Tatilde kilo almamak için

M

Misafir

Forum Okuru
Tatilde kilo almamak için
tatilde kilo, almak, almamak, için, yapılması gerekenler, bilgiler ve merak etiğiniz herşey burada arkadaşlar

84de498bab9649.jpg



Tatil öncesi, mayonuzun içersinde fit ve zarif görünmek için sıkı bir diyet yaptınız. Tatile giderken fit ve ince gidiyorsunuz peki ya tatil dönüşü fit gelebilecek misiniz? Bu biraz zor olsada imkansız değildir Melek'lerim. Yapmanız gerekenler neler; buyrun bu makalemizde öğrenelim.

Açık büfeden uzak durun, börek ya da kızartma yemeyin, sahilde gün boyu güneşlenmek yerine yüzün ve yürüyüş yapın. Tatilden; gittiğiniz kiloda dönmenin yollarını Dr. Ayça Kaya anlattı..

Tatil denilince ilk akla gelen; dinlenmek, eğlenmek ve rahatlamaktır ama kilo almadan dönmek için de özel bir çaba harcamak gerekir... Açık büfenin önünden ayrılmakta zorlanan, bütün gün börek-çörek yiyerek deniz kenarında güneşlenenler için kilo almak kaçınılmazdır. Obezite ve metabolizma hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya, tatilden 'gittiğiniz gibi dönmenin' yollarını anlattı.

'HER ŞEY DAHİL' OLMASIN
Tatilde kilo almamak için her şeyden önce doğru tatil planı yapmak gerekir. Açık büfelerinde insanı baştan çıkaran yemeklerin olduğu 'her şey dahil' oteller yerine oda ve kahvaltının dahil olduğu konaklama yerlerini tercih edebilirsiniz.

YAN GELİP YATMAYIN
Tatil; dinlenmekle birlikte fiziksel aktiviteyi artırmak için de bir fırsattır. Bütün gün şezlongta güneşlenmek yerine; bol bol yüzmek, plajda top oynamak, sörf, yelken, dalma gibi su sporları yapmak veya bunları öğrenmeye çalışmak da çok etkili kilo kontrol yöntemleridir. Hareket ettiğiniz taktirde istediklerinizi yeme konusunda özgür davranabilirsiniz.

SPORDAN KAÇMAYIN
Tatil köyünde yer ayırttıysanız, spor ayakkabılarınızı yanınıza almayı unutmayın. Çünkü bu tür otellerde mutlaka fitness merkezleri, basketbol sahaları ve tenis kortları vardır. Böylece, siz de günde en azından bir saati spora ayırarak yediklerinizi yakmayı başarırsınız.

ÖĞLENLERİ ZEYTİNYAĞLI AKŞAMLARI ET VE SALATA
Acıkmadığınız halde "Yemek saati geldi" diye açık büfeye koşmayın.

Kendinize günde en çok keyif alacağınız bir öğün belirleyin. Akşam yemeğinde uzun uzun oturmayı seviyorsanız sabah kahvaltısını hafif tutarak güne başlayabilirsiniz.

Sabahları kahvaltı öncesi otelin fitness salonunu ziyaret edin ve güne güzel bir koşu ile başlayın. Spor sonrası kahvaltıyı süt ve meyve yiyerek hafif tutun. Daha sonra plaja gidip bol bol yüzün.

Öğlen yemeğinde zeytinyağlı yemekleri ve yoğurtlu salataları tercih edin. Pilavlardan ve makarnalardan uzak durun.

İkindi çayında yarım gözleme ile ayran içebilirsiniz. Akşam ise et, salata ve dilediğiniz içecekten 1-2 kadeh alabilirsiniz.

AÇLIĞINIZI ÇOK ERTELEMEYİN!
Açlık sinyalinizi hisseder hissetmez en geç 10 dakika içinde yemek yiyin. Açlığınızı ertelerseniz bir sonraki öğünde iki kat fazla yersiniz. Bu tıpkı denizin altında nefesinizi tutmaya benzer; suyun dışına çıktığınızda iki kat daha çok nefes alısınız!

KÜÇÜK TABAK...
Midemizle değil beynimizle doyarız... O yüzden önce algınızı doyurun. Örneğin iki yemek kaşığı zeytinyağlı yemeği, önce bir fincan tabağında sonra pasta tabağında düşünün. Fincan tabağındaki yemek gözünüze daha çok görünecektir.

EKMEKTEN KORKMAYIN
Yemeğinizin yanında yiyeceğiniz bir-iki dilim esmer ekmek, daha iyi doymanızı sağlar ve daha uzun süre tok tutar. Ancak ekmek yediğiniz öğünde çorba, pilav, makarna, börek, tatlı gibi karbonhidrat içeriği yüksek yiyeceklerden uzak durun.

UYKUYA DİKKAT
Tatilde de olsanız gece uykunuza dikkat edin. Vücudun onarıcı hormonu olan melatonin, saat 21.00'den sonra salgılanmaya başlar. Stres hormonu olan kortizol ise gece en düşük seviyesindedir.
 
Geri
Üst