1. handanca

    handanca Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.527
    Beğenilen Mesajlar:
    102
    Ödül Puanları:
    63

    tane tane pirinç pilavı yapmak için:)

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında handanca tarafından paylaşıldı.

    pilavın tane tane olması için pirinç pilavı nasıl olur pilav yapma pilav nasıl olur Mükemmel Pilavın Sırları
    • [​IMG]
    • Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar.
    • Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır.
    • Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.
    • Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin. Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin.
    • Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır. Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın.
    • Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak, pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır.
    • Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar.
    • Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Ancak pirinçleri, pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın. Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler.


     
  2. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.137
    Beğenilen Mesajlar:
    37
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden
    Cevap: tane tane pirinç pilavı yapmak için:)

    emeğine sağlık canım
     
tane tane pirinç pilavı yapmak için:) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Besleyici Taneler: Pirinç

    Besleyici Taneler: Pirinç

    Öğünlerimizde hemen her gün türlü şekillerde tükettiğimiz pirinç, diğer ülkelerin mutfaklarında da özel bir yere sahip. Pirinç B vitaminleri, lif ve mineraller özellikle de kalsiyum ile demir açısından çok zengin bir besin. Et ve sebzelerle bütünleşerek besinsel değeri daha da artıyor. Pirincin içeriğinde kaliteli protein ve zengin aminoasitler bulunuyor. Bu açıdan bakıldığında pirinç...
  2. pilavın tane tane ve beyaz olması için bilgiler

    pilavın tane tane ve beyaz olması için bilgiler

    pirinç pilavının tane tane olması için pilavın olması için beyaz pirinç pilavı beyaz pilav melek pilavı Meleklerin yemek yapıp yapamayacağı yaptığı pilavdan belli olur derler... Eğer sizlerde bu konuda zorlanıyorsanız işte size bir kaç tavsiye. Kolay gelsin... Pisireceginiz pilavin tane tane ve beyaz olmasini istiyorsaniz tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu...
  3. Yağmur taneleri...

    Yağmur taneleri...

    Yağmur Taneleri Gökyüzünden düşen yağmur taneleri, birşey soracağım size, sevginiz, aşkınız var mı yüreğiniz de, yoksa neden düştünüz yere, neden dokundunuz tenime, yüreğime… Toprakla buluşmak mı yegane amacınız, yoksa toprağa mı aşıksınız? Biliyor musunuz ben de düşeceğim sizler gibi bir gün toprağa, kavuşur muyum peki o zaman aşkıma? Gökyüzünden düşen yağmur taneleri, birşey soracağım...
  4. pilavımın tane tane olması için

    pilavımın tane tane olması için

    Melekler, haftasonu kayınvalidemler ilk defa yemeğe gelecekler, çok iyi hazırlanmak istiyorum.İyi yemek yaparım ama pilavımı daha tam istediğim gibi yapamıyorum.Siz tecrübeli bayanlardan pilavımın tane tane olması için öneriler bekliyorum :)

Sayfayı Paylaş