Tablet Bilgisayarlar hangi Şehirlere Dağıtılacak

M

Misafir

Forum Okuru
Tablet Bilgisayarlar hangi Şehirlere Dağıtılacak
Tablet Bilgisayarlar hangi Şehirlere Dağıtılacak
Tablet bilgisayarlar Okullara ne zaman dağıtılacak



Okullara dağıtılacak oaln Tablet bilgisayarların il dağıtımı hakkında merak ettiğiniz bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz arkadaşlarım. Buyrun tablet bilgisayarların şehir dağıtımları burada Melek'ler.

tablet_bilgisayar-16a.jpg


Milli Eğitim Bakanlığı 6 Şubat'ta(bugün) başlayan ikinci eğitim-öğretim döneminde toplam 11 bin 853 tablet bilgisayar dağıtılacak. Bilgisayarların, 9 bin 435'i öğrencilere, 2 bin 259'u öğretmenlere, 169'u ise yöneticilere verilecek.

FATİH Projesine dahil olan okullar belirlendi.Tablet bilgisayarlar dağıtılacak iller şöyle;

Proje kapsamında;Ankara'da 7 ,İstanbul'da 6, İzmir, Diyarbakır, Kocaeli ve Mersin'de 4, Rize, Hatay ve Samsun'da 3 okulda sınıflar akıllı tahtaya, öğrenciler ve öğretmenler tablet bilgisayara kavuşacak.

FATİH Projesi, Bingöl, Erzurum, Karaman, Kayseri ve Yozgat'ta 2'şer okulda, Balıkesir, Erzincan ve Uşak'ta 1'er okulda pilot olarak uygulamaya konulacak.


--------------------------------------

9 Şubat 2012 Güncelleme....

Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtılması - RİZE

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, dönem sonuna kadar pilot okullardaki tüm 9'uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlar dağıtılacağını söyledi.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, dönem sonuna kadar pilot okullardaki tüm 9'uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlar dağıtılacağını söyledi.

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından eğitimde bilişim teknolojisinin önemini artırma, sınıfları daha ileri teknolojiyle donatma, öğrencilerin teknolojiyi daha etkin kullanmayı öğrenmesi amacıyla uygulamaya konulan Fatih Projesi kapsamında pilot uygulama olarak 17 ildeki 52 okulda öğretmen, öğrenci ve idarecilere toplam 12 bin 800 tablet bilgisayar dağıtıldığını anımsattı.

Rize'nin uygulamada pilot iller arasında de yer aldığını ifade eden Yıldırım, "Proje kapsamında ilimizde Sosyal Bilimler Lisesi, Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi ve TOBB Fen Lisesi'ne 500'e yakın tablet bilgisayar 9'uncu sınıf öğrencilerimize dağıtıldı. Dönem sonuna kadar pilot okullardaki tüm 9'uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlar dağıtılacak" dedi.

Proje kapsamında okulların akıllı tahtalarla da donatıldığını kaydeden Yıldırım, şunları ifade etti:

"İlimizde akıllı tahtaları sınıflarımıza monte ettik. Öğrenciler kesintisiz internetle akıllı tahta uygulamasından yararlanabiliyor. Öğrenciler ücretsiz sahip oldukları tablet bilgisayarları evlerine götürebilecek. Tablet bilgisayarlara öğrenci hangi sınıfa devam ediyorsa o sınıfın ders kitapları yüklenecek. Günümüzde teknolojinin her alanından kolaylıkla yararlanabilen öğrencilerimizin bu tablet bilgisayarları kullanırken zorluk çekeceğini sanmıyorum."
haberler.com




BALIKESİR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 ilde başlatılan FATİH projesi, Balıkesir'de Rahmi Kula Anadolu Lisesi'nde hayata geçirildi.

Proje kapsamında ikinci dönemin ilk gününde, dört sınıfta 120 öğrenci ve 45 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı. Proje kapsamında ayrıca okullara akıllı tahtalar yerleştiriliyor. Her derslikteki akıllı tahtada, en az 10 megabitlik internet bağlantısı bulunması planlanıyor. Öğrenciler, kesintisiz internetle akıllı tahta uygulamasından yararlanabilirken tablet bilgisayarlarını da eğitimlerinde kullanacak.

Konu hakkında açıklama yapan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, projede görev alacak öğretmenlerin üç aylık eğitime tâbi tutulduğunu kaydetti. Aydın, "Çocuklar, ücretsiz sahip olacakları tablet bilgisayarları evlerine götürebilecek. Öğrencinin bulunduğu sınıfın ders kitapları yüklenecek. Akıllı tahtalarla tablet bilgisayarlar etkileşimli olacağı için ders de etkileşimli işlenecek." dedi. Bu yöntemin dünyada ilk olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Aydın, tablet bilgisayarlarda özel bir eğitim programı yer alacağını anlattı: "Özel olarak geliştirilen z-kitap (zenginleştirilmiş kitap) bulunacak. Dijital ortamdaki ders kitaplarının öğretim programları esas alınarak animasyon, görüntü, ses, fotoğraf, harita, grafik, tablo gibi öğeleri de içerecek. Tablet bilgisayarlarda, müfredatla ilgili bütün programlar bulunacak."

Balıkesir'de 2011-2012 eğitim öğretim döneminin aksaksız başladığını da söyleyen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, "255 bin öğrenci ve 13 bin öğretmenimiz, ikinci yarı eğitim öğretim dönemine başladı. Kurumumuza 896 birim bağlı. Bunlar arasında ilköğretim okullarından tutun da ortaöğretim ve Halk Eğitim merkezleri de bulunuyor. Artık eğitim anlayışı sadece çocuk ve gençlere yönelik değil, toplumun her kesimine hitap edecek bir hal aldı. Balıkesir'de 1 milyon 154 bin kişi yaşıyor. Her bir insamızın kurumumuzla etkileşim halinde olmasını hedefliyoruz. Eğitim süreci ömür boyu sürüyor, biz bu anlayışı hayata geçirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.
ZAMAN




ERZURUM

Türkiye'de pilot iller kapsamında yer alan Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtımı Erzurum'da da yapıldı. Proje kapsamında Şükrü Paşa Anadolu ve Fen Lisesi'nde eğitim gören 360 öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.

Basın mensuplarının davet edilmediği dağıtımla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, 360 tablet bilgisayarın dağıtımının Şükrü Paşa Anadolu ve Fen Lisesi'nde yapıldığı belirtildi.

Fatih Projesi pilot uygulaması Ankara, Balıkesir, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, İstanbul, Uşak ve Yozgat'ta başladı. Proje ile birlikte 51 okulda eğitim gören 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar verildi.
haberler.com




HATAY

Türkiye genelinde 17 il ve 52 okulda pilot uygulaması başlayan Eğitimde Fatih (Fırsatları Arttırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi’nin Hatay’da 3 okulda başladığı bildirildi.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada il genelinde pilot okul olarak Karlısu Anadolu Öğretmen Lisesi, Dr. Mustafa Gençay Anadolu Lisesi ve Hatay Anadolu İmam Hatip Lisesinin belirlendiği bilgisi verildi.

Proje kapsamında 167 öğretmen ve 347 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.
f5haber.com




BİNGÖL

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 ilde başlatılan Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Bingöl'de iki ayrı okulda 275 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

Proje kapsamında Bingöl'de Atatürk Anadolu Lisesi ve Fatih İlköğretim Okulu'nun pilot okul olarak belirlendiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, bu konuda okullardaki donanım altyapısı ve öğretmen eğitimlerinin tamamlandığını kaydetti.

Sarı, "Pilot okul çalışmaları kapsamında Atatürk Anadolu Lisesinde 4 adet 9'ncu sınıf belirlenmiş, bu sınıfların etkileşimli tahtalarının kurulumu tamamlanmış, bu sınıflarda eğitim gören öğrencimiz ve görevli öğretmenler için 159 adet tablet bilgisayarların

dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Aynı şekilde Fatih İlköğretim okulumuzda eğitim ve öğretimin metodunu ve çehresini köklü bir şekilde değiştirecek şekilde donatılarak,

yaşadığımız çağın imkanları öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulmuştur. Bu okulumuzda da toplam 3 adet 5'nci sınıfımıza etkileşimli tahta kurulmuş, toplam 116 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılmış, öğretmen ve öğrencilerimizin bu imkanlardan faydalanmaları sağlanmıştır" şeklinde konuştu.
sondakika.com



KARAMAN

Fatih projesi kapsamında 9.sınıf öğrencilerine tablet dağıtımı Karaman'da yapıldı. Toki Anadolu Lisesi ve Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencilerine tabletleri İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy tarafından verildi.

İl milli eğitim Müdürü Aksoy, "Sınıflarda akıllı tahtalarla tablet bilgisayarlar etkileşimli olacağından dolayı dersin işlenişi de etkileşimli olacak ve ayrıca tablet bilgisayarın içinde özel olarak geliştirilen z-kitap ile öğrencilerimiz, tüm dersleri tablet bilgisayara yüklenen programla takip edebilecek, kırtasiye ve defter yükünden, tüm derslerin kitaplarından ve yardımcı kitaplarının ağırlığından da kurtaracaktır. " dedi.
e-karaman.com



KOCAELİ

Türkiye genelinde 17 ilde toplam 52 okulda dağıtımı yapılacak tablet bilgisayarlar, Kocaeli'nde de “pilot” olarak seçilen Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi (78), Gölcük Anadolu İmam Hatip Lisesi (124), İzmit Mimar Sinan Lisesi (136) ile İzmit Şehit Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin (88) 9 ncu sınıfında toplam 14 şubedeki 426 öğrenci ve 182 öğretmene teslim edildi.
tv41.com
 
Mersinde hangi okullara dağıtılcak haberiniz varmı
 
istnbul sultangazi deki ALİ CEVAT ÖZYURT İ.Ö.O. NA GELİR İNŞ.LÜTFEN BAŞBAKAN SİZİ ÇOK SEVİYORUM.
 
ne saçmalık :S bence bütün okullara verilmesi gerek.neden sadece pilot okullar ?
 
türkiyede bir anda bütün okullar tablet bilgisayar nasıl verilebilir tabiki önce pilot okullardan başlanacak !
 
ya ne olur adanaya ve bu bütün arkadaşlara ne zamn gelecek size yalwarıyorz adanaya ve bu bütün isteyn arkadaşlara getirin artık ağır çanta taşımaktan belimiz ağrıyor yalvarıyorz size......................
 
ya eskişehire neden gelmioo.. güya türkiyenin en yaşanabilir şehirlerinden ilk üçüne girioo.. :p
 
Geri
Üst