Tantuni kababı
Malzemeler :
400 gr. kuşbaşı et
4-5 adet yeşil biber
2 adet domates
2-3 diş sarmısak
Tuz, Karabiber, Pulbiber
3 kaşık sıvıyağ
Lavaş Ekmeği için :
2 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Yapılışı :
Etleri küçük, küçük doğrayın. Tavaya yağ ile birlikte etleri koyup soteleyin. Sonra sarmısakları, çok küçük doğradığınız biberleri ve domatesleri de ekleyip iyice pişirin. Daha sonra baharatları ilave edin.
Lavaş ekmeği için :
Ilık suda yaş mayayı eritip, 10-15 dk. bekletin. Sonra un,tuz ve şeker ilave ederek yoğurun. Küçük küçük bezeler yapıp, tabak büyüklüğünde açın. Teflon tavada tek tek pişirin. Daha sonra lavaş ekmeğine etli harcımızı doldurup sarın. Yanına sumaklı soğan salatası yapabilirsiniz.
400 gr. kuşbaşı et
4-5 adet yeşil biber
2 adet domates
2-3 diş sarmısak
Tuz, Karabiber, Pulbiber
3 kaşık sıvıyağ
Lavaş Ekmeği için :
2 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Yapılışı :
Etleri küçük, küçük doğrayın. Tavaya yağ ile birlikte etleri koyup soteleyin. Sonra sarmısakları, çok küçük doğradığınız biberleri ve domatesleri de ekleyip iyice pişirin. Daha sonra baharatları ilave edin.
Lavaş ekmeği için :
Ilık suda yaş mayayı eritip, 10-15 dk. bekletin. Sonra un,tuz ve şeker ilave ederek yoğurun. Küçük küçük bezeler yapıp, tabak büyüklüğünde açın. Teflon tavada tek tek pişirin. Daha sonra lavaş ekmeğine etli harcımızı doldurup sarın. Yanına sumaklı soğan salatası yapabilirsiniz.