1. elmalı kurabiye

    elmalı kurabiye Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Ekim 2008
    Mesajlar:
    4.756
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0

    Tavuklu risotto

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında elmalı kurabiye tarafından paylaşıldı.

    TAVUK SEVERLERE FARKLI BİR LEZZET


    < Konu Resmi..>









    Malzemeler,
    2 bardak Risotto pirinci
    2 yemek kaşığı tereyağı
    300 gram tavuk göğüs fileto
    150 gram mantar
    1 adet kuru soğan
    2 diş sarımsak
    5 bardak tavuk suyu
    Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
    1 demet maydanoz
    2 yemek kaşığı krema
    Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
    Hazırlanışı,
    Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.
    Mantar, tavuk eti ve maydanozu doğrayın.
    Tavaya tereyağını alıp kızdırın.
    Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip hafif kavurun.
    Mantar, tavuk, karabiber ve tuzu tavaya ilave edip yaklaşık 8 dakika kavurun.
    Pirinci tavaya ekleyip bir dakika kavurun.
    Tavuk suyundan bir bardak alıp tavaya ilave edin.
    Orta dereceli ateşte pirinç suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
    Aynı miktarda tavuk suyunu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
    Tüm tavuk suyu bitene kadar aynı işlemi yapın.
    Krema, parmesan peyniri ve maydanozu tavaya ilave edin.
    Risotto suyunu tamamen çekmeden bir kez karıştırıp ocaktan indirin.
    15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
    Afiyet olsun
    Püf Noktası: Risotto’nun özelliği hafif lapa kıvamında olmasıdır. Tam kıvamı yakalamak için tavuk suyunu yavaş yavaş çektirerek eklemelisiniz.






     
Tavuklu risotto konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tavuklu Mantı

    Tavuklu Mantı

    Malzemeler: Yarım kilo un Yarım su bardağı su Yeteri kadar tuz İçi için : 1 adet tavul gögsü 150 gr mantar Yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz 1 çorba kaşığı tereyağı Yeteri kadar tuz Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı Yeteri kadar kırmızı biber, yoğurt, 4-5 diş sarımsak Aralara sürmek için : Yarım kase sıvı yağ HAZIRLANIŞI : Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz...
  2. Risotto(İtalyan)

    Risotto(İtalyan)

    risotto yapılışı risotto yapilisi rizzotto tarifi çeşitleri rizotto tarifi Malzemeler 400 GR BALDO PİRİNÇ 50 GR BEYAZ PEYNİR 1 ADET ORTA BOY HAVUÇ YETERİNCE SU 1 ADET ORTA BOY KABAK YETERİNCE TUZ VE KARABİBER 200 GR MANTAR 1/4 DEMET MAYDONOZ 4 TABLET ET SU 50 GR TEREYAĞ Yapılışı BİR TAVA ALINARAK, İÇİNE PİRİNÇ, HAVUÇ, KABAK VE MANTAR ATILIP, KURU ŞEKİLDE SOTE EDİLDİKTEN SONRA İKİ DAKİKA...
  3. Tavuklu Çorba

    Tavuklu Çorba

    Tavuklu Çorba 3Su bardağı tavuk suyu 3 Çorba kaşığı yoğurt 1 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı un 1 Parça göğüs eti 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı kırmızı biber hazırlanışı" Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın. Tencereye tavuk suyunu dökün ve ocağa koyun. Kaynamaya başlamadan hazırladığınız karışımı içine ilave edin. Koyulaşmaya başlayınca daha önce küçük parçalara...
  4. Tavuklu Karnıyarık

    Tavuklu Karnıyarık

    tavuklu karnıyarık Malzemeler 3 Adet tavuk budu 1 kg. Patlıcan 1/2 Çay bardağı zeytinyağı 2 Adet soğan 4 Diş sarımsak 3 Adet dolmalık biber 3 Adet biberiye dalı 2 Adet domates 1 Tatlı kaşığı karışık salça 1/2 Tatlı kaşığı tuz 1/2 Çay kaşığı kimyon 1/2 Çay kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı köri Yapılışı Patlıcanlar ise alaca olarak soyulur....
  5. Tavuklu Pilav

    Tavuklu Pilav

    ben pilavın icinde artı olarak nohut ve şehriye olunca cok seviyorum ve sizlere de öneriyorum :) ayrıca acı biber yada damak tadına göre pul biber kara biber :) ve birde ayraan of şahane gece gece olsada yesek :) Malzemeler : 2 bardak pirinç 3 bardak tavuk suyu 2 çorba kaşığı margarin 1/2 tavuk Tuz Hazırlanışı : Bir tencereye 3 bardak su ile tavuğu haşlayın....

Sayfayı Paylaş