1. *BEYZA*

    *BEYZA* Administrator Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    15.176
    Beğenilen Mesajlar:
    2.278
    Ödül Puanları:
    113

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında *BEYZA* tarafından paylaşıldı.

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti sizlerde çok beğeniceksiniz.
    Süt reçeli lezzetli olmasının yanında ayrıca besliyici özellikte olması dolaysıyla çok avantajlı.Sütün faydalarını bilmeyen yoktur.Süt sevmeyen menepoza giren hanımlar,kalsiyum eksikliği olan çocuklar için çok faydalı.Malzemesi de külfetli değil.Sadece biraz özen biraz sevgi katıyorsunuz.Süt reçelini kurabiyelerinizde keklerinizde de kullanabilirsiniz.





    < Konu Resmi..>





    Süt reçeli için gerekli malzemeler:

    * 5 su bardağı süt

    * 1 su bardağı şeker

    * 1 silme çay kaşığı kabartma tozu

    *1 çay kaşığı vanilya

    Süt reçeli için hazırladığınız malzemeleri (karbonat hariç) geniş bir tencereye boşaltın,

    Kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak pişirin, şeker eriyene kadar bu işleme devam edin,

    şekerler eridikten hemen sonra karbonat ek edilerek kısık ateşte biraz daha karıştırılır,

    Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirmeniz gerekecek.

    2 saat boyuncu bu şekilde karıştırmanız gereken süt karışımının üzerinde oluşacak köpükleri kaşık yardımıyla alın,

    Süt bu şekilde karıştırdıktan sonra koyu bir rende dönüşecektir. Bu halde ocağın altını kapatın.

    Ocağın altını kapattıktan sonra 5 dakika çırpma teli ile çırpın,

    Hazırladığınız karışımı kavanoza alarak soğumasını sağlayın,

    Soğuduktan sonra dilediğiniz benzeri servis edebilirsiniz.

    Hazırladığınız süt reçelini üç hafta boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

    Ağız tadıyla tüketmeniz dileğiyle afiyet olsun.

     
Süt reçeli nasıl yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. İncir Reçeli Nasıl Yapılır...Tarifi

    İncir Reçeli Nasıl Yapılır...Tarifi

    İncir Reçeli Tarifi İncir Reçeli Nasıl Yapılır Kıslar yaz geldi meyveler çoğaldı kışa hazırlıklar başladı sayılır....Peki incir reçeli sevenler nasıl yapılır biliyor mu??Çok kolay Yapımını aşağıda sizlerle paylaşıyorum...Şimdiden kolay gelsin ...Kuru incirin faydalarını da sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim.. İncir Reçeli Tarifi malzemeler: 120 adet reçellik soyulmuş incir...
  2. Evde Makyaj Temizleme Sütü Nasıl Yapılır?

    Evde Makyaj Temizleme Sütü Nasıl Yapılır?

    makyaj temizleme sütü nasıl yapılır, makyaj temizleme sütü yapımı, doğal makyaj temizleme sütü Sevgili melekler, en değerli mücevheriniz cildinizi temizlerken olabildiğince doğpal olmak gerekiyor. Bunun için isaterseniz kimyasal kullanmadan cildinizi emizleyebilirsiniz. Nasıl mı? Şimdi sizlerle paylaşacağımız ev yapımı makyaj temizleme sütü sayesinde.... Malzemeler: • 1 adet...
  3. Süt reçeli nasıl yapılır?

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti...
  4. Badem sütü nasıl yapılır?

    Badem sütü nasıl yapılır?

    Badem gibi besin değeri çok yüksek bir besinden yapıldığı için oldukça faydalı. İnek sütü ile kıyaslandığında da belirgin avantajlara sahip. İnek sütü gibi içeriğinde doymuş yağ ve kolesterol yok. Sodyum oranı ise daha düşük. Tekli doymamış yağlardan, e vitamninden ve magnezyumdan çok zengin olması sebebiyle kolesterol düşürücü ve kalp hastalıkları riskini azaltıcı özellikler taşır. Bir...
  5. Çilek reçeli nasıl yapılır ?

    Çilek reçeli nasıl yapılır ?

    Havalar ısındı va yazın en güzel meyveleri tezgahları doldurdu.Yaz mevsimin en çok sevilen meyvelerinden biride çilek.Çileğin lezzetinin popülerliğini tüm dünya biliyor.Lezzetinin yanında sağlığa sayısız faydaları var.Çileğin kompostusu ,reçeli vazgeçilmez lezzetlerden bunların yanı sıra suyunu çıkararak harika bir içecek elde edebiliyorsunuz.Biz sizlere sabah kahvaltısının olmazsa olmazı...

Sayfayı Paylaş