Tas kebabı tarifi

Uzman SühaN

Administrator
Tas kebabı tarifi
bu konu;tas kebabı nasıl yapılır,tas kebabı malzemeleri nelerdir hakkında bilgiler vermektedir


Eşimin en sevdiği yemeklerden biridir tas kebabı..Bayram sofralarının vaz geçilmez etli pilavıdır.Yapılışı ilk başlarda bana zor gelsede şimdi daha pratik olduğumu söyleyebilirim.Pilav ile eti bir arada yemeğe alışkın olabilirsiniz. Ama ikisinin bir arada piştiği mükemmel lezzeti bilmiyorsunuz.Etin saldığı suyla pilavın demlenmesi çok lezzetli. Bu tarifle ailenizin ve yemekte ağırlayacağınız konuklarınızın gözdesi olacaksınız. Kurban bayramında sofranıza değişik bir lezzet olarak sunum yapabilirsiniz..Tas kebabı nasıl yapılır diyorsanız ,tarifimize göz atmanız yeterli

m-21c.jpg



Malzemeler
Yarım kilogram kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı doğratınız)
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
3 bardak kaynar su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 bardak pirinç
Tuz karabiber


Bir tencere içerinse etleri 2 çorba kaşığı tereyağıyla beraber koyunuz ve etlerin rengi değişene kadar kavurunuz. Suyunu salıp çektiği zaman ayıklatıp ince, ince doğradığınız soğanları, salçayı, karabiberi ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha kavurunuz.
Daha sonra etleri ateşe dayanan derince bir tasın içerisine alınız. Bu tası bir tepsi içerinse ters kapatınız ve üzerine de ağır bir şey koyunuz. Tepsinin kenarlarına 1 bardak su koyunuz ve ocağınızın altını açarak üzerine koyunuz ve kaynatınız. Kaynayınca ocağınızı kısınız. Etler yumuşayıncaya kadar altı kısık olarak bir saat kadar pişiriniz. Suyunda azalma olursa az, az sıcak su koyunuz.
Tepsinin kenarlarından 2 bardak kaynar su ekleyiniz. Eklediğiniz su kaynamaya başlayınca yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri kapalı olan tasın etrafına yayınız.
Tepsinin üzerini bir kapakla örtünüz. Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriniz.
Pişince 15 -20 dakika demlendiriniz ve ardından üzerinde kapalı olan tası kaldırınız ve ortasında et bulunduğu için sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst