Tahinli Kabak tatlısı

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Tahinli Kabak tatlısı
tahinli cevizli kabak tatlısı tahinli kabak tatlısı fırında fırında tarifi
Tahin seviyorsanız mutlaka deneyin. Süper ötesi bir tat..
Yemede yanında yat değil. Ye öyle yat:D


meleklermekani1-9251.jpg



Malzemeler:
2 kg balkabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine dökmek için Tahin

Hazırlanışı:
Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartıyoruz. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğimiz uzunlukta doğruyoruz. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizip, bir gece ağzı kapalı olarak beklet. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz ve en üstede tahin gezdirip servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerekte çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun
handanca
 
kabak tatlısı vardı.ama tahini yoktu bu öğle arası bi deneyim bakalım
 
geçenlerde annem yapmışş bir güzel olmuş normalde kabak tatlısını sevmem ama tahin ayrı bir tat vermiş.bide tarçın koymuş çok güzeldi deneyin derim
 
Geri
Üst