besliyici özellikte olması dolaysıyla çok avantajlı.Sütün faydalarını bilmeyen yoktur.Süt sevmeyen menepoza giren hanımlar,kalsiyum eksikliği olan çocuklar için çok faydalı.Malzemesi de külfetli değil.Sadece biraz özen biraz sevgi katıyorsunuz.Süt reçelini kurabiyelerinizde keklerinizde de kullanabilirsiniz.





    < Konu Resmi..>





    Süt reçeli için gerekli malzemeler:

    * 5 su bardağı süt

    * 1 su bardağı şeker

    * 1 silme çay kaşığı kabartma tozu

    *1 çay kaşığı vanilya

    Süt reçeli için hazırladığınız malzemeleri (karbonat hariç) geniş bir tencereye boşaltın,

    Kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak pişirin, şeker eriyene kadar bu işleme devam edin,

    şekerler eridikten hemen sonra karbonat ek edilerek kısık ateşte biraz daha karıştırılır,

    Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirmeniz gerekecek.

    2 saat boyuncu bu şekilde karıştırmanız gereken süt karışımının üzerinde oluşacak köpükleri kaşık yardımıyla alın,

    Süt bu şekilde karıştırdıktan sonra koyu bir rende dönüşecektir. Bu halde ocağın altını kapatın.

    Ocağın altını kapattıktan sonra 5 dakika çırpma teli ile çırpın,

    Hazırladığınız karışımı kavanoza alarak soğumasını sağlayın,

    Soğuduktan sonra dilediğiniz benzeri servis edebilirsiniz.

    Hazırladığınız süt reçelini üç hafta boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

    Ağız tadıyla tüketmeniz dileğiyle afiyet olsun.
     
Süt reçeli nasıl yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Taze Ceviz Reçeli Yapılışı

    Taze Ceviz Reçeli Yapılışı

    Bitki bilimcilere göre bol miktarda A, B1, B2, C,E ve K vitaminleri ile Chinon Juglon adlı aktif madde içeren cevizin hem içi, hem ağacının kabukları hem de yaprakları pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. kanı temizler, kansızlığı giderir.İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici,hem de tedavi edicidir. Her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yenmesinin zekayı...
  2. İncir Reçeli Nasıl Yapılır...Tarifi

    İncir Reçeli Nasıl Yapılır...Tarifi

    İncir Reçeli Tarifi İncir Reçeli Nasıl Yapılır Kıslar yaz geldi meyveler çoğaldı kışa hazırlıklar başladı sayılır....Peki incir reçeli sevenler nasıl yapılır biliyor mu??Çok kolay Yapımını aşağıda sizlerle paylaşıyorum...Şimdiden kolay gelsin ...Kuru incirin faydalarını da sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim.. İncir Reçeli Tarifi malzemeler: 120 adet reçellik soyulmuş incir...
  3. Meleklerimize balkabağı reçeli yapılışı

    Meleklerimize balkabağı reçeli yapılışı

    Kabak reçeli Kabak reçeli nasıl yapılır Kabak reçeli tarifi Melekler balkabağı reçelini hiç yapmayı denedinizmi veya yaptınızmı bilmiyorum ama harika bir tadı var.Çocukken annem yapardı ve çok lezzetli olurdu çocukluğumda tanıdığım bu lezzeti sizlerlede paylaşmak istedim şimdiden afiyet olsun (lop lop et olsun hahaha ) meleklerimize Malzemeler 1 kg. Balkabağı (soyulmuş olarak) 5 su...
  4. Süt reçeli nasıl yapılır?

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti...
  5. Çilek reçeli nasıl yapılır ?

    Çilek reçeli nasıl yapılır ?

    Havalar ısındı va yazın en güzel meyveleri tezgahları doldurdu.Yaz mevsimin en çok sevilen meyvelerinden biride çilek.Çileğin lezzetinin popülerliğini tüm dünya biliyor.Lezzetinin yanında sağlığa sayısız faydaları var.Çileğin kompostusu ,reçeli vazgeçilmez lezzetlerden bunların yanı sıra suyunu çıkararak harika bir içecek elde edebiliyorsunuz.Biz sizlere sabah kahvaltısının olmazsa olmazı...

Sayfayı Paylaş