sütlü ve çikolatalı tatlı tarifleriniz varsa yazın

K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
sütlü ve çikolatalı tatlı tarifleriniz varsa yazın
Çikolata demek ben demek, ben demek çikolata demek :D Melekler, çikolataya bayılıyorum, çikolatasız bir hayat düşünemiyorum.Lütfen sütlü ve çikolatalı tarifleriniz varsa değişik yazarmısınız..
 
Hindistan Cevizli Sütlü Tatlı
Hindistan Cevizli Sütlü Tatlı Malzemeleri: (6 kişilik)
1.5 çay bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
60 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 litre süt
Üzerı için
Toz Antep fıstığı
Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Sütlü Tatlı HAZIRLANMASI



Bir tencerenin içerisinde tereyağını eritip unu ekleyerek kavurun. Vanilya hariç diğer tüm malzemeleri tencereye ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. on dakika kadar mikserle çırpın. Servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerini Antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

AFYON LOKUMU

Ayfon lokumu Muhallebi için:
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 bardak şeker
1 paket vanilya
1-2 parça damla sakızı
Krema için:
1 bardak süt
½ paket creme ole (çikolatalı)
½ paket krem şanti
Üst kaplaması için :
½ su bardağı hindistan cevizi
2-3 yemek kaşığı kakao
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri



Yapılışı:
125 gram tereyağı ve 1 bardak unu kavurdum. 1litre sütü yavaş yavaş ekledikten sonra 1 bardak şekeri de ilave ettim ve muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırdım. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ve biraz toz şekerle birlikte tunç havanda toz haline getirdiğim damla sakızını ilave edip iyice karıştırdım. Muhallebi soğurken 1 bardak süt, yarım paket creme ole ve yarım paket krem şantiyi çırparak kremayı hazırladım. Büyük boy fırın tepsisinin tabanına streç film yerleştirdim ve üzerini kakao, hindistan cevizi ve pudra şekeri karışımıyla kapladım. Soğuyan muhallebiyi yavaşça bu karışımın üzerine döktüm. Muhallebinin üzerini de hazırladığım krema ile kapladım. Streç filmin her iki kenarından tutarak kaldırdım böylece ortada iki tane rulom oldu. Üzerini streç filme sarıp bir süre buzdolabında beklettim ve sonrasında tatlım servise hazır..
Afiyet olsun..






Sütlü ve Çikolatalı Tatlı


Sütlü ve Çikolatalı Tatlı Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
Yarım paket (125 gr) margarin
1 kg süt (2 yemek kaşığı sos için ayrılır)
1 paket vanilya
80 gr bitter çikolata
1 muz
10 adet kakaolu kare bisküvi



Hazırlanışı:
Bir tencereye margarin konur ısıtılır, un ilave edilir, çok hafif rengi dönünceye kadar kavrulur. Toz şeker eklenir, bir iki kere karıştirılır. Azar azar süt aktarılır. En son vanilya da eklenir ve kaynayıncaya kadar durmadan karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra 3-5 dk daha kaynatmaya devam edilir ve altı kapatılır. Hemen, içi hafif ıslatılmış küçük kaselere veya plastik dondurma kaplarına koyulur. Soğuduktan sonra bir gece derin dondurucuda bekletilir. Derin dondurucudan çıkarılıp bir süre beklendikten sonra ters çevrilerek kaselerden çıkarılır ve tabaklara konulur. Buzdolabının alt raflarında bekletilir. Tatlının yenecek kıvama gelmesi için ikram edilmeden 5-6 saat önce derin dondurucudan çıkarılmış olması gerekir.
Diğer yandan tatlının üstüne dökülecek çikolatalı sosunu hazırlamak için bitter çikolata benmari yötemi ile eritilir. İçine bir muz, 8-10 adet kakaolu kare bisküvi ezilerek ilave edilir. Üzerine 2 yemek kaşığı sıcak süt eklenir ve blenderdan geçirilir.
Tatlı ikram edileceği zaman çikolatalı sostan (sos ılık iken, sıcak olmamalı) üzerine dökülür ve hindistan cevizi ile süslenir.
 
Geri
Üst