tavuklu pirinçli börek

gölge_çiçeği

Yeni Üye
Üye
tavuklu pirinçli börek
pirinçli tavuklu börek tavuklu pirinçli börek
Malzemeler : 250 gr tavuk eti12 kare milföy1 soğan3 4 diş sarımsak 1 çarliston biber2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı dilimlenmiş mantar300 gram ince kıyılmış ıspanak 1 kahve fincanı dilimlenmiş siyah zeytin1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1 kahve fincanı dolmalık fıstık1 su bardağı haşlanmış pirinç üzeri için sıvıyağYapılışı : tavuk etini küçük küçük doğrayın. soğan ve sarımsakları soyup incecik kıyın .biberi temizleyip halka halka doğrayın . sıvıyağı tavaya alıp kızdırın .tavuk eti mantar ve soğanı ekleyip soteleyin .ateşi kısıp sarımsak ,biber ıspanak ve zeytini ekleyip 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin .kaşar peyniri ,fıstık ve yıkanmış pirinci ekleyip tavayı ateşten alın . milföy hamurlarını merdane ile biraz açıp içlerine hazırladığınız malzemeyi paylaştırın .milföyleri üçgen şeklinde kapatıp hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerlerine çok az sıvıyağ sürün .önceden ısıtılmış 200 derceye ayarlı fırında 15 20 dk pişirip servis yapın
 
Geri
Üst