1. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.072
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa

    Taş Kadayıf

    Konu, 'Tatlılar' kısmında laetitia tarafından paylaşıldı.

    taş kadayıf tatlısı tas kadayif taş kadayıf yassı kadayıfı Yine ilk kez duyduğum bir lezzet denemek isteyenlere buyrun melişler :)


    [​IMG]

    MALZEMELER:





    -500 gr yassı kadayıf
    -300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık
    -2 çorba kaşığı toz şeker
    -Kızartmak için yeterince sıvı yağ
    -Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık

    Şerbeti İçin:



    -3 su bardağı su
    -2 su bardağı şeker
    -Yarım limon suyu






    YAPILIŞI:

    1) Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır.

    2) Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.

    3) Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır. Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır. Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr.

     
  2. seeda

    seeda Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Ocak 2010
    Mesajlar:
    124
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yassı kadayıfı marketlerde bulabilirmiyiz acaba..bizim burlarda ben hiç görmedim çünki..alıp bi denemek lazım..hem pratik hem lezzetli sanki..emeğinize sğalık..
     
  3. BİTTERİM

    BİTTERİM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ErZuRuM
    bizim burda çok yiyilir bu ama biz bunu ekmek kadayıfı diyoruz tadıda çok güzel oluyo yağda kızaran tatlı olmasına rağman çok hafif yapılışıda pratikdir herkez tavsiye ederim:)
    paylaşım için tşkler canııım:D
     
  4. çatlak

    çatlak Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.144
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    hıı iyi oldu yaparım
     
Taş Kadayıf konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Arap Kadayıfı

    Arap Kadayıfı

    Malzemeler 5 adet yassı kadayıf 3 adet yumurta (çırpılmış) 1 bardak un 1 su bardağı süt 250 gr çiçek yağı 450 gr şeker 600 gr su Yarım limon 50 gr çekilmiş yeşil fıstık Yemeğin Tarifi Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin. Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın....
  2. kadayıf dolması

    kadayıf dolması

    Yarım kg tel kadayıf 1 su bardağı ceviz ya da fındık içi 6 adet yumurta Sıvıyağ (kızartmak için) Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Yapılışı: Kadayıfları eğer imalatçısından alıyorsanız sarmalık diye belirtmekte yarar var. O zaman daha ıslak olarak tepsiden toplanacaktır. Ama hazır kadayıf alıyorsanız, poşetin iç taraflarından, kısmen daha nemli...
  3. Kadayıf Pilavı

    Kadayıf Pilavı

    =Malzemeler= Süre:50 dk - 4 Kişilik - 200 gr. kadayıf - 1 çorba kaşığı kuş üzümü - 1 çorba kaşığı badem - 1 çorba kaşığı izmir üzümü - 100 gr. margarin - 1/2 tavuk göğsü - 1 soğan rendesi - 2.5 su bardağı pirinç - 50 gr. badem - Tuz,tarçın - 1 çay kaşığı safran - 2 tatlı kaşığı şeker - 1 bardak tavuk suyu - 1.5 yemek kaşığı tereyağı - 1/2 kahve fincanı sıvıyağ...
  4. Kadayıf

    Kadayıf

    Malzemeler: 150 gram margarin 300 gram tel kadayıf Dövülmüş ceviz(250 gram ama isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.) Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Biraz limon suyu Yapılışı: Margarini eritin Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak açın. Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp harmanlayın. Tel kadayıfları iki parçaya...
  5. Kadayıf dolması

    Kadayıf dolması

    fırında kadayıf dolması kadayıf dolması fırında tarifi nasıl yapılır Malzemeler: 500 gr tel kadayıf 1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı 250 gr tereyağı 4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: *Su ve tozşekeri kaynatın. Şurubu buzdolabında soğutun. *Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak mutfak tezgahına yayın. Antep fıstıklarını ortasına serpip sıkıca sarın. Uygun bir...

Sayfayı Paylaş