Tarlusal kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Uzman SühaN

Administrator
Tarlusal kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
tarlusal yan etkileri nelerdir ? tarlusal,tarlusal sonrası adet,tarlusal sonrası ne zaman adet olunur,tarlusal adet kanaması
Tarlusal progestana benzer etkiler gösteren, doğal olarak vücutta üretilen cinsiyet hormonu ilacıdır.Genellikle adet düzensizliği çeken ,adet olamayan yada aşırı kanaması olan hastalarda kullanılır.Ayrıca rahim kanseri,böbrek teki kötü huylu tümörlerin tedavisinde ,menepoz döneminde tarlusal kullanılmaktadır.Tarlusal ile ilgili bilgileri verdik şimdi bize yöneltilen sorulara değinelim..


tarlusal nedir.png





GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR BU LİNKTE



Tarlusal genel olarak adet gecikmelerinde söktürücü olarak tercih edilir. Uzun zaman adet olamayan bayanlar bize tarlusal kullanmanın zararlı olup olmadığını soruyor.Öncelikle şunu belirtelim ki biz hiç bir ilaç için kesinlikle yönlendirme yapmıyor,mutlaka hekima yada eczacıya danışılmasını uygun bulunuyoruz.Diğer bir soru ise tarlusalı bitireli 1 kaç gün oldu hala adet olmadım ne yapmalıyım.İlaç bitimi sonrası 1 hafta içinde adet olmalısınız.Şayet adet olmazsanız eğer mutlaka hekiminize danışın.


Tarlusal kullanımı esnasın da lekelenmeler olabilir tedirgin olmayın. Bir diğer sık sorulan soru ise tarlusal gebeliği önlermi? Adet kanamasının başlaması için kullanılan bu ilacın gebeliği engellemek konusunda herhangi bir işlevi bulunmamaktadır.Bu yüzden istenmeyen gebelikler için mutlaka size uygun doğum kontrol yöntemlerinden birini uygulamanızı öneriyoruz.İlaç kullanımı sırasında gögüslerde hassasiyet ve büyüme görülebilir.Uykusuzluk yorgunluk ta diğer etkileri arasındadır.İlacın en tehlikeli yan etkisi toplar damar iltihabıdır.Bu etkiler ciddi olduğu için mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gitmek gerekir.Asla kendi kafanıza göre bu ilacı kullanmayın.




Uygun kullanım ve doz

Lütfen doktorunuzun talimatlarına dikkatli bir şekilde uyunuz. Alacağınız tablet sayısı tedavi görmekte olduğunuz rahatsızlığa bağlıdır. Aşağıdaki bilgiler belli bir rahatsızlık için genellikle hangi dozun kullanıldığını görmenizi sağlayacaktır.

Endometrioziste:

Adetinizin ilk gününden başlayarak 3 ay süreyle (90 gün) günde üç kez 10 mg (30 mg). Tedavi sırasında düzensiz olarak damla şeklinde veya normal kanamanız olursa bu normaldir ve endişelenmenize gerek yoktur.

Şiddetli veya düzensiz adet kanamaları ve diğer adet sorunlarında:

Son adet döneminizin başlangıcından 16 gün geçtikten sonra genellikle 8-10 gün süreyle 2.5 mg-10 mg. Tabletleri kullanmayı bıraktıktan birkaç gün sonra genellikle adet kanaması gibi kanamanız olur.

Adet görmeme tedavisinde:

Tedaviniz üç dönem tekrarlanacak şekilde 5-10 günlük sürede günde 2.5-10 mg. Tabletleri kullanmayı bıraktıktan birkaç gün sonra genellikle adet kanaması gibi kanamanız olur. Bazı durumlarda doktorunuz TARLUSAL ile eş zamanlı olarak 10 gün süreyle 5-10 mg dozunda östrojen hormonu da reçete edebilir.

Uygulama yolu ve metodu

Ağızdan alınır.

TARLUSAL’i yemeklerden önce veya sonra kullanabilirsiniz.

TARLUSAL tabletleri çiğnemeden ve ezmeden yeterli miktarda su (örn., 1 bardak su) ile yutunuz.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Bu yaş grubunda kullanılmaz.

Yaşlılarda kullanımı

Bu yaş grubunda kullanılmaz.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği:


Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.

Karaciğer yetmezliği:

Doktorunuz tarafından hangi dozda kaç tablet almanız gerektiği belirtilecektir. Ağır karaciğer yetmezliğinde TARLUSAL kullanmayınız.

Eğer TARLUSAL ’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla TARLUSAL kullanırsanız

TARLUSAL’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

TARLUSAL'i kullanmayı unuttuysanız

Hatırlar hatırlamaz tabletinizi alınız, diğer tabletlerinizi normal zamanında alınız ve tedavinize devam ettiriniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulamayınız.

TARLUSAL ile tedavi sonlandınldığında oluşabilecek etkiler:

Doktorunuza danışmadan TARLUSAL kullanmayı sonlandırmayınız.

TARLUSAL kullanmayı sonlandırdıktan birkaç gün sonra genellikle adet kanaması gibi kanamanız olur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
15 gün adet olmadım tarlusal aldım 3 gün oldu biteli adet olmadım ne zaman adet olurum
 
geçen ay ilişkiye girmiştim bu ay adet olmadım bende tarlusal kullandım bitti 12 gün oldu hamile kalmış olabilirmiyim?
 
geçen ay ilişkiye girmiştim bu ay adet olmadım bende tarlusal kullandım bitti 12 gün oldu hamile kalmış olabilirmiyim?

Tarlusal gebelikten korumaz adet söktürücüdür. Tarlusal kullanımından sonra 1 hafta içinde adet kanaması görülür. Kanamanız gerçekleşmemiş bu durumda gebelik testi yapın ve sonuca göre hekime görünün.
 
merhaba adetim 1 ay gecikince tarlusal kullandım bugün üçüncü gün adet olmadım ne zaman adetim başlar
 
Merhaba ilaç bittikten sonra 1 hafta içinde adetiniz gelmeye başlar. 10 günüde bulabilir. Kanamanız başlamazsa bir kadın doğum uzmanına görünün.
 
selam bende adet olmayınca tarlusal kullandım bugün 3. gün lekelenme var ne zaman tam adetim başlar yada hep lekelenmemi olacak?
 
Merhaba , tarlusal kullanırken yada tarlusal bittikten sonra 1 hafta içinde adetiniz başlar . Muhtemelen adet olacaksınız lekelenmeniz bu yüzden.
 
Merhaba ben şuan reglm fakat sökülemiyorum 2 gündür sadece leke halinde tarlusal kullansam etkili olur mu sadece öncesinde mi kullanmam gerek
 
Geri
Üst