tahinli cevizli çörek

UzmaN

Yeni Üye
Üye
tahinli cevizli çörek
tahinli cevizli çörek cevizli çörek tahinli corek pastane usulü
Malzemeler:
Hamuru:
1 Corba kasigi maya
1 Corba kasigi toz seker
1 Cay kasigi tuz
1/2 Cay bardagi sivi yag
75 g tereyagi (oda sicakliginda, yumusak)
3 Cay bardagi ilik sut
Aldigi kadar un (yaklasik 3 su bardagi)
Ici:
1 Su bardagi tahin
1 Su bardagi toz seker
Uzeri:
1 Yumurta sarisi
Cekilmis ceviz veya susam
Yapilisi:
Un, seker, tuz ve mayayi karistirin. Ortasini havuz gibi acip tereyagini, siviyagi ve ilik sutu koyun. Elinize ve kaba yapismayacak hale gelene kadar 5-10 dakika yogurun.Yumusak fakat ele yapismayan bir hamur yapıp en az 1 saat dinlendirin.
Tahinle toz sekeri karistirin.
Hamuru 12 esit parcaya ayirin. 2-3 mm kalinliginda acip tahinli harci surun ve rulo seklinde sarin. Bezelerin hepsini bu sekilde hazirlayip rulolarin ustunu ortun ve 30 dakika dinlendirin. Daha sonra tezgahta ileri-geri yuvarlayarak olabildigince incelterek uzatin. Gul gibi bir ucu etrafinda sarin ve ucunu alta kivirin. Tepsiye dizdiginiz coreklerin ustune yumurta sarisi surun ve robotta cekilmis ceviz, findik veya susam serpin. Onceden isinmis 180 C firinda ustu kizarana kadar 20-30 dakika pisirin. Firindan cikarinca ustune bir havlu veya baska bir tepsi örtün
tahinlicorekkq4.jpg
 
Geri
Üst