1. Young bride

    Young bride Banned

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2.218
    Beğenilen Mesajlar:
    573
    Ödül Puanları:
    0

    Tarçının Faydaları

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında Young bride tarafından paylaşıldı.

    tarçının faydaları tarçını faydaları, bahartalar, faydalı bitkiler, kurutulmuş bitkiler, sağlıklı yaşam hakkında tüm sorularınızın cevabı burada
    [​IMG]
    TARÇININ FAYDALARI
    Defnegillerden bir ağacın kabuklarının soyularak boş rulo şeklinde kurutulmasıyla tarçın elde edilir. Güney Asya, Orta Amerika, Brezilya’da yetişir. Çubuk veya toz halinde kullanılır.
    KULLANILDIĞI YERLER
    ...
    Tarçın yurdumuzda genellikle sütlü veya hamur tatlılarında, şekerlemelerde, pasta ve bisküvilerde, pudinglerde, bozo ve salep, şeytan kahvesi gibi içeceklerde, tatlı ekmeklerde kullanılmakla birlikte kaynatılarak çay olarak da içilmektedir.

    KULLANIM AMACI
    Tat, koku vermek ve çeşniyi artırmak amacıyla yiyecek ve içeceklere ilave edildiği gibi, kaynatılarak çay olarak halk arasında kimi rahatsızlıklar için kullanılmaktadır.
    Tarçının kabuğunda kokulu ve uçucu bir yağ bulunmaktadır. Kabukları dövülüp toz durumuna getirildiğinde yağının uçması sonucu kokusunu çabuk kaybettiğinden kabuk parçaları şeklinde satın alınmalı ve cam kavanozlarda saklanmalıdır. Kabuk ve toz halde kullanılır. Kullanılacağı zaman öğütülmesi kokusunun daha keskin olmasını sağlar. Genellikle yiyeceklerin hazırlanmasında ve servsilerinde toz halde kullanılmakla birlikte içeceklerin hazırlanmasında kabuk tarçından yararlanılır.
    FAYDALARI
    - Tarçın ferahlık verir ve iştah açar.
    - El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler.
    - Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.
    - Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur.
    - Cinsel isteği arttırır.
    - Gaz söktürücüdür.
    - Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser.
    - Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır.
    - Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır.
    - Adet öncesi gerginliklere iyi gelir.

    KULLANIŞ ŞEKLİ
    Yemeklerde ve tatlılarda lezzet ve koku vermesi için kullanılır. Tarçın özellikle sütlü tatlılarda kullanılırsa sütteki zararlı bakterileri yok eder. Bal ve limonla karıştırılıp yenirse boğaz yanmasına iyi gelir. Tarçın esansı gıda ve parfümeri sektöründe koku verici olarak kullanılır.
    EN ÖNEMLİ FAYDASI
    Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlar. Araştırmalar 300 gr. sütlaça 6 gr. kadar tarçın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yükselişin önemli ölçüde azaldığını tespit etmişlerdir.

     
Tarçının Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Zeytinin faydaları

    Zeytinin faydaları

    zeytinin faydaları zeytin faydaları zeytin faydaları, zeytin faydaları nelerdir, zeytin faydaları ve zararları, zeytin faydası, zeytin fayda, zeytinin faydaları, zeytinin faydaları nelerdir, zeytinin faydası, zeytinin faydaları yararları, zeytinin faydaları ve vitaminleri, zeytinin faydaları ve zararları, zeytinin faydalar Kahvaltıların vazgeçilmezi olan ve bir çok poğaçaya lezzet katan...
  2. Tarçının yararları

    Tarçının yararları

    tarçının yararları tarçının zararları tarçının yararları, ve zararları O burcu burcu kokusu ile bir çok tatlıya lezzetli bir aroma katan ve oldukçada faydalı olan tarçın hakkında bilgiler aşağıda Melek'ler:) TARÇIN: Asya kökenli yaprak dökmeyen, hoş kokulu bir ağacın kabuklarından elde edilen bir baharattır. Tarçının Faydaları: Tarçın ferahlık verir ve iştah açar. El ve ayaklardaki...
  3. Böğürtlenin Faydaları

    Böğürtlenin Faydaları

    meyve ağaçları böğürtlen böğürtlen,böğürtlenin faydaları,böğürtlen nelere iyi gelir,böğürtlen nasıl toplanır,böğürtlen nerede yetişir. ben böğürtlene bayılırımmm özellikle dalından koparıp yemek beni mest eder. ama böğürtlenin nelere iyi geldiğini biliyormuyuz hadi ozaman öğrenelim :D:D Ülkemizde yol kanarlarında, korularda, ormanlarda sık rastlanan, dikenli bir ağacın meyvesi...
  4. Kirazın faydaları

    Kirazın faydaları

    kirazın faydaları 2011 kiraz,kirazın faydaları,kirazın besin değeri,kiraz hangi hastalıklara iyi gelir,kiraz kürü yapımıikiraz ağacı. en sevdiğim meyvelerden biridir kiraz.mevsini gelsede kiraz yesek artıkk ımmmmmm gerçi mayıs ayına az kaldı :D:D peki kiraz nelere iyi,hangi hastalıklara iyi gelir ve faydaları nelermiş bakalım. Kiraz Gülgiller familyasından; anayurdu Asya olan,...
  5. Çubuk tarçın kaç kez kullanılır faydaları nelerdir?

    Çubuk tarçın kaç kez kullanılır faydaları nelerdir?

    tarçının faydaları, çubuk tarçının faydaları, çubuk tarçın kaç kez kullanılır Baharatlar sadece sofralarımızın vazgeçilmezi değil birçok hastalığın da tedavisin de kullanılmaktadır.Ben şahsen baharatsız bir hayat düşünemiyorum bizim mutfakta baharatın hemen hemen her türlüsü sevilerek kullanılır. Yemeklerin salataların çorbaların tadı en çok atılan baharatlarla ortaya çıkar ve birçok kişinin...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş