Tayvan'a nasıl gidilir? Tayvan'ın gezilecek yerleri

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Tayvan'a nasıl gidilir? Tayvan'ın gezilecek yerleri
tayvan nerdedir,tayvanın gezilecek yerleri nereleridir,tayvanın tarihi yerleri,tayvanın meşhur yemekleri,tayvana nasıl gidilir,tayvan hakkında bilgiler


Doğu Asya’da bulunan bir ülkedir. Çin’in ve Japonya’nın güneyinde yer alır. Filipinler’in de kuzeyinde bulunan bir ada ülkesidir. Bu ada ve civardaki bazı adalar Çinin egemenliği altındadır.
Tayvan Adası ve Tayvan Takımadaları 21 adayı kapsamaktadır. Bu ada Çin Halk Cumhuriyetinden 160 km açıkta bulunur.

Tayvan Nüfusu
Nüfusu yaklaşık olarak 23 milyondur. Ülkenin etnik nüfusu Han Ulusu’dur.

Tayvan Önemli Şehirleri
Taipei: Ülkenin başkentidir. Fakat Çin bu ülkeyi kendine ait bir eyalet olarak görmektedir. Yinede ülkenin kültür, ticaret ve siyaset merkezidir. Taipei Tayvan’ın kuzeyi anlamına gelir.

Tayvan Din ve Konuşulan Dil
Ülkede en yayın din Budizm, Taoizm ve Konfüçyüs’tür. %93 orana sahiptir. Ayrıca % 4,5 Hıristiyan ve % 2,5 oranında da diğer dinler mevcuttur.

Ülkenin resmi dili Mandarin Çincesi’dir. Halk arasında farklı lehçelere rastlanır. Bu lehçeler Fujian, Hokkien Çincesi bulunur. Ayrıca Japonca ve İngilizce de konuşulur.

Tayvan İklim/ Ne Zaman Gidilir?
Ülkenin kuzeyi astropik iklime sahiptir. Güneyinde ise tropikal iklim etkisi görülür. Kış aylarında yani Ekim ve Mart ayları arasında ortalama sıcaklık derecesi 15’dir. Mayıs ayında ise erik yağmurları ülkeyi etkisi altına alır. Yaz ayları Haziran ve Eylül arasıdır ve ortalama sıcaklık 30 derecedir. Yazları nemli bir havaya sahip olan ülkede Ağustos ve Eylül aylarında tayfunlar meydana gelir.

Ülkeye gidebileceğiniz en uygun dönem Nisan ayıdır. Çünkü Nisan ayında havalar ısınmaya başlar ve yağışlar oldukça azalır.

Tayvan Gezilecek Yerler
Shilen gece pazarı gezilebilecek yerlerdendir. Taipei sanatçılar köyüne de gidebilirsiniz. Hua Shan Kültürel ve Yaratıcı Endüstrisi Merkezi‘nde vakit geçirmek için güzel bir yerdir. Başkentin birbirinden güzel köylerini gezerek doğal parklarını ziyaret edebilirsiniz. Botanik bahçesi de doğanın en güzel örneklerini size sunar. Yangmin dağında adayı yukardan izleyebilirsiniz. Tapınak ziyaretinde bulunabilir ve güzel kareler çekebilirsiniz.

Tayvan Tarihi Yerleri
Chiang Kai- shek anıtı ve Sun Yat- sen anıtı görülmeye değerdir. Ulusal Tiyatro ve Ulusal Konser salonu da gezilebilecek tarihi yerlerdendir ayrıca değişik mimarisi ile Tayvan Ulusal Üniversitesi’ni de görmeniz gerekir. Tayvan’da çok sayıda müze vardır. Çin mimarisindeki binalarına ve sokaklarına hayran kalacaksınız. Müzelerden bazıları Ulusal Tarih Müzesi, Minyatür Müzesi ‘dir. Ülkede birbirinden güzel tapınaklar bulunur. Hepsini ziyaret etmeye vaktiniz yoksa da Lungshan Temple ve Xiahai City Temple’i gezebilirsiniz.

Tayvan Gece Hayatı
Gece hayatı oldukça önemli ve renklidir. Neon ışıkların altında gecenin keyfini çıkarabilirsiniz. Birbirinden ilginç mekanlarda vakit geçirdikten sonra gece geç saatlere kadar kalabalık arasında dolaşabilirsiniz. Çok farklı seçeneklerde olan biraların lezzetine bakabilirsiniz. Rock müzik sevenler içinde birbirinden değişik mekanlar bulunur. Ev yapımı ürünlerin satıldığı gece pazarı da ilginizi çekecektir.

Tayvan Ne Yenir/ Ne içilir
Nüfusun neredeyse hepsi Çinlilerden oluşur. Bu nedenle Çin mutfağından etkilenilmiştir. Ülkede en fazla Çin yemekleri tüketilir. Kendine özgü yemekleri de vardır tabii ki. Kendi mutfaklarına ait en güzel yemekleri sığır eti erişte veya dana kuşbaşı ile şehriyeden oluşan çorbalarıdır. İstiridye omleti de değişik tatlardandır. Bu omlet kırmızı bir sos ile servis edilir. Tayvanlılar domuz etinden yapılmış olan sosisi çok fazla tüketir. Her doğu ülkesinde olduğu gibi pirinç vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Tayvan’dayken mutlaka kendine özgü olan portakalını tatmalısınız. Bildiğimiz portakaldan daha sarıdır ve limona benzer ve çok fazla lezzetlidir. Ülkede deniz ürünlerinin yeri de bir başkadır. Birçok deniz çeşidini tadabilirsiniz. Damak tadımıza uymayan yılanlar ve timsahlarda yenen ülkede sığır etini et yemek için tercih edebilirsiniz.

Tayvana Nasıl Gidilir
Ülkeye Çin ya da Singapur’dan aktarmalı olarak varabilirsiniz.
tayvan-en-güzel-yerleri1.jpg
tayvan-gece-hayatı1.jpg
tayvan-geceleri1.jpg
tayvan-görselleri.jpg
tayvan-ilçeleri1.jpg
tayvan-nasıl-gidilir1.jpg
tayvan-tarihi-yerleri1.jpg
tayvan-yemekleri1.jpg
tayvan-yemekleri-neyi-meşhur.jpg
tayvan-eğlence-yerleri.jpg
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst