sütüm yetmiyor nasıl çoğaltabilirim?

M

Misafir

Forum Okuru
sütüm yetmiyor nasıl çoğaltabilirim?
sütüm yetmiyor sütümü nasıl arttırabilirim bebeğime sütüm yetmiyor anne ne yapmalıyım
Anne Sütünü Nasıl Arttırabiliriz?
Emzirmek, annenin bebeğine vereceği en güzel armağan, onun için
bebek-meme.jpg
yapabileceği en iyi şeydir. Bebek için en iyi beslenme, hayata sağlıklı bir başlangıç yapma yoludur. Emzirmenin başlatılıp sürdürülebilmesi için özellikle bebeğin babası olmak üzere tüm aile anneyi desteklemeli; gebelikte takibini yapan doktoru, çocuk doktoru ve aile hep birlikte olumlu, destekleyici bir tutum içinde olmalıdırlar. Bu yazıda, annelere anne sütünü arttıracak bazı önerilerimizi sıralayacağız.

Daha Sık Emzirin: Yenidoğan bebeğinizi en az 2 saatte bir emzirin, uyuyorsa uyandırın. Gece ise, 4-5 saatten uzun uyumasına izin vermeyin, uyandırıp emzirin. Bebeğin sık sık emmesi anne sütünü arttıracak en önemli etkendir. Bu durum, ilk günlerde yeni anne için biraz yorucu olsa da, emzirmenin başarıyla sürmesi ve bebeğin kilo alması ona bu ilk sıkıntıları unutturacaktır.

Emzirmek İçin Göğsünüzün Dolmasını Beklemeyin: Göğsünüzde her zaman bebeğe yetecek süt vardır, emzirme sırasında da, hormonal uyarıyla vücut yeniden süt üretecektir. Göğüslerin çok dolu olması bebeğin daha çok doyduğunu göstermez. Aynı şekilde, bazen pompayla sütü sağan anneler gelen miktar karşında hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. Pompayla çektiğiniz miktar, bebeğin memede ne kadar alabildiğinin bir ölçüsü değildir. Bebeğin yeterince beslendiğini ancak kilo alışıyla anlayabiliriz.

Daha Uzun Süre Emzirin: Bebeğin belli bir süre değil, bir göğsü bitirene kadar emmesini sağlayın, sonra da öbür göğse geçin. Böylece, hem önce gelen sulu sütü, hem de sonra gelen yağlı sütü alacak, vücudunuz da süt yapımı için gereken uyarıları almış olacaktır.

Emzirme Sırasında Bebeği Mümkün Olduğunca Çıplak Bırakın: Emerken kolay yorulup bırakan, uyuyakalan bebekler; bezleri kalacak şekilde soyulup anneyle cilt teması sağlanırsa daha uzun ve etkili emmeleri sağlanabilmektedir. Üşümemesi için bir örtü ile korunarak emmesi sağlanabilir. Emerken özellikle bebeğe eldiven giydirmemeli, anneye dokunabilmesine fırsat vermeliyiz.

Emzirmeye ve Kendinize Odaklanın: Yenidoğan bebeğini emziren anne önceliğinin emzirme olduğunu bilmelidir. Dinlenmeye, dengeli beslenmeye zaman ayırmalı, babadan emzirme dışı işlerde yardım almalıdır. Ev işlerini de bebekle birlikte mükemmel bir şekilde yürütmesi gerekmediğini kabullenmeli, her şeyi hallederim deyip kendini strese sokmamalıdır.

Biberon, Emzik Vermeyin: Emzirme dengesi kurulup bebek kilo almaya başlayana kadar (tercihen ilk 1 ay ) bebeğe biberon, emzik vermeyin. Böylece tüm emme faaliyetini memede gerçekleştirecek, süt yapımını uyarmış olacaktır.
 
sütünüz yetmiyorsa

ben ankarada yaşıyorum.sezryn doğum yapmış bir anneyim.kızışım beklediğimizden 15 gün kadar önce geldi.ve haliyle annelerde bilir sütün gelmesi büyük sıkıntı..ama bulunduğumuz hastahanede bu konuda yardımcı oldular önceki zamanlarda olduğu gibi göğsünüzü yumcaklayıp süt çıkarmaya calısan hemşireler kalmadı süt sağma pompalarının yardımı ile süt sıkıntımı hallettiler doğum gercekleşince Rabbim bebeklerimizi sütsüz bırakmıyor..süt sağma pompalarnı herkese tavsiye ediyorum özelliklede çalışan annelere..ılk bır ay bebegın sut ıhtıyacının fazlası gelıyor ve hıc zıyan etmedım hastahaneden cıkınca kıraladıgımz sut sagma pompasının yanında sut poşetleride aldım ve bebegım doyduktan sonra sagdgım sutu depoladım.bunu yaparsanız dedıgımı sonrakı aylarda faydasını gordugunuzde anlayacaksnız.kimi arkadaslar pompanın ıyı olmadıgını söyluyorlar ama sut emme ıslemı gerceklestıkce coğalıyor bunuda hrkes bılır.pompa bbegın damak yapısı emme yapısına göre yapılmış ve ne gogsunuzu agrıtıyor nede baska bır zararı var aksıne hem bebegım doydu hemde anlasılır bır sekılde sutumde cogalma oldu..kullandığım makine lansinohundu.ankarada yasayan anneler için hastahanelerde broşurlerı falanda oluyor arsel anne bebek dostu benım kıraladıgım yer ama adresını bilmiyrm..umarım bu yazdıklarımın bır faydası olur..herkese sevgiler.
 
süt pompası arsel

Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza.Sezeryanla doğum yapan anneler olsun, normal doğum yapıp çalışan ya da çalışmayan tüm annelere tavsiye ediyorum.Bildiğimiz gibi ilk 6 ay sadece anne sütü ile sonra da ek besinlerle birlikte 2 yıl kadar emzirmeliyiz bebeklerimizi.Süt pompaları bebeği yanında olmayan anneler için bir kurtarıcı bebeği yanında olan anneler için ise birer yardımcı. Arsel süt pompası broşürleri bir çok hastahanede mevcut.Broşürü de hala yanımda.Talatpaşa bulvarında Zekai Doğan Hastahanesinin karşısında. Telefon numarası: 0534 303 5937 sevgili anneler..
 
Arkadaşlar tabi ki de en önemli sey bol bol emzirmek emzirdikce hormon salinimi artacaktir.. Ve de bol bol su icmek.. Bunun yani sira uyku ve dinlenme ve de yediklerimize dikkat etmek.. Mesela ben milupa 7 tahilli bebek mamasindan aldim sutle ya da yogurtla karistirip yiyorum icerinsinde bugday yulaf pirinc dari arpa misir cavdar var cok etkili oluyor. Yesillik cok onemli.. İnekler bu isi biliyo :) yesillikli salata yiyorum.. Alkolsuz bira icebilirsiniz.. Ve de rahat olun moraliniz yuksek olsun.. Kesinlikle stres yapmayin..
 
Merhabalar arkadaşlar tabi ki de en önemli sey bol bol emzirmek emzirdikce hormon salinimi artacaktir.. Ve de bol bol su icmek.. Bunun yani sira uyku ve dinlenme ve de yediklerimize dikkat etmek.. Mesela ben milupa 7 tahilli bebek mamasindan aldim sutle ya da yogurtla karistirip yiyorum icerinsinde bugday yulaf pirinc dari arpa misir cavdar var cok etkili oluyor. Yesillik cok onemli.. İnekler bu isi biliyo :) yesillikli salata yiyorum.. Alkolsuz bira icebilirsiniz.. Ve de rahat olun moraliniz yuksek olsun.. Kesinlikle stres yapmayin..
 
Merhaba, sut cekme pompasi olarak Arsel markasının onerildigini görünce deneyimimi paylaşmak istiyorum. Ben ve bir arkadaşım satın almıştık. Arkadaşımınki bozuk çıktı bize kiraladığı makinaları vermiş sıfır değildi. Ben de ayar mekanizması olmadigi için kullanamadım birden çektiği için kanadı meme uçları. Bu sikayetimi bildirince pompaları iade edebilecegimi söyledi yetkili kişi fakat aylar oldu parami yatirmadi ve hep bahaneler bulup telefonlarımi da acmadi. Kesinlikle onerebilecegim bir cihaz değil.
 
Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza.Sezeryanla doğum yapan anneler olsun, normal doğum yapıp çalışan ya da çalışmayan tüm annelere tavsiye ediyorum.Bildiğimiz gibi ilk 6 ay sadece anne sütü ile sonra da ek besinlerle birlikte 2 yıl kadar emzirmeliyiz bebeklerimizi.Süt pompaları bebeği yanında olmayan anneler için bir kurtarıcı bebeği yanında olan anneler için ise birer yardımcı. Arsel süt pompası broşürleri bir çok hastahanede mevcut.Broşürü de hala yanımda.Talatpaşa bulvarında Zekai Doğan Hastahanesinin karşısında. Telefon numarası: EDIT BY BEYZA sevgili anneler..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst