sütlü muhallebili tatlı tarifleri arıyorum

K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
sütlü muhallebili tatlı tarifleri arıyorum
En sağlıklı tatlılar bildiğiniz gibi sütlü tatlılar. Ve sizden sütlü muhallebili değişik tatlı tarifleri öğrenmek istiyorum :)
 
TİTAN

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Elmalı Muhallebi



MALZEMELER

1 Kaşık un
6 Kaşık şeker
Hindistancevizi rendesi
1 Kg. elma
1 Bardak su
1 Kepçe toz şeker
1 Şişe süt (1/2 Kg.)
1 Yumurta sarısı

YAPILIŞI

1 Elmaları temizleyip bütün veya yarım olarak: çekirdeklerini çıkarınız.
2 Bir tencerede 1 kepçe to zşeker ve bir bardak su ile ağır ateş üzerinde pişiriniz.
3 Sütü 6 kaşık şekerle kaynatınız. Un ile yumurta sarısını 2 kaşık su ile ezerek süte ilave ediniz.
4 15 dakika karıştırarak pişiriniz.
5 Pişmiş elmaları yarım veya bütün olarak kaselere koyunuz (arzuya göre).
6 Üzerini örtecek şekilde sıcak muhallebi dökünüz, soğutunuz.
7 Soğuyunca üzerini hindistancevizi ile süsleyiniz.

ELMA TABANLI ÇİKOLATALI MUHALLEBİ

Malzemeler:

Muhallebisi İçin;

1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
750 ml süt
3/4 su bardağı un
1 su bardağı şeker


Tabanı İçin;

1/2 limonun suyu
yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 kg elma
2 yemek kaşığı şeker

Üzerine;

Çikolata sosu

Yapılışı:

Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Yarım çay bardağı su ile nişastayı karıştırın ve elmalı harca katın, 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Cam, bir tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp üzerini düzeltin.
Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırın, iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, diğer malzemeleri de ekleyerek mikserde 3-4 dakika çırpın.
Elmalı harcın üzerine muhallebiyi dökün.
Üzeirne çikolatalı sosu döküp, dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edin.


Sütlü Elmalı Tatlı



Malzemeler

6-7 tane elma
yarim su bardagi cekilmis findak yada ceviz
1 cay bardagi toz seker
1 cay kasigi tarcin

Muhallebisi icin:

4 su bardagi sut
1 su bardagi kadar un
1 su bardagi toz seker
2 yumurta sarisi
1 paket vanilya

üzeri icin:
biraz nutella yada bitter cikolata
2 kasik kadar sut yada krema


Yapılışı:

Elmaları soyup rendeleyip bir tavaya koyun üzerine toz şeker ilave edip arada bir karıştırarak pişirin. (suyunu çekene kadar) Son olarak tarçın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakın.

Muhallebisi icin tencereye yumurta sarısını ve şekeri koyup çırpın üzerine unuda ilave ettikten sonra iyice tekrar çırpın. Yavaş yavaş sütü ekleyin ve topaklanmamasına özen gösterin. Ocakta koyulasana kadar karistirarak pisiriyoruz,en son vanilyayi ekleyip bunu mikserden geciriyoruz.

Tepsiye soguttugumuz elmali sosu koyup heryerini kapliyoruz ve uzerine muhallebi sosunu dokuyoruz.
Cikolata sos icin cikolatayi eritip bir kasik kadar sut yada krema ekledikten sonra bunu muhallebi sosun uzerine cizgiler halinde dokup kurdanla sekil verip buzdolabina koyuyoruz ,bikac saat sonra muhallebi kesilcek kivama geldikten sonra dilimleyip servis yapiyoruz.

BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ

Malzemeler
Bir litre süt
300 gr. toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hülâsası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr. bisküvi.



Yapılışı
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur. Karıştırılır. Kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş ilâve edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir. Üzerine muhallebi doldurulur. İstenirse kıyılmış fındık serpilir.
 
Üst